Falcons jälleen tyly isäntä

Gridiron Staff 5.8.2012 10:42 Ei kommentteja

(7-0)

76

(1-6)

00
1 2  
43 33 76
0 0 0

04.08.2012 klo 14:00 Hyvinkää

Hyvinkään Falcons pelasi lauantaina runkosarjan viimeisen kotiottelunsa kohtaamalla Päijät-Häme Panthersin Lahdesta.

Paikalle tuotujen upeiden autojen ja moottoripyörien lisäksi kotiyleisö sai nauttia silmiä hivelevästä jenkkifutiksesta. Loppunumerot 76−0 (43−0) eivät jättäneet epäselvyyttä paremmasta joukkueesta.

Kotijoukkue lähti otteluun kauden kapeimmalla kokoonpanollaan, kun 25 pelaajaa puki varusteet yllensä. Poissaolot tuntuivat etenkin puolustuksessa, josta usea aloittava pelaaja oli syystä tai toisesta sivussa. Yksi menestyvän joukkueen merkki on kuitenkin se, että jokaiselle pelipaikalle löytyy korvaava pelaaja, joka hoitaa roolinsa kiitettävästi. Hyvänä esimerkkinä kesken kauden mukaan tullut Tuomo Hirvonen pelasi puolustuksen linjan keskellä, mikä oli entuudestaan vieras pelipaikka. Tämä ei kuitenkaan näkynyt miehen otteissa.

Itse ottelu alkoi Panthersin kelpo palautuksella noin puoleen kenttään saakka. Hyvä kenttäasema ei kuitenkaan auttanut vierasjoukkuetta, sillä uusia yrityksiä ei herunut ja näin ollen vierailijat päätyivät neljännellä yrityksellä lentopotkuun. Koko ottelussa lahtelaiset saivat uudet yritykset vain muutaman kerran. Hyvinkääläiset sen sijaan esittivät iloista hyökkäyspeliä alusta lähtien. Ensimmäinen hyökkäysvuoro eteni voimalla kohti Panthers-maalia pitkälti vikkeläjalkaisen keskushyökkääjä Pauli Sekin pallonkantojen toimesta. Muu hyökkäys tarjoili vahvaa blokkaustukea läpi ottelun ja muun muassa laitahyökkääjä Kalle Koljonen osoitti, kuinka tärkeä rooli kyseisellä pelipaikalla on myös juoksupeleissä. Sekki pääsi itse viimeistelemään Falconsin ensimmäisen maalin noin neljän jaardin juoksulla ja kun pelattu lisäpisteyritys epäonnistui, olivat lukemat 6−0.

Puolustus ei antanut vieraille mitään mahdollisuuksia maalintekoon ja kun tukimies Jarno Elo pääsi säkittämään vastustajan pelinrakentajan toisella yrityksellä, olivat lahtelaiset melko tukalassa tilanteessa. Kolmannella yrityksellä Panthers lähti hakemaan pitempää heittoa puolen kentän tuntumaan, joka päätyi ties kuinka monennen kerran tällä kaudella takakentällä pelanneen Karri Pielan käsiin. Piela malttoi odottaa muiden apua ja blokkien alkaessa paukkua, hän kantoi pallon aina vastustajan maaliin saakka. Lisäpiste yritettiin jälleen pelata, mutta tuloksetta. Tilanne tämän jälkeen 12−0.

Ensimmäisellä neljänneksellä Falcons runnoi vielä kaksi maalia. Pauli Sekki käytti jälleen nopeuttaan hyväksi ja juoksi puolen kentän mittaisen maalin. Myös Karri Piela lisäsi päivän maalisaldonsa kahteen, kun hän otti ottelun toisen syötönkatkon vieden sen maaliin. Henri Winter potkaisi molempien maalien jälkeen lisäpisteen haarukasta sisään ja neljännes vaihtui numeroissa 26-0. Toisella neljänneksellä kotijoukkue kokeili aktiivisemmin heittohyökkäystä ja jälki oli vakuuttavaa. Laitahyökkääjä Kalle Koljonen pääsi viimeistelemään kaksi maalia pelinrakentaja Winterin heitoista. Kun lisäpisteyritykset onnistuivat ja Winter potkaisi vielä potkumaalin kolmestakymmenestä jaardista, mentiin puoliajalle selvissä 43−0 lukemissa.

Toisella puoliajalla Falcons jatkoi pistetehtailuaan. Karri Piela teki hyökkääjänä päivän kolmannen maalinsa ja myös Pauli Sekki sekä Kalle Koljonen lisäsivät maalimääränsä kolmeen. Laitahyökkääjä Dan Puha onnistui toisen puoliskon alkuun kertaalleen ja vasta toista otteluaan pelannut Osku Karttunen käytti peliaikansa erittäin tehokkaasti ottamalla kaksi pitkää koppia, joista ensimmäisen jälkeen Karttunen juoksi pallon kanssa aina maaliin saakka. Näiden tapahtumien saattelemana ensimmäistä kautta kilpasarjassa pelaava lahtelaisryhmä sai lauantaina kovaa oppia siitä, minkälainen tasoero yhden sarjan sisällä voi olla.

II-divisioonan runkosarja päättyy kahden viikon kuluttua. Falcons matkustaa tuolloin Mikkeliin Bouncersin vieraaksi ja ennakkoon kyseessä on hyvinkääläisille alkusarjan tiukin ottelu. Kyseisen viikonvaihteen jälkeen on tiedossa, kuinka Falconsin ottelut jatkuvat pudotuspelien merkeissä.

Kommentoi