ECG maalin makuun päätösottelussaan

Gridiron Staff 5.8.2012 16:35 Ei kommentteja

(0-10)

12

(7-3)

53
1 2  
6 6 12
33 20 53

04.08.2012 klo 16:00 Helsinki

Ghosthuntersin 12-53 -voitto valmisti joukkuetta ensi viikonlopun pudotuspeleihin.

Loukkaantumisista kärsinyt Ghosthunters lähti runkosarjan päätösotteluun vajaamiehisenä. 12 miestä pelaavasta kokoonpanosta menettänyt nokialaisjoukkue peluuttikin ottelussa runsaasti reservejään III-divisioonasta.

Nokian päävalmentaja Sami Telenius kommentoi ottelua Gridironille.

– Tää oli tällainen pakko pelata alta pois -peli. Matsi oli alusta asti selvä. Christoffer Anttila juoksi kolme touchdownia, ja saimme myös taitavan laitahyökkääjän Henri Holopaisen mukaan, Telenius kertoi.

Lauantain ottelu viimeisteli East City Giantsin kauden, jonka aikana joukkue ei onnistunut ottamaan voittoa kymmentä tappiota vastaan. Joukkueen pelit jatkuvatkin ensi kaudella II-divisioonassa.

Jo pitkään on ollut selvää, että Ghosthunters kohtaa ensi viikonlopun välierissä Helsinki 69ersin. Ottelun isännyys ratkeaa sunnuntain ottelussa, jossa 69ers kohtaa Pori Bearsin. Nokialla jännitetään sitä, millaisella asenteella Bears kotiotteluunsa lähtee. Bears-voitolla välierä pelattaisiin Nokialla, missä 69ers tosin voitti muutama viikko sitten lukemin 3-35. Nokian Telenius on ollut tyytyväinen joukkueen tämän kauden esityksiin, ja lähtee välieriin luottavaisena.

– Kyllähän tämä kausi on ollut 200% nousu viime vuodesta, Telenius viittasi kauteen 2011, jolloin Nokia voitti yhden ottelun.

– Loppukausi on ollut varsinaista kulutustaistelua. Viimeiset kolme peliä ovat kirpaisseet tosi pahasti. Onneksi meillä on suuri reservi, josta on saattanut nostaa lisäukkoja tilalle, mukaan systeemiin.

Seitsemällä voitolla runkosarjan päättänyt Ghosthunters on parantanut selvästi viime kaudesta, mutta tappio 69ersille välierissä olisi silti Nokialla pettymys. Kausi ei ole onnistunut, ellei joukkue voita Spagettimaljaa. Ghosthunters on kuitenkin voittanut ainakin kertaalleen kaikki sarjan joukkueet. Päävalmentaja Telenius uskoo, että viikon päästä 69ers voi kaatua.

Miksi tuoda niin paljon vahvistuksia?

– Kouvola-peliinkiin lähdettiin vajaalla miehistöllä, ja ero oli silti vain kolme pistettä. Sinne on kuitenkin raahattu äijiä sisään ovista ja ikkunoista, Telenius viittasi Indiansin kauden aikana muuttuneisiin vahvistuskuvioihin. Telenius pitää pitemmällä tähtäimellä hyvänä, että Nokialla varoja ei käytetä niin vahvasti vahvistuksiin.

– Jos suomalaisessa jenkkifutiksessa otettaisiin jenkit pois, voimasuhteet menisi päälaelleen. Yksi äijä ei voita sotaa, mutta kun niitä alkaa olemaan enemmän, ei hommassa ole enää järkeä. Miksi tuoda niin paljon vahvistuksia? On valmentajan tehtävä tehdä pelaajista hyviä, Telenius mietti.

Telenius halusi nostaa playoffs-joukkueista esiin Pori Bearsin. Telenius myöntää, että hänelle unelmafinaali olisi Bears vastaan Ghosthunters. Molemmat joukkueet pelaavat fyysistä jenkkifutista, joka miellyttää päävalmentajaa.

– Kunnon fudismatseja, tiukkoja semmosia. Jos välieräpelin klaaraa, sitten voimme voittaa Porinkin, Telenius viittasi vahvaa 69ersia vastaan käytävään välieräkamppailuun.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *