Butchers todella lähellä pudotuspelejä

Gridiron Staff 5.8.2012 12:28 Ei kommentteja

(4-5)

23

(3-6)

22
1 2 3 4  
7 0 0 16 23
6 3 6 7 22

04.08.2012 klo 18:30 Porvoo

Vain pieni ihme voi pudottaa Porvoon Butchersin pudotuspeleistä äärimmäisen jännittävän 23-22 -voiton jälkeen.

Butchersin ja Vantaan TAFT:n välisessä ottelussa ratkottiin lauantaina pitkälti Vaahteraliigan tämän kauden neljännen pudotuspelipaikan kohtalo. Ottelu säilyi erittäin jännittävänä aivan viime minuuteille saakka. Kamppailun ratkaisu nähtiin Butchersin lähtiessä yrittämään kahden pisteen lisäpistettä 21-22 -tappioasemassa aivan ottelun lopussa. Alex Allenin rynniessä lisäpisteet sisään nousi ilo ylimmilleen Keskuskentällä. Miro Kadmiryn johtama comeback-yritys pari minuuttia ennen loppua jäi torsoksi Butchersin katkaistessa maajoukkuemiehen heiton. Voitolla Butchers nousi neljään voittoon ja erittäin lähelle pudotuspelipaikkaa.

TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja oli ottelun jälkeen luonnollisesti valtavan pettynyt.

– Ihan turha lähteä kieltämäänkään, kyllähän tämä syö miestä. Oli tosi tiukka peli, jossa tehtiin valtavia määriä virheitä molemmin puolin palloa. Matsi oli oikeastaan kumman tahansa peli, Lilja totesi.

– Saimme pallon vielä siihen loppuun, mutta muutamasta yrityksestä huolimatta emme kuitenkaan olleet kovinkaan lähellä maalintekoa.

Vaikka ottelun toinen puolisko tarjosikin varsinaista draamaa, ottelun alkupuoliskoa värittivät hermostuneisuus ja lukuisat pallonmenetykset. Pelkästään toisella neljänneksellä TAFT onnistui riistämään pallon isänniltään kahdesti rähmäysten seurauksena. Pelinrakentaja Kadmiry heitti samaisella neljänneksellä kaksi syötönkatkoa. Osa pallonmenetyksistä tapahtui pitkien, jo lähelle vastustajan maalia edenneiden hyökkäysvuorojen päätteeksi. Pallonriistot hankaloittivat pisteidentekoa ymmärrettävästi merkittävästi. Näin puoliajalle lähdettiinkin varsin tasaisissa 7-9 -lukemissa.

Toisella puoliajalla alkoi kuitenkin tapahtua. Ensin Kadmiry löysi joukkueen Game Ballin ansainneen Pekka Utriaisen laidalta pitkällä 60 jaardin heitollaan maalin arvoisesti. Butchersin yrittäessä raivoisasti takaa-ajoa viimeisellä neljänneksellä tapahtui jotain odottamatonta. Butchersin edettyä jo Vantaan maalin porteille pelinrakentaja Mackenzie McGrady lähti touchdown silmissään aitomaan taklaamaan tullutta TAFT-puolustajaa. McGradyn kenkä osui kuitenkin puolustajan kypärään ja mies ajettiin virheen seurauksena ulos kentältä porvoolaiskatsomon yllätykseksi.

– Aika valitettava tilanne, TAFT:n Lilja kommentoi.

– Minun tulkintani oli, ettei McGrady missään tapauksessa tahallaan potkaissut pelaajaamme, vaan hän pyrki yksinkertaisesti ohittamaan tämän taklauksen. McGrady oli jo kerran aiemmin ottelun aikana onnistunut vastaavassa tempussa.

Pienen tuumaustauon jälkeen pelinrakentajan paikalle asteli tukimiehenä pelannut, vasta hiljattain loukkaantumisen jälkeen pelikentille palannut Rafael Pineda.

Monen ihmetykseksi Pinedan ja Alex Allenin johtama juoksuhyökkäys toi kuitenkin heti tulosta. Vain kahdella juoksulla TAFT-puolustus oli puhkaistu Butchersin tasoittaessa ottelun. TAFT:n Kadmiry ei kuitenkaan aikaillut, vaan huomasi vapaana viilettävän Jani Luiron ja heitti hänelle pallon 56 jaardin maalin arvoisesti. Päävalmentaja Lilja tiesi joukkueen siirtyessä johtoon, että todennäköisesti yksi pysäytys tulisi riittämään. Siihen TAFT-puolustus ei kuitenkaan pystynyt.

– Kun McGrady ajettiin ulos, aloin huolestua. Osasin kuvitella, mitä Porvoon hyökkäys tulisi tämän jälkeen olemaan. Meillä koko ja fysiikka eivät koskaan ole olleet “se juttu”. Uskon, että meillä olisi ollut paremmat mahdollisuudet McGradya vastaan verrattuna nyt nähtyyn voimajuoksuun.

TAFT:n siirtyessä 15-22 -johtoon vain viisi minuuttia ennen pelin loppua tarkoitti sitä, että Butchersilla olisi todennäköisesti aikaa vain yhteen hyökkäysvuoroon. Alex Allenin pitkä palautus auttoi kotijoukkuetta, joka sai pelkillä juoksupeleillä punnerrettua pallon aivan TAFT-maalin edustalle. Rafael Pineda väänsi itse viimeiset jaardit ja petasi tilanteen Allenin sankariteolle. Hyökkäysvuoro toi mieleen viime kauden Vaahteramaljan, jossa Stephen Stokes ja Joseph Doss järjestivät pelinrakentaja Cedric Johnsonin loukkaantumisen jälkeen voittomaalin tuoneen hyökkäysvuoron pelkästään juoksupeleillä. Porvoolaisten suoritusta on pidettävä äärimmäisen kovana, kun muistaa vantaalaisten pystyneen keskittymään täydellisesti juoksuun. Butchers ei McGradyn ulosajon jälkeen yrittänyt kertaakaan heittopeliä, mutta teki silti kaksi maalia kahdella yrittämällä.

Tämä oli päävalmentajalta kauden huonoin peli.

Päävalmentaja Liljaa korpesi erityisesti se, ettei joukkue onnistunut pysäyttämään kotijoukkuetta, vaikka heittouhka oli liki olematon.

– Siirryimme tietenkin juoksupainotteisempaan puolustukseen McGrady ulosajon jälkeen. Otan epäonnistumisen omaan piikkiini – pelaajia ei tästä voi syyttää. Pelaajat tekivät kuitenkin kaikkensa. Ehdottomasti olisi pitänyt ottaa aikalisä ja rauhassa keskustella asiat läpi, katsoa vastuut kuntoon. Tämä oli päävalmentajalta kauden huonoin peli.

– Porvoo sai momentumin itselleen ja kotiyleisön hurmoksen taakseen. Butchers selvästi päätti, että tämä matsi ei McGradyyn kaadu. Ei siinä meille hirveästi mahdollisuuksia annettu, päävalmentaja summasi.

Voitolla Butchers nousi neljään voittoon ja varsin lähelle välieräpaikkaa. TAFT:lla on keskinäisten otteluiden maalieron ansiosta kuitenkin etu Butchersiin nähden, jos joukkueet päätyvät viimeisen kierroksen jälkeen tasapisteisiin. TAFT:n kauden alussa ottama 18-0 -voitto saattaakin osoittautua kultaakin kalliimmaksi. Jos TAFT voittaa päätöskierroksella yllätyksellisesti Crocodilesin ja Butchers häviää Roostersille, TAFT:lla on mahdollisuus.

Tilanne ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Mikäli ainoastaan Butchers ja TAFT päätyvät neljään voittoon, pudotuspelijoukkue on todella TAFT keskinäisten otteluiden maalieron suosiessa vantaalaisia. Jyväskylän Jaguaarit voivat kuitenkin asettaa kapuloita rattaisiin vantaalaisjoukkueelle. Mikäli Jaguaarit voittavat päätöskierroksilla Turku Trojansin ja Oulu Northern Lightsin – kuten yleisesti uskotaan – myös jyväskyläläisjoukkue nousee neljään voittoon. Mikäli tällöin edellä mainittu tilanne toteutuu, ja kolme joukkuetta todella päätyy tasapisteisiin, pudotuspeleihin matkaa Butchers! Butchersilla on tämänkaltaisessa “kolmen kimpassa” etu, koska joukkueen voittoprosentti joukkueiden keskinäisistä kamppailuista on muita joukkueita parempi. Tämä päätelmä johtaa myös siihen johtopäätökseen, että Jaguaarien pudotuspelihaaveet voidaan haudata jo tässä vaiheessa. Mikään mahdollinen tapahtuma loppukaudesta ei enää Jaguaareja Gridironin toimituksen ymmärryksen mukaan pudotuspelitaistelussa auta. Lisää säännöistä voi lukea SAJL:n kilpailusääntöjen kohdasta II.B.5.

TAFT:n kannalta pudotuspelijuna on siis jo käytännössä mennyt, mutta joukkue ei silti aio luovuttaa. Joukkueella on viikko aikaa keskittyä kauden viimeisen kotiotteluun. Lilja uskoi, ettei pelaajia tarvitse erikseen motivoida kamppailemaan. Kauden viimeisessä ottelussa voidaan itseään säästelemättä laittaa kroppaa likoon. Joukkue aikoo mennä loppuun asti täysillä. Sarjanousija on viimeisen kierroksen tuloksesta riippumatta onnistunut kautta edeltävissä tavoitteissaan olla uskottava liigaseura. Viimeisen kierroksen ottelussaan joukkue haluaa antaa uskolliselle kotiyleisölle vielä yhden kunnon show’n.

– Yleisömme on seurannut meitä vieraspeleihinkin saakka. Kotiyleisömme ansaitsee sen, että teemme jälleen oman osamme pelikentällä. Heidän vuokseenkaan ei yksinkertaisesti kehtaa luovuttaa, Lilja päätti.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *