69ersille kotietu välieriin

Gridiron Staff 5.8.2012 23:23 Yksi kommentti

(8-2)

13

(7-3)

32
1 2  
13 0 13
20 12 32

05.08.2012 klo 16:00 Pori

Helsinki 69ers jatkoi voittokulkuaan selättämällä Pori Bearsin vieraissa lukemin 13-32.

Helsinki 69ersin vierasotteluiden sarja sai arvoisensa päätöksen, kun joukkue marssi päätösneljänneksellä isäntiensä yli Porissa. Kotijoukkue taisteli raivokkaasti pitäen mm. joukkueen ykköslaituri Tony Sandhun loukkaantumisesta huolimatta tilanteen pitkään tasaisena, mutta lopussa hieman ailahtelevasti ottelun aloittanut helsinkiläisryhmä meni menojaan. Loppulukemat kirjattiin sunnuntai-iltana 13-32, joka tarkoittaa 69ersille kotietua ainakin tulevaan välierään. Sandhu loukkasi ottelussa pohjeluunsa ja joutuu leikkaukseen. Tehokkaan pelimiehen kausi on siis ohi harmittavasti juuri ennen pudotuspelejä.

Vierasjoukkue aloitti Porissa ennakkoluulottomasti: vaikka porilaisten hyökkäys väläytteli vaarallisuuttaan, ei puolustus murtunut. Maalinteon aloittanut 69ers päästi väkevästi pelanneen isäntäjoukkueen johtoasemaan, mutta ei missään vaiheessa lopulliselle karkumatkalle. Ei edes, vaikka 69ers kärsi pitkin ottelua pallonmenetyksistä tärkeissä paikoissa, mm. aivan vastustajan maalialueen tuntumassa hyökkäysvuorollaan, sekä potkunpalautuksessa puolestaan oman maalialueensa tuntumassa. Ykköstykkinä 69ersilla nähtiin totuttuun tapaan äärimmäisen nopea Charles McCrea.

Helsinkiläiset kärsivät siis virheistä vuoroin kummallakin puolen palloa, mutta kentälle kulloinkin marssiva yksikkö näytti tämän seurauksena vain entistä sisuuntuneemmalta: puolustus teki tarvittavat taklaukset kylmän eleettömästi ja hyökkäys kykeni ottelun alkupuolella vastaamaan iskujen vaihtoon tasatahdissa isäntien kanssa. Puoliajan lähestyessä 69ers näytti saavan koneensa käyntiin ja lähtikin tauon viettoon 13-20 -johtoasemassa.

Toisella puoliajalla nähtiin puolin ja toisin laadukasta, nopeatempoista jalkapalloa, eikä loppulukemista kannatakaan tehdä mitään sen suurempia johtopäätöksiä: isännät olivat nimittäin pakotettuja takaa-ajoon, mikä ajan huvetessa tiimalasista johti yhä useampiin pitkiin heittoyrityksiin. Marquette “Q” Floydin aiemmin ottelussa omalla maalialueella poimima huipputärkeä syötönkatko saikin ottelun loppua kohden jatkumoa, kun 69ersin Henri Kasurinen kurotti kätensä syötön väliin, josta Jukka Finnillä oli helppo työ kopata pallo syliinsä. Sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa tällä kaudella kunnostautunut Jani Pulkkinen puolestaan poimi hetkeä myöhemmin pitkän syötön vastustajan laitahyökkääjän näppien edestä. Kun 69ers-hyökkäys vielä oli saanut koneensa käyntiin erityisesti viimeisellä neljänneksellä, tiesi tämä lopun alkua isännille.

Bears sai ajoittain peliään toimimaan, mutta pelin lähestyessä loppuaan isäntien pelaajien vähyys alkoi jo näkyä väsymyksenä ja pieninä vammoina. Bearsin parhaimmistoa sunnuntaina olivat loukkaantunut Sandhu sekä toinen laituri Aleksi Nummelin. Puolustuksessa joukkueen ykkösnimi oli odotetusti David Howard.

Ottelu oli molemmille joukkueille ns. välierään valmistelevana erittäin hyvä muistutus siitä, miten herkkä laji loppujen lopuksi on kyseessä: kriittisissä paikoissa tapahtuneet virheet kostautuivat pallonmenetyksinä, jotka erityisesti kovan uurastamisen päätteeksi vaativat pelaajilta henkistä kanttia koota itsensä ja löytää taistelutahto. Divarin tasaisessa kärkinelikossa yksikin pallonmenetys voi olla se ratkaiseva.

Runkosarjan päätösottelu muutti sarjatilannetta vielä merkittävästi. Alkukaudesta kompuroinut, mutta sittemmin huimaan loppukiriin yltänyt 69ers varmisti voiton myötä runkosarjan kakkostilan ja siten välieräottelu Nokia Ghosthuntersia vastaan pelataan Helsingissä. Bears puolestaan varmisteli runkosarjan voiton jo viime kierroksella ja ennakkoon spekuloitiinkin, minkälaisella motivaatiolla ja kokoonpanolla se otteluun lähtee. Myös 69ersin halua voittaa ottelu kyseenalaistettiin viittauksilla Velodromin tekonurmen huonoon laatuun. Ennakkoasetelmista huolimatta joukkueet tarjosivat katsojille kuitenkin tasokkaan, jännittävän ottelun ja osoittivat, ettei minkäänlainen taktikointi voiton kustannuksella kuulu suomalaiseen urheiluun.

Molemmat joukkueet jatkavat ensi viikonlopun pudotuspeleihin. On hyvinkin mahdollista, että joukkueet kohtaavat uudelleen 18.8. pelattavassa Spagettimaljassa.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *