Wolverines liian kova Oulussa

Gridiron Staff 4.8.2012 21:40 Yksi kommentti

(2-7)

03

(8-1)

49
1 2  
0 3 3
21 28 49

04.08.2012 klo 17:00 Oulu

Sarjan kotietua metsästävä helsinkiläisjoukkue ei antanut Lightsin yllättää. Oululaisten hyökkäys oli jälleen varsin tehoton.

Pitkän matkan pohjoiseen tehnyt Wolverines oli saanut jalkeille noin kolmenkymmenen hengen miehistön. Helsinkiläisillä kesti aikansa saada pelinsä kulkemaan, mutta lopulta pelirytmi löytyi ja hyökkäys sai ladottua pisteitä taululle. Wolverines lentopotkaisi ottelussa vain kerran, mutta pallosta luovuttiin rähmäämällä tai heittämällä useaan otteeseen. Helsinkiläisten hyökkäyspeli oli varsinkin avausneljänneksellä ajoittain ongelmissa Northern Lightsin puolustuksen kanssa. Pisteitä taululle saatiin vasta juuri neljänneksen vaihtumisen jälkeen, kun Cedric Johnson löysi lyhyellä heitolla Tommi Pinnan.

Northern Lightsilla oli etsikkoaikansa, mutta tehoton ja virhealtis hyökkäys ei pystynyt pitämään isäntäjoukkuetta mukana pelissä. Pelinrakentaja Lassi Heikkilä pelasi huomattavasti Crocodiles-ottelua paremmin ja sai heitettyä useita pitempiäkin koppeja. Pallot polttivat laitahyökkääjien käsissä kuitenkin liikaa oululaisten hyökkäyksen kannalta. Liian usein hyökkäysvuoron tuloksena oli kaksi juoksua ja epäonnistunut heittopeli. Lights ei pystynyt ottelun aikana pitkiin, kontrolloituihin hyökkäysvuoroihin. Heikkilä löysi pitemmillä heitoillaan Matias Aholan, Tuomo Tomperin sekä Stacey Thomasin. Joukkueen ainoat pisteet syntyivät viimeisellä neljänneksellä Thomasin pitkän kiinnioton jälkeen. Wolverines sai pidettyä Lightsin juoksupelin aisoissa, eikä heittopelistä lopulta ollut oululaisten pelastukseksi.

Northern Lights luotti puolustuksessaan järjestelmään, jossa joukkue lähetti vain kolme miestä aiheuttamaan painetta helsinkiläisten pelinrakentaja Johnsonille. Johnsonilla oli usein huomattavasti aikaa liikkua taskussa tai sen ulkopuolella ja etsiä pitkälle heitolleen kohdetta. Johnson löysikin Wolverines-laitureita usein pitkillä, noin viidenkymmenen jaardin mittaisilla heitoilla. Johnsonin vahva käsi pystyy linkoamaan pallon pitkälle, ja yksi vastaan yksi -tilanteissa Wolverinesin laitureiden onnistumisprosentti oli varsin kova. Juoksupeleissä Lights pystyi hidastamaan Wolverines-hyökkäystä, mutta vieraiden Mike Andrew sai silti muutamaan kertaan kiihdytettyä täyteen vauhtiin tuhoisin seurauksin. Wolverines ei sinänsä juossut pitkiä maaleja, mutta pystyi liikuttamaan palloa jatkuvasti varsin tehokkaasti. Stephen Stokes nappasi muutaman hyvän kiinnioton, mutta kokonaisuutena mieheltä ei lauantaina sankaritekoja vaadittu.

Northern Lightsin puolustuksesta erottuivat tuttuun tapaan amerikkalaisvahvistukset Nick Garratt ja Stacey Thomas. Thomas aiheutti fyysisyydellään useita rähmäyksiä ja oli todellinen piikki Wolverinesin lihassa. Garratt piti Lightsin puolustuksen keskustaa pystyssä ja taklasi pallonkantajan useasti. Lights-puolustuksesta Antti Polet oli ajoittain vaikeuksissa Wolverinesin laitureiden kanssa, mutta paikkasi hienosti nappaamalla Cedric Johnsonin heittämän pallon kertaalleen parempaan talteen. Poletin hyvä palautus ja oivaltava leikkaus kentän keskustaan toivat lisäjaardeja, mutta myös jalkavamman itse pelaajalle. Lightsin pelaaja jääpussi nilkassa olikin lauantaina tuttu näky. Vakavammilta loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin.

Wolverinesin puolustuksessa Jeremy Henderson väläytteli nopeuttaan muutamaan kertaan. Hendersonin nopeus oli kertaalleen liikaa Lightsin lentopotkuryhmälle, ja hän pääsikin täysin vapaasti blokkaamaan Kasperi Anttilan potkun. Henderson myös esti varman touchdownin jahtaamalla Lightsin Thomasin kiinni viimeisellä neljänneksellä pitkän heiton jälkeen. Wolverinesin kohuvahvistus Alexander Hoad puki otteluun, mutta joukkue päätyi lopulta säästelemään vasta perjantaina maahan saapunutta pelimiestä. Hoadia tarvitaan kuitenkin käytännössä vasta välierävaiheessa.

Northern Lightsin kauden viimeinen kotiottelu oli murheellinen, vaikka Roosters- ja Crocodiles-otteluiden alun shokkihoidolta vältyttiinkin. Lightsilla on pelissään liikaa vakavia puutteita, jotta se voisi tällä hetkellä haastaa sarjan kärkijoukkueet tosissaan. Joukkue tarvitsee kauden jälkeen tilannekatsauksen ja määrätietoisen suunnitelman ensi kautta ajatellen. Lightsin toisen liigakauden lähestyessä loppuaan on selvää, että kautta 2012 pidetään Oulussa suurena pettymyksenä.

Wolverinesin kausi jatkuu ensi viikolla kamppailulla Turussa, jonka jälkeen joukkue voi alkaa keskittymään pudotuspeleihin. Ellei ihmeitä tapahdu, joukkue saa välierävaiheesen kotiedun.

Kommentoi

  • Missä ottelun kuvat?

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *