Northern Lightsin naisille SM-kultaa

Tuomo Tomperi 4.8.2012 21:55 Yksi kommentti

Oulu Northern Lights nappasi naisten sarjojen ensimmäisen kultamitalinsa kukistamalla iltapäivän ottelussa GS Demonsin 12-35.

Lightsin voitto on sikäli historiallinen, että nyt kultamitalit matkaavat ensimmäistä kertaa Helsingin ulkopuolelle täyskontaktipelin historiassa. Aiemmin voiton on vienyt aina joko GS Demons tai Helsinki Roosters.

Lightsin tehopelaajina häärivät Milla Riekki, Laura HaapaniemiMilla Haapala sekä Tea Törmänen. Riekki ja Haapaniemi juoksivat molemmat yli 150 jaardia ja yhteensä viisi touchdownia. Puolustuksen ykkönen Haapala tehtaili 12,5 taklausta ja sai runsaasti apua kahteen suuntaan ahkeroineelta Haapaniemeltä (7,5) sekä Törmäseltä (7,5 taklausta). Lights piti koko ottelun etulyöntiasemaa, ja ratkaisi ottelun lopullisesti viimeisen neljänneksen kolmella maalillaan. Haapaniemen 89-jaardinen juoksu osoittautui lopulta voittomaaliksi.

Lightsin menestyksen salaisuutena voidaan pitää koventunutta harjoitusmotivaatiota sekä parantunutta valmennusta. Amerikanmatkaaja Törmäsen mukana joukkueeseen on tarttunut myös aimo annos lisäkovuutta, joka on nyt nostanut aiemmin lähinnä pronssimitaleista kamppailleet oululaisten maan parhaaksi joukkueeksi. Erityiskiitokset ansaitsevat päävalmentaja Roope Parviainen sekä mukaan valmennustiimiin tullut entinen miesten joukkueen pelaaja Matti Haarala. Parviaisen ja Haaralan johtaman valmennuksen ohjaamana Lights on onnistunut kehittämään pelaajiensa henkilökohtaisia taitoja sekä luonnollisesti joukkuepelaamista. Erityisesti Lightsin heittohyökkäys on parantunut roimasti aiemmista vuosista.

Suurimman kiitoksen joukkueen menestyksestä ansaitsevat kuitenkin pelaajat, joista moni on harrastanut lajia vasta muutaman vuoden. Oulussa on nähty selvää kehitystä harrastajamäärissä, ja Northern Lights onkin onnistunut houkuttelemaan mukaan useita urheilullisia uusia pelaajia. Gridiron onnittelee Northern Lightsin naisia kovasta työstä ja sen tuomasta mestaruudesta!

Katso myös

Kommentoi

  • Onnittelut sinne Ouluun! Hienoa, että naisten sarjassakin kärki tasoittuu ja saatiin uudet mestarit.