Jatkuuko Turun voittoputki Jyväskylässä?

Gridiron Staff 4.8.2012 11:01 Ei kommentteja

(2-6)

(1-7)

05.08.2012 klo 17:00 Jyväskylä

Kahdeksantoista hävityn pelin jälkeen Turku Trojans liitää tällä hetkellä yhden ottelun voittoputkessa. Apina on pudonnut – paraneeko peli-ilo?

Sunnuntaina Jyväskylän Palokassa pelattavassa ottelussa Jyväskylän Jaguaarit kohtaavat viime viikonloppuna jatkoaikavoiton ottaneen Turku Trojansin. Trojansin pitkä tappioputki on varmasti osaltaan johtunut paineista, joita joukkue on itselleen asettanut jatkuvan epäonnistumisen seurauksena. On mielenkiintoista nähdä, miten joukkue nyt reagoi vapauttavan voiton tultua. Onko usko omaan tekemiseen löytynyt?

Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa mentiin myös jatkoajalle. Varsinainen peliaika oli varsinaista nyhjäystä, joka päättyi äärimmäisen epätavallisesti maalittomiin 0-0 -lukemiin. Tarvittiin kolme jatkoerää, ennen kuin Mika Kulmala lopulta potkaisi kenttämaalin ja johdatti Jaguaarit 6-9 -vierasvoittoon. Joukkueiden kokoonpanoissa on sittemmin tapahtunut verrattain vähän, mutta molemmat joukkueet ovat parantaneet omaa peliään. Jaguaarit hävisivät viime viikolla hallitsevalle mestarille Helsinki Wolverinesille vain 9-11, ja Turku otti vihdoin kaivatun voiton pitkän tappioputken jälkeen.

Alkukaudella loukkaantumisista kärsinyt Perttu Ahila on jälleen täysillä mukana pelaavassa kokoonpanossa. Viime viikolla Ahila keräsi 80 edettyä jaardia vain yhdeksällä kosketuksella. Monipuolinen pelimies pystyy sekä kantamaan että kiinniottamaan palloa. Ahila olikin harvinainen valopilkku Jaguaarien hyökkäyksessä – yhteensä joukkue eteni alle 150 jaardia. Ahilan paluusta huolimatta Palokassa tuskin nähdään pisteiloittelua, sillä joukkueiden hyökkäykset ovat pisteillä mitattuna liigan heikoimmat. Jaguaareille viime viikon yhdeksän pistettä on itseasiassa pelottavan lähellä kauden keskiarvoa. Ahilan ohella toinen vaarallinen jaguaari on tehokas laituri William Lahti. Kokonaisuutena Jaguaarien hyökkäyksen tehot eivät kuitenkaan mairittele. Pelinrakentaja Daniel Smithwick ei ole onnistunut johdattamaan joukkojaan kertaakaan kunnon pistekarkeloihin. Kauden paras suoritus tähän mennessä on 16 pistettä. Vertailuksi Seinäjoki Crocodilesin kauden huonoin pistemäärä on 21.

Trojansin tilanne on vielä paljon kehnompi. Joukkue on tehnyt kaudella vain 34 pistettä, joista liki puolet viime viikolla. Trojansin Joonas Anderssonin ykköskohteet tällä kaudella ovat olleet Juuso Mäkinen ja Mikko Nyman. Varsinkin nopean Mäkisen kanssa Jaguaarit saavat olla tarkkana. Yksi vaihtoehto miehen pysäyttämiseksi on entinen turkulainen Ville-Valtteri Suojanen. Suojasen seitsemän maahanlyöntiä ja yksi syötönkatko pitävät miehen tilastojen kärkipäässä. Mäkistä ei ole syytä päästää Northern Lights -ottelun tavoin karkaamaan puolustuksen selustaan, sillä pitkissä kuvioissa mies on parhaimmillaan.

Ottelulla on potentiaalisesti tärkeä merkitys pudotuspelien kannalta. Trojans on jo menettänyt mahdollisuutensa, mutta Jaguaarien on onnistuttava ottelu voittamaan, mikäli pudotuspelit kiinnostavat. Trojansin yllätysvoittoa toivotaan erityisesti Vantaalla. Jos TAFT kykenee voittamaan Butchersin lauantai-iltana Porvoossa, Palokan ottelun arvo nousee arvoon arvaamattomaan. Myös Jaguaareille TAFT:n voitto kelpaa, mutta eri syistä. Joukkueen 15-13 -voitto Vantaasta aiemmin tällä kaudella antaa keskisuomalaisille edun, jos joukkueet päätyvät molemmat neljään voittoon runkosarjan jälkeen. Tarkemmin tilanteesta voi lukea Jaguaarien otteluennakosta.

Avainkysymykset ottelussa liittyvät molempien joukkueiden hyökkäyspelin toimivuuteen. Kummankin joukkueen hyökkäyksen parhaat ottelut on pelattu Northern Lightsia vastaan, kun sekä Jaguaarit että Trojans saivat aikaan 16 pistettä. Voi olla, että sama pistemäärä riittää hyvinkin voittoon sunnuntaina. Joonas Anderssonin Trojansilla ei paineista ole tietoakaan, mutta Butchers-TAFT -ottelun lopputuloksesta riippuen Jaguaarit saattavat pelata käytännössä playoffs-paikasta. Pudotuspelipaikan menettäminen kotona sarjajumbolle saattaisi olla hieman liikaa. Eihän niin voi käydä, eihän?

Lue myös

Kommentoi