Crocodiles ja Roosters TV-ottelussa

Gridiron Staff 4.8.2012 17:30 Ei kommentteja

(7-1)

(7-1)

05.08.2012 klo 18:00 Seinäjoki

Viimeksi Roostersin vieraillessa Jouppilanvuorella lukemat olivat 84-0 isännille. Sunnuntaina samassa paikassa ratkotaan runkosarjan kotietu.

Alkukaudesta Crocodilesin nihkeähköä 14-21 -vierasvoittoa Velodromilla pidettiin viime kauden finaalijoukkueen kannalta kuitenkin hieman arveluttavana. Kaikki tiesivät Roostersin parantaneen viime kaudesta, mutta nyt nähtyä kehitystä harva osasi aavistaa. Roosters ei ole tuon kesäkuun kolmannen päivän jälkeen hävinnyt kertaakaan. Matkalla on kaatunut mm. viime kauden mestari Helsinki Wolverines. Jälkikäteen ajatellen Crocodilesin yskineen hyökkäyspelin tehottomuutta on helppo antaa anteeksi – onhan Roostersin puolustus kenties liigan paras. Roosters on alkukaudesta poiketen saanut myös juoksupeliään toimimaan. Crocodilesilla saattaakin olla edessään hikinen iltapäivä. Roosters nimittäin onnistui voittamaan aiemmin tällä kaudella Helsinki Wolverinesin, joka puolestaan kepitti Crocodilesin Helsingissä lukemin 49-33. Lähteekö Crocodiles otteluun edes suosikkina?

Roostersin päävalmentaja Juha Hakala kommentoi ottelua Crocodilesin kotisivuilla. Hakala antaa puolustukselleen kolme ohjetta, joiden mukaan toimien Crocodilesin option-juoksu pysähtyy:

– Vastuuta, vastuuta ja vastuuta. Meidän on reagoitava asioihin oikein. 1 vs. 1 -taistelussa pitää voittaa taklaus- ja blokkaustilanteet, Hakala kertoo Seinäjoen sivuilla. Päävastuu optionin pysäyttämisestä lankeaa Stephen Peytonille ja Tuomas Nurmelle. Peyton on ollut Roostersilla hieno vahvistus Antonio Harrisin loukkaantumisen jälkeen. Nurmelle sunnuntain ottelu on hieno tilaisuus osoittaa, mitä Simon Fraser Universityn kasvatti on Amerikan reissullaan oppinut.

Roosters-leirissä tiedetäään, että vaikka Crocodilesin peli ei tällä kaudella perustukaan täysin optioniin, ottamalla sen pois Crocodiles-hyökkäys voidaan pysäyttää. Gridironin liigatähtipörssiä johtava Dominic Kegel pystyy toki heittämään palloa, mutta pelkän heittopelin varaan Crocodiles tuskin haluaa panoksiaan asettaa. Lisämurheita aiheuttaa keskushyökkääjä Veikka Lehtosen loukkaantuminen viime viikon Butchers-ottelussa. Voi olla, että Lehtonen ei sunnuntaina pelaa. Crocodilesilla on toki muitakin vaihtoehtoja keskushyökkääjän paikalle, mutta Lehtosen panosta on hankala korvata.

– Haluamme olla näissä asioissa huolellisia ja maltillisia. Veikan pelaaminen on kysymysmerkki, Crocodilesin Jim Ward toteaa seuran sivuilla.

Roostersin hyökkäys on parantanut huomattavasti kauden edetessä. Jo alkukaudesta varsin hyvää peliä esittänyt heittopeli on saanut kaverikseen juoksupelin, joka luottaa pääasiassa Henri Jussilan ja pelinrakentaja Robert Johnsonin juoksuihin. Johnson pyrkii heittämään ensisijaisesti liki kaikissa tilanteissa, mutta tarvittaessa kokenut kettu löytää avoimen tilan, jos se hänelle annetaan. Nopea ja älykäs Jussila tuntee Roostersin hyökkäyspelin läpikotaisesti ja pystyy nopeilla leikkauksillaan hankkimaan lisäjaardeja tiukassa paikassa. Johnson voi luottaa sunnuntaina totuttuun tapaan Torsten Malmin ja Markus Lievosen taitoihin laidalla. Malm ja Lievonen miehittävät liigan kiinniottotilaston kärkipaikat. Henri Myöhäsen tällä viikolla uutisoitu paluu lisää varmasti Roostersin heittovoimaa. Roostersin heittopelin sydämenä ovat toimineet lyhyet heitot, joilla on avattu tilaa pidemmille siivuille. Crocodiles tulee todennäköisesti pelaamaan aggressiivisesti puolustuksessa tavoitteenaan pakottaa Johnson heittämään epävarmoja heittoja. Tuomas Leinosen fyysiseen vartiointiin joutuva Roosters-laituri saa tehdä täyden päivätyön, mikäli kiinniotot kiinnostavat.

Roosters tuo sunnuntain otteluun liigan pisimmän voittoputken, jonka pituus on kuusi ottelua. Crocodilesin kotivoittojen putki on samaan aikaan ennättänyt kasvaa peräti neljääntoista. Viimeksi Jouppilanvuorella voitti juuri Roosters, tosin kaudella 2010. Kuka murtuu sunnuntaina?

Ottelu esitetään URHOtv-kanavalla sunnuntaina klo 18 alkaen.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *