Porvoossa kirikilpailu play off-paikasta

jefumaster 3.8.2012 22:20 Ei kommentteja

(3-5)

(3-5)

04.08.2012 klo 18:30 Porvoo

Lauantaina Taft saapuu Porvooseen Butchersin vieraaksi. Ottelun voittaja on lähempänä pudotuspelipaikkaa, mutta kummallekaan joukkueelle edes voitto ei sitä vielä varmista.

Vaahteraliigan runkosarjan toiseksi viimeinen kierros pelataan jännittävissä merkeissä. Teoriassa mikään joukkue ei ole varmistanut vielä sijoitustaan ja peräti kolme joukkuetta taistelee viimeisestä tarjolla olevasta pudotuspelipaikasta. Lauantaina Porvoon keskuskentällä niistä kohtaavat kaksi. Molemmat joukkueet ovat vahvistuneet sitten edellisen kohtaamisensa, mutta viime hetkien kuntopuntarissa kotijoukkue on osoittanut vahvempaa nousukuntoa ja lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

Butchers ahdisteli vahvan kauden pelannutta Crocodilesia jatkoajalle saakka edellisellä pelikierroksella. Loppujen lopuksi seinäjokiset jyräsivät hyökkäyskilpailussa voiton itselleen materiaaliylivoimansa turvin, mutta hiukkasen paremmalla onnella teurastajat olisivat voineet voittaakin ottelun. Joukkueen tuore amerikkalaisvahvistus, keskushyökkääjä Alex Allen pelasi lupauksia herättävän ottelun pelinrakentaja Mackenzie McGradyn ruokkiessa häntä heitto ja juoksupeleillään. Todelliset sankarit Porvoon riveistä löytyivät kuitenkin puolustuksesta. Lähes koko kauden loukkaantuneena ollut Rafael Pineda palasi puolikuntoisena kentälle ja innosti esimerkillään Tero Kontiaisen, Niko Roikon ja Santtu Äyräväisen huikeaan pelivireeseen. Siinä missä joukkueen hyökkäys vielä hakee parastaan, on puolustus yltynyt kauden parhaaseen vireeseensä.

Taftin kenraaliharjoitus kauden toistaiseksi tärkeimpään koitokseen ei olisi voinut mennä paljoakaan huonommissa merkeissä. Pitkään sarjan parhaan tilaston omannutta puolustusta kyykytettiin Roostersin toimesta oikein isonveljen ottein, eikä vantaalaisten hyökkäyskään onnistunut. Viikkoa aikaisemman Wolverines-ottelun taisteluilmeestä ei ollut sinipaitaisten puolella tietoakaan. Taftin päävalmentaja Rami Lilja kommentoi edellisen ottelun rämpimistä Gridironille näin:

– Roosters oli parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Meillä oli todellisia vaikeuksia koko ottelun läpi ja Roosters toteutti omaa pelisuunnitelmaansa murhaavan tehokkaasti ja onnistui hyökkäyksessään lähes kaikessa.

Taftin on parannettava otteitaan kaikilla pelin osa-alueilla roimasti, mikäli se haluaa vielä Porvoonkin jälkeen haaveilla play off-paikasta. Toki Butchersin heittohyökkäys ei ole niin tappavan tehokas kuin Roostersilla, mutta onnistuessaan parivaljakko McGrady – Micky Kyei kykenee yllättämään minkä tahansa liigapuolustuksen mukaan lukien Taftin syötönkatkoihin kykenevän takakentän.

Vantaalaisten on onnistuttava erityisesti hyökkäyksessään. Wolverinesia vastaan kohtuullisen lupaavan debyyttinsä tehneen Conte Cuttinon tila oli vähissä Roostersin nopean puolustuksen keskellä. Jos Taftin hyökkäys perustuu yksinomaan Cuttinon taitoihin on joukkue Porvoossa vaikeuksissa. Pelinrakentaja Miro Kadmiryn on palattava tasolleen ja muidenkin kuin jenkkien on pelattava samalla suurella sydämellä jota hetkitäin on nähty sinipaitojen parissa. SAJL:n ennakossa Lilja kommentoikin vastuun jakoa laajemmalle pelaajajoukolle näin:

– Kotimaisten pelaajiemme täytyy nostaa tasoaan. Nyt kaikki odottavat, että Conte juoksee 60 jaardia maaliin tai että Donovan palauttaa aloituspotkun pohjiin. Ei tähän ole mitään taikurinhattua, vaan kaikkien täytyy miettiä, mitä tältä kaudelta haluamme.

Keskuskenttä on liigan ainoa luonnonnurmikenttä ja saattaa yllättää turffiin tottuneet vastustajat

Butchersilla on ottelussa kotietu. Porvoossa se ei yksinomaan perustu yleisön kannustukseen vaan myös pelikentän pinnoitukseen. Keskuskenttä on liigan ainoa luonnonnurmikenttä ja saattaa yllättää turffiin tottuneet vastustajat joskus liukastelemaan väärissä paikoissa. Aivan kenttäpinnoitteen varaan eivät Butchersit kuitenkaan aio menestystään perustaa. Alkukauden suurin (negatiivinen) yllättäjäjoukkue aikoo pelata play off-paikasta tosissaan. Butchers on viime peleissä onnistunut välttämään sille tyypillisiä turhia liputukseen johtavia virheitä ja joukkueen taisteluilme on palannut aiemmilta vuosilta totuttuun formuun. Lauantain otteluun Butchersilla on yksinkertainen pelisuunnitelma. SAJL:n sivuilla porvoolaisten päävalmentaja Sebastian Lind kuvaa sitä näin:

– Luvassa on suoraviivaista juoksua, minkä lisäksi karistamme painetta viljelemällä heittoa

Vaikka Taft kompuroikin pahasti edellisessä ottelussaan Roostersia vastaan, on sillä liigatilastoissa edelleen toiseksi tiivein juoksupuolustus. Lindin joukot saavatkin tehdä pitkän iltapuhteen mikäli suunnitelmana on iskeä päätä vantaalaisten fronttiin yksinomaan Allenin juoksuin.

Molemmat joukkueet pelaavat kursailematonta ja suoraviivaista jenkkifutista, jossa vahvalla puolustustyöskentelyllä haetaan peliaikaa hyökkäysmiehistöille. Vaikka porvoolaiset lähtevät otteluun ennakkoon paremmista asetelmista, löytyy kaikkien kentällä olijoiden muistista edellisen keskinäisen ottelun Taftia mairittelevat 18-0 lukemat. Butchersin Pinedalla on erityinen muisto Taftia vastaan pelaamisesta – juuri vantaalaisia vastaan hän loukkaantui avauspotkun jälkimainingeissa Myyrmäessä pelatussa ottelussa. Vaaraa ei ole, että jompikumpi aliarvioisi toisensa lauantaina. Nyt panoksena on optio play off -paikasta ja molemmat joukkueet ovat valmiita ottamaan mustelmia kroppiinsa sen saavuttaakseen. Jos Taft häviää, on se käytännössä pihalla play off-asetelmista riippumatta ottelun voittomarginaalista. Mikäli porvoolaiset häviävät, on kohtalo heille sama, mutta suurin hyötyjä on Jyväskylän Jaguaarit, jolle avautuu oikopolku kahden voiton alakerran joukkueesta suoraan liigan kuninkaallisten otteluihin.

Ja kaiken tämän spekuloinnin voivat joukkueet vielä kumota kaatopaikalle voittamalla viimeisen kierroksen vastustajansa, Roostersin ja Crocodilesin.

Kymmenennen liigaviikon ottelu Butchers – Taft pelataan lauantaina 4. elokuuta klo 18.30 Porvoon Keskuskentällä

Lue myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *