Divarin kärkiottelussa 69ers ja Bears

Tuomo Tomperi 3.8.2012 17:05 Ei kommentteja

(8-1)

(6-3)

05.08.2012 klo 16:00 Pori

Päätöskierroksella vastakkain ovat divarin paras hyökkäys ja puolustus.

1 242 jaardia. 14 touchdownia. Jos kyseessä olisi nousijajoukkueen hyökkäyksen kokonaissaldo kauden jälkeen, olisi joukkue varmasti ylittänyt odotukset. Kyse on kuitenkin jostain aivan muusta. Lukemat ovat nimittäin Helsinki 69ersin Charles McCrean kauden aikana latomat juoksujaardit ja touchdownit. Mikä parasta, mieheltä on lupa odottaa vielä lisää.

Helsinkiläisten hyökkäyksen keihäänkärkenä toimineen McCrean lukemat ovat huikeat ja sama laulu jatkuu kautta linjan, kun tarkastellaan 69ersin tulivoimaa kauden aikana: 412 tehtyä pistettä yhdeksän ottelun aikana, eli n. 45.8 per ottelu.

Sunnuntaina tämä koneisto laitetaan todellisen koetuksen eteen, kun vastaan asettuu runkosarjan voiton jo edellisellä kierroksella varmistanut Pori Bears. Mikäli samaista päästettyjen ja tehtyjen maalien lukumäärää tuijotetaan, on Pori Bearsilla marssittaa kentälle sarjan tehokkain puolustus: vain kahdesti sitä vastaan on tehty yli 20 pistettä, useimmiten kuitenkin alle 10 – tarkalleen ottaen keskiarvo on 9.7 per ottelu.

Ennakkoon ajatellen ottelun merkitys on Porille vähäinen, mutta kumpikaan joukkue ei varmasti halua lähteä pudotuspeleihin tappio allaan. 69ersilla panoksena on vielä kotietu, mutta joukkue on vieraskiertueellaan antanut kovia näyttöjä iskukyvystään myös tien päällä. Näin ollen molemmilla puolin kenttää valmentajat ovat peluutuksen suhteen haastavan tehtävän edessä: avainpelaajien lepuutus on varmasti yksi ottelun teemoja, mutta toisaalta yksikään itseään kunnioittava joukkue ei halua lähteä otteluita häviämään (pl. Olympialaisten sulkapallossa).

Molemmat joukkueet ovat vahvistuneet oleellisesti sitten viime kohtaamisen, jolloin Bears oli Helsingissä parempi lukemin 24-36. Helsinki 69ersin Donnie Avant on tuonut joukkueen hyökkäykseen kaivattua monipuolisuutta heittopelin virkistymisen myötä: viidessä ottelussa Avant on napannut 15 koppia 419 jaardin ja viiden touchdownin edestä. Miehen mukaan tulo on myös avannut väyliä muulle laitahyökkääjäosastolle, joka on nostanut tasoaan kautta linjan: mm. kahdella touchdownillaan nuijanukutuksen Indiansille antanut Harry Tauro, sekä tietysti tasaisen varmasti esiintynyt Jani Pulkkinen.

Pahasti vajaamiehisenä kesäkuun Bears-otteluun lähtenyt 69ers on saanut rivinsä kasaan kauden loppua kohden, mikä on näkynyt erityisesti puolustuksen varmana työskentelynä. Sunnuntaina 69ers pystyy jälleen marssittamaan kentälle avausmiehistönsä, sekä tarpeen vaatiessa antamaan laajalti lepoaikaa pelaajille.

Jos on 69ers vahvistunut huomattavasti, niin sitä on myös sunnuntain isännät: kesäkuun loppupuolella kohuvahvistus David Howard liittyi porilaisten vahvuuteen ja siitä lähtien mies onkin viihtynyt yhtä poikkeusta lukuun ottamatta joukkueen (ottelukohtaisen) taklaustilaston ykkösenä. Pelkästään yhteen mieheen ei Bearsin puolustus kuitenkaan nojaa, vaan joukkue on tullut tunnetuksi erittäin fyysisenä, kovaa taklaavana yksikkönä.

Sunnuntaina luvassa on siis – kenties ennennäkemätön – hyökkäyksen ja puolustuksen taistelu, jossa molemmilla joukkueilla on varmasti enemmän kuin tarpeeksi panosta.

Kickoff Porin Urheilukeskuksessa sunnuntaina 5.8 klo 16.00.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *