Bulldogs ja Indians viimeisessä runkosarjaottelussa

Gridiron Staff 3.8.2012 7:03 Ei kommentteja

(2-7)

(5-4)

04.08.2012 klo 16:00 Sipoo

Potentiaalisesti tärkeä ottelu pelataankin nyt käytännössä panoksetta. Molemmat joukkueet lukitsivat runkosarjasijoituksensa viime kierroksella.

Isäntäjoukkue Sipoo Bulldogsille ottelu on varmuudella kauden viimeinen. Nuori joukkue nousi ennakkoluulottomasti ykkösdivisioonaan viime kauden päätteeksi, vaikka Rautamaljassa Pori Bears olikin selvästi parempi. Joukkue palkkasi pelinrakentajakseen kokeneen Reed Gottulan sekä puolustukseen Ryan Archien, takamiehen Philadelphiasta.Kapealla miehistöllä pelannut joukkue taisteli koko kauden isompiaan vastaan tosissaan, mutta toistaiseksi saldona on kaksi voittoa ja seitsemän tappiota. Molemmat voitot tulivat toisesta sarjanousijasta, helsinkiläisestä East City Giantsista. Muitakin tasaisia otteluja Bulldogs on toki pelannut, mutta vastustaja on aina mennyt ohi viimeistään toisella puoliajalla. Joukkueen kausi ei tähän mennessä ole välttämättä ollut täysi menestys, mutta pannukakustakaan on turha puhua. Joukkue on ottanut paikkansa sarjassa, ja pystyy varmasti jatkossa taistelemaan myös pudotuspelipaikasta.

Indiansin kausi on sujunut paremmin, ja joukkue matkaakin pudotuspeleihin sarjan neljänneltä tilalta. Ennen kautta moni odotti joukkueelta jopa runkosarjan voittoa, mutta toisin kävi. Pudotuspelijoukkueista Ghosthuntersia ja 69ersia vastaan Indians tasasi voitot. Pori Bears onnistui voittamaan Indiansin kahdesti. Huolestuttavia merkkejä saatiin heinäkuun puolivälissä, jolloin joukkue hävisi kahdesti suurinumeroisesti Bearsille ja 69ersille. Bears-ottelun jälkeen pelinrakentaja Nick Gauthier saikin lähteä. Joukkue siirsi tukimiehenä pelanneen Lucas Coxin keskushyökkääjäksi ja esitteli viime viikolla Jukka Lautamatin pelinrakentajna. Nopeajalkainen Lautamatti ja Cox pyörittävätkin nyt Kouvolassa perinteistä poikkeavasti juoksupainotteista hyökkäystä.

Viimeksi Indiansin ja Bulldogsin kohdatessa Kuusankoskella Indians oli parempi lukemin 40-21. Bulldogs kuitenkin johti puoliajalla yllätyksellisesti 13-21. Liki koko ottelun kahteen suuntaan pelannut Bulldogsin linja alkoi kuitenkin muun joukkueen lailla hieman väsyä loppua kohden, ja Indians veikin toisen puoliajan puhtaasti 27-0. Bulldogsin Mikko Ranta-aho harmittelikin tuolloin joukkueen tilannetta.

– Pelaajamateriaalin kapeudesta johtuen meillä ei ruuti riitä loppuun saakka ja poissaolot vaikuttavat niin, että pelin taso hiipuu ottelun aikana.

Lauantain ottelussa selviää, vieläkö kuvio on sama kuin alkukaudesta. Bulldogs menetti aiemmin kaudella Ryan Archien nilkkavamman vuoksi, joten parhaista lähtökohdista joukkue ei otteluun lähde. Indians saattaa keskittyä lähinnä pudotuspelikuvioidensa hiomiseen, ja mikäli mahdollista, joukkue varmasti mielellään lepuuttaisi tiettyjä avainpelaajiaan. Avaisiko Indiansin peluutus Bulldogsille paremman mahdollisuuden taistella ottelun voitosta?

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *