Power Rankings – Playoff Preview

Gridiron Staff 2.8.2012 11:02 5 kommenttia

Runkosarjan lähestyessä loppuaan suurin osa pudotuspelijoukkueista on jo selvillä, mutta C-lohkossa käydään yhä ankara taistelu.

Lohkojen kärjissä ei viime viikkoina ole Vikingsin luovutustappiota lukuunottamatta nähty mielenkiintoisia muutoksia. Tampere Saints, Hyvinkää Falcons ja nyt myös Kuopio Steelers jatkavat puhtaalla pelillä. Vikings ja Steelers ratkaisevat A-lohkon herruuden toisessa kohtaamisessaan 11.8. Saints on jo varmistanut lohkovoittonsa, eikä Falconsinkaan herruus ole kuin sinettiä vailla.

Mutta mitä ihmettä tapahtuu taistelussa C-lohkon toisesta pudotuspelipaikasta?

Saammeko esittää – The Majestic Gridiron.fi Season 2012 Week 8 Super-Official Power Rankings of the Finnish American Football 2nd Division:

1 Falcons (6-0) Hyvinkää Falcons ei ole hävinnyt kotikentällään sitten vuoden 2009. Joukkue saattaa hyvinkin viedä runkosarjan kotiedun aina Rautamaljaan saakka. Siinäpä ajattelemisen aihetta tuleville playoff-vastustajille.
2 Steelers (6-0) Kuopio Steelers nousi taisteluun runkosarjan piikkipaikasta, kun joukkueen tappio Vikingsia vastaan kumottiin kabinetissa. Päätös on kuitenkin merkityksetön, jos Steelers ottaa ensi viikolla kuokkaan vaasalaisilta. Kestääkö savolaisten kantti?
3 Saints (6-0) Saintsin maaliero ei mykistä samaan tapaan kuin Falconsin ja Steelersin vastaavat. Joukkue pelaa kuitenkin paljon tasaisemmassa, ja jopa tasokkaammassa lohkossa. Kovia pelejä joukkueelta ei ole puuttunut, mutta aina on voitto irronnut.
4 Vikings (5-1) On tylyä pudottaa joukkue, joka ei ole pelaamalla hävinnyt tällä kaudella vielä peliäkään. Vikingsille tarjoutuu kuitenkin mahdollisuus osoittaa arviot vääriksi, kun joukkue kohtaa seuraavassa ottelussaan Kuopio Steelersin Väinölänniemellä.
5 Bouncers (5-2) Bouncers on osoittanut alkukauden arviomme tosiksi – joukkue todella on lohkon kakkosjoukkue. Viimeisen kierroksen Falcons-ottelun jälkeen vastaan asettuu todennäköisesti Saints, Steelers tai Vikings. Pick your poison.
6 Wolverines II (4-3) Kaksi peräkkäistä tappiota ei yleensä tee hyvää pudotuspelitoiveille, mutta Wolverines II:lla on yhä kaikki omissa käsissä. Voitto Oakmenista viikon kuluttua lunastaa pudotuspelipaikan. Tappio? Sormet ristiin.
7 Oakmen (2-4) Neljäs peräkkäinen tappio ei tullut hyvään paikkaan. Onneksi Scorpions pelasti Oakmenin kepittämällä Wolverines II:n kotonaan. Kuvio on selvä: voitto Wolverines II:sta yli 8 pisteellä ja kotivoitto Scorpionsista riittävät pudotuspelipaikkaan 100%:sti.
8 Scorpions (2-4) Loistava Wolverines II-voitto haihtui savuna ilmaan Scorpionsin hävitessä Hanko Sun Citylle. Sun City on ottanut asiakseen pilata muiden joukkueiden suunnitelmat, mutta kaikesta huolimatta Scorpionsilla on edelleen hiuksenhieno mahdollisuus päästä pudotuspeleihin. Saintsin on kuitenkin kaaduttava.
9 Huskies (2-4) Huskies pelasi lohkokakkosen Bouncersin kanssa tasaisen ottelun, joka päättyi vain 6-0 -tappiolukemiin. Pisteidenteko ontuu, vaikka puolustus pelaakin kovaa. Heittohyökkäystä on saatava kehitettyä talven aikana, muuten ei kunnian kukko laula.
10 Sun City (2-5) Niin mikä tappioputki? Sun Cityn iloinen peli on palannut, ja tuloksena kaksi voittoa. Palkintona myös nousu jumbosijalta Top 10:iin. Vieläkö Saints kaatuisi?
11 Rajaritarit (2-5) Nuori joukkue nappasi kauden toisen voittonsa rankkasateessa. Ydin on hyvä. Mitä ensi vuonna?
12 Pirates (2-4) Pirates päättää kaikella todennäköisyydellä kautensa kolmeen voittoon ja viiteen tappioon. Avausottelussa joukkue oli yllättää Vaasan. Ehkä ensi vuonna taas pudotuspeleihin?
13 NL II (2-5) Northern Lights II nousee kauden korkeimmalle sijalleen voitolla Wolvesista. Ottelun jäädessä kesken oli Lights II matkalla selvään voittoon. Kaikista vaikeuksista huolimatta näyttää siltä, että Oulussa saadaan kuin saadaankin kausi vietyä läpi. Oulujoessa saa tosin vettä virrata muutama kuutio, ennen kuin kaupungissa haaveillaan seuraavan kerran toisesta joukkueesta. Mikä on kaikilla mittapuilla sääli.
14 Panthers (1-5) Rankings ei tiukkoja tappioita tunne. Panthersilla on ollut mahdollisuutensa nousta jopa lohkonsa kolmanneksi, mutta valmistautuminen ei ole ollut riittävää. Lisää harjoitusta, kyllä se siitä!
15 Wolves (1-6) Harmillinen luovutus Oulussa oli väistämätön, sillä joukkueen pelaajatilanne ei mairitellut. Joukkueessa on linjamiehiä, mutta pienet pojat puuttuvat. Joensuussa on tehtävä kovasti työtä, jottei kausi 2013 jää seuran viimeiseksi. Gridiron toivottaa tsemppiä – tarvitaan kovaa työtä ja uskoa omaan tekemiseen!

Sijoitukset heittivät näin ennen pudotuspelejä häränpyllyä. Kuka nousee C-lohkon kakkoseksi?

Kommentoi

  • kyllä falcons on kotikentällä hävinnyt vuonna 2009, kierros 7 http://www.sajl.org/selaus/otteluohjelma.php?sarja=9&kausi=2009

  • Tämä on täysi tosi. Huolimaton toimittaja ei muistanut, että Falcons tosiaan pelasi kaudella 2009. Kiitokset :)

  • WOL II – OAK 18-7 (6-7)

  • Steelers – Vikings 28-26 (14-6)

  • Saints voitti Scorpionsin 8-56, nyt runkosarja Saintsilla 7-0.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *