Roosters löylytti tehotonta Taftia 56-18

jefumaster 31.7.2012 10:31 Ei kommentteja

(3-5)

18

(7-1)

56
1 2  
0 18 18
21 35 56

30.07.2012 klo 18:30 Vantaa

Vaahteraliigan puolustustilastojen kahden kärkijoukkueen kohdatessa hetken näytti siltä, että ottelussa on kyse puolustusten hegemoniasta. Sitten Roosters meni menojaan.

Ottelua edeltävissä keskusteluissa väiteltiin laajalti siitä, kumman joukkueen puolustus on liigan parhaassa kunnossa. Maanantain mittelön jälkeen siitä ei liene epäilystäkään. Vaikka Roostersin hyökkäys alussa yskähteli hetken pallonmenetyksineen, oli joukkueen puolustus pelkkää rautaa. Karvaasti tämän sai kokea vantaalaisten pelinrakentaja Miro Kadmiry, joka taklattiin aloituslinjan takana kahdeksan kertaa. Taistelukukkojen aggressiivisimpana rynnijänä kunnostautui amerikkalainen Jaren Wilcox, joka säkitti pelinrakentajan 4,5 kertaa.

Ottelun alku sujui puolustusten domonoinnin merkeissä. Roosters typisti Taftin avausdraivin kolmen yrityksen pallotteluksi ja puntinpalautusjoukkueessa pelannut Henri Jussila onnistui blokkaamaan vantaalaisten lentopotkun syvälle Taftin omalle kenttäpuoliskolle. Roosters pääsi yrittämään maalitilinsä avaamista parin jaardin päästä vantaalaisten maalista, mutta puolustustaistelusta kun kerran oli kyse, onnistuivat vantaalaiset iskemään pallon pelinrakentaja Robert Johnsonin käsistä itselleen. Ottelussa jatkettiin siitä, mihin kymmenen turnoverin Taft – Wolverines-ottelussa jäätiin. Kaikkiaan Roosters rähmäsi pallon vastustajalleen neljä kertaa ottelun aikana, joista kaksi ensimmäistä tapahtui Roostersin kahden ensimmäisen draivin päätteeksi. Tässä vaiheessa ottelua Taft-puolustus piti vielä lujasti kiinni maineestaan ykköspuolustuksena.

Harva varmasti odotti miltään joukkueelta 56 pisteen tekemistä TAFT:n erinomaisesti alkukaudesta pelannutta puolustusta vastaan. Mikä meni vikaan? TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja kertoi Roostersin onnistuneen pelisuunnitelmansa toteutuksessa erinomaisesti.

– Roosters oli parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Meillä oli todellisia vaikeuksia koko ottelun läpi ja Roosters toteutti omaa pelisuunnitelmaansa murhaavan tehokkaasti ja onnistui hyökkäyksessään lähes kaikessa, Lilja harmitteli.

– Saimme ensimmäisellä puoliajalla heiltä kolme pallonriistoa, joista meidän olisi pitänyt pystyä vastamaan heidän pisteiden tekoonsa, mutta näin ei tänään tapahtunut. Meillä oli koko ottelun aivan valtavia vaikeuksia oman hyökkäyksemme kanssa ja yksittäisiä isoja pelejä lukuunottamatta hyökkäyksemme pysyi kentällä vain kolme yritystä kerrallaan.

– On itsestään selvää, että jossain vaiheessa puolustus väsähtää kun vastustajan hyökkäys on näin murhaavan tehokas. Tällöin tapahtuu isoja virheitä, joiden lopputuloksia voi sitten lukea tulostaululta, Lilja kertoi.

Kolmannen draivinsa Roosters onnistui kuljettamaan maaliin saakka. Kerran onnistuttuaan hitaasti käyntiin lähtenyt punakone nakutti kiihtyvään tahtiin maaleja vantaalaisten puolustuksen perukoille. Kaikkiaan Roosters eteni ottelussa kunnioitettavat 522 jaardia. Robert Johnson pääsi ruokkimaan tasaisesti laajaa laitahyökkääjäkaartiaan, josta maanantaina näkyvimmässä onnistumisvuorossa oli Markus Lievonen. Taitava laitahyökkääjä keräsi ottelun suurimmat kiinniottojaardit (133) tehden joukkueelleen kolme touchdownia. Yksinomaan heittopelin varassa Roosters ei pelannut Myyrmäessä. Henri Jussila onnistui puhkomaan Taftin puolustuslijan useampaan kertaan juoksuillaan keräten yhteensä 138 jaardia ja Lievosen lailla kolme Touchdownia.

Pelin puolivälissä Taftin juoksujaardit olivat vielä pakkasen puolella

Taftin tuore amerikkalaisvahvistus Conte Cuttino yritti kaikkensa joukkueensa tehokkaimpana hyökkääjänä, mutta Roosters-frontti onnistui typistämään jenkin juoksupelin alle 50 jaardiin. Conte on juossut kahdessa pelaamassaan ottelussaan nyt kolme juoksumaalia ja ottanut yhden heitetyn kiinni, mutta yhden miehen varassa toimiva hyökkäys on loppujen lopuksi kohtuullisen helppo pysäyttää. Roosters oli tehnyt kotiläksynsä huolella ja piti Cuttinon hyvin kurissa. Ahnaimpana juoksulinjojen tukkijana urakoi Roostersin tuore amerikkalainen Stephen Peyton, joka onnistui ottelun aikana kaatamaan vastustajan pallonkantajan maahan 10 kertaa ja ehti poimia vielä yhden syötönkatkonkin. Peyton puhkui peli-iloa ja jo tässä vaiheessa voidaan todeta, että Roosters onnistui loukkaantuneen Antonio Harrisin paikkaamisessa 110%:sti. Kova suoritus sinällään, koska Harrisia pidettiin liigan kovimpana jenkkipuolustajana. Pelin puolivälissä Taftin juoksujaardit olivat vielä pakkasen puolella, joten Roosters-puolustuksen voidaan katsoa onnistuneen voimannäytössään erinomaisesti. Kotimaisista pelimiehistä punapaitaisista erottui edukseen takamies Tuomas Nurmi 7,5 taklauksellaan.

Vaikka Roosters voitti ottelun selvin numeroin, ei sen peliä voida pitää edelleenkään virheettömänä. Neljän pallonmenetyksen lisäksi joukkueen taakkana oli peräti 12 rangaistusta, joilla päävalmentaja Juha Hakalan miehistö kirmasi takapakkia yli 100 jaardia. Seuraavalla kierroksella punapaidat kohtaavat Seinäjoki Crocodilesin. Tuossa ottelussa pelataan runkosarjan voitosta sekä play off-kotiedusta. Maanantaina nähdyn kaltaiset virheet on karsittava pois sunnuntaihin mennessä.

Taft sai ottelusta paljon mietittävää. Roosters osasi pelata vantaalaisten Cuttinon vaarattomaksi, eikä joukkueesta löytynyt muita ratkaisijoita. Pelinrakentaja Kadmiry ei pelannut maanantaina parasta otteluaan, eikä hän saanut vastaavanlaista tukea linjaltaan, jota edellisenä maanantaina nähtiin Wolverinesia vastaan. Joukkueen puolustuksesta on pakko nostaa esille Akseli Olin, joka pelin alussa sovitteli sankarin viittaa päälleen peittämällä rähmäyksen jaardin päässä omasta maaliviivasta. Kaikkiaan Olinille kirjattiin ottelussa 8 taklausta, jolla hän sijoittui joukkueensa puolustajien ykköseksi.

Myös Taft pelaa kohtalon ottelunsa tulevana lauantaina. Joukkueen on voitettava nousukuntoinen Butchers pitääkseen yllä play off-haaveitaan. Parin sadan vantaalaisen jenkkifutisfanin ohella Taftin voittoa tuossa ottelussa pyrkivät hurraamaan kaikki Jaguaarien kannattajat. Voitto pitäisi TAFT:n pudotuspelihaaveet yhä elossa. Miten joukkue nollaa tilanteen maanantain pelin jälkeen? TAFT:n Lilja myönsi, ettei maanantaina nähty peli yksinkertaisesti riitä.

– On ihan selvää, että tällaisella pelillä meillä tulee olemaan vaikeuksia jatkossakin. Meidän kaikkien, jokaisen pelaajan ja valmentajan, täytyy nyt ihan todella miettiä mitä tältä kaudelta haluamme ja elää loppukausi sen mukaan. Faktat ovat kaikkien tiedossa. Mitään hokkus-pokkusta ei tässä vaiheessa ole tehtävänä ja taas kerran meidän on palattava jenkkifudiksen perusasioiden pariin, Lilja painotti.

– Kova työ ja virheiden minimointi yhdistettynä oikeaan asenteeseen kentällä ja treeniviikolla voi tuottaa meille ottelusta toivotun lopputuloksen, mutta jos näistä asioista lipsutaan, on tiedossa vaikeuksia.

 Ottelun tilastot:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi