Wolves joutui luopumaan kesken ottelun

Tuomo Tomperi 30.7.2012 15:32 17 kommenttia

(2-5)

30

(1-6)

00
1 2  
30 0 30
0 0 0

28.-29.7.2012

Oulu Northern Lights II nappasi kauden toisen voittonsa päihittämällä Joensuu Wolvesin Oulussa harvinaisella luovutuksella.

Vaikka ottelu päättyikin lopulta luovutukseen, ennen ottelua peli aiottiin pelata aivan tavalliseen tapaan. Wolves oli saanut pelimatkalle mukaan 13 pelaajaa, jotka saivat vastaansa Northern Lightsin II:n osapuilleen samankokoisen joukkueen. Lights II:n Hannu Kullas sai edettyä kiertopeleillä mukavia siivuja ja johdattikin joukkueensa kolmen maalin johtoasemaan toisella neljänneksellä. Wolveskin onnistui avausjaksolla maalinteossa kaksi kertaa heittopeleillä.

Viisi minuuttia ennen puoliajan päättymistä Wolvesin pelinrakentaja kuitenkin joutui taklatuksi ja loukkasi itsensä sen verran vakavasti, ettei hän pystynyt enää jatkamaan peliä. Wolves pelasi hyökkäysvuoron loppuun, mutta päätti sen jälkeen jättää ottelun sikseen. Perusteena päätökselle toimi se, että mukana olleista pelaajista peräti yhdeksän oli linjamiehiä. Wolvesilta loppuivat yksinkertaisesti pienemmät pelaajat kesken.

Northern Lights II:n kannalta tilanne oli harmillinen, sillä joukkue oli saanut otteluun kutakuinkin täyden kokoonpanonsa, ja kaikki pelaajat saivat pelata omilla pelipaikoillaan. Juoksupeli toimi koko ottelun ajan. Wolvesin kookkailla pelaajilla oli vaikeuksia saada Kullaksen kaltaista pikakiituria kiinni laidalta. Lights II:n laitahyökkääjät Jaakko Mattila ja Henri Mustakangas tarjosivat hyvillä blokeillaan riittävästi tilaa Lightsin juoksuhyökkäykselle.

– Harmi, että matsi jäi kesken, Lights II:n Teemu Pahkala kertoi.

– Ottelu oli kuitenkin tasaväkinen, ja oikeastaan toinen peli tällä kaudella missä oli jotain järkeä, Pahkala viittasi oululaisten Pirates-voittoon kesäkuussa. Kaikki muut ottelut Lights II on ottanut selkään antaumuksella.

Joensuu Wolves ja Northern Lights II ovat koko kauden taistelleet hyvinkin samanlaisten ongelmien kanssa. Kaikesta päätellen Oulussa ei ensi vuonna enää II-divisioonajoukkuetta nähdä, niin koville tämänkin kauden läpivienti on toistaiseksi osoittautunut. Lights II:n pelaajisto sulautetaan vuoden viisaampana todennäköisesti edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen. Wolvesin tilanne sen sijaan on hankalampi. Mikä on jenkkifutiksen tulevaisuus Joensuussa tämän kauden mahalaskun jälkeen? Ellei loppukaudella tapahdu ihmeitä, Wolvesin ainoa voitto koko kaudella tuli luovutuksella avauskierroksella.

Kommentoi

 • Peräti omituinen ratkaisu Joensuulta, pelaajat olisivat kuitenkin riittäneet? Ei ehkä ihan loppuun asti mietitty teko kuitenkaan?

 • Kuulin, että pelinrakentajalta olisi mennyt polvi pahemminkin hajalle. Kuulemma tarttui nappis kenttään ja jalka kiertyi. Voi olla, että vaikutti pelifiiliksiin. Erikoinen juttu kyllä joka tapauksessa.

 • Ratkaisuun vaikutti myös backupin aivotärähdys (ei ollu mies ottelun jälkeen samalla planeetalla, eli mistään lievästä tärskystä ei ollut kysymys) ennen tuota pelinrakentajan/valmentajan loukkaantumista. Päätös luovuttaa ottelu näiden jälkeen oli kapteenien yhteinen ja sitä mietittiin kyllä harkinnan kanssa.

  Otteluraporttiin sen verran että niinkuin Oulusta sanottin että toinen järkipeli tällä kaudella niin kommenttiin on helppo yhtyä. Ennen näitä kahta ratkaisevaa lojkkaantu

 • *loukkaantumista ottelu oli omasta mielestä kumman tahansa joukkueen käsissä. Niinkuin Tuomo kirjoituksessaan mainitsee, niin kausi on ollut vaikea myös täällä Joensuussa. Jo ennen kauden alkua dramatiikkaa aiheutti päävalmentajan pois jääminen, siinä samalla sitten muutamia pelaajia nosti myös kytkintä. Mitä tulee tuohon jenkkifutiksen tulevaisuuteen Joensuussa niin oletus tällä hetkellä seuran sisällä on että kausi 2013 tullaan pelaamaan.

  Kiitokset ja pahoittelut kuitenkin vielä Northern Lightsille tasaisesta ja ennenkaikkea reilusta ottelusta siihen saakka kunnes meidän puolelta painettiin jarrua ja jätettiin matsi kesken.

  – Antti Kyyrönen #95

 • Kurjaltahan nämä luovutusvoitot kuulostaa. Helppo kotosalta ”tietää” pelatakko matsi loppuun vai ei. Wolves varmasti paikan päällä on tiennyt oman tilanteensa paremmin ja tehnyt päätöksen. Sitä kunnioitettakoon. Tsemppiä Joensuuhun ensi kaudelle!

 • Mikä oli tilanne, kun ottelu keskeytettiin? 21-14?

 • Tais olla tilanne 30-12 oululle.

 • Onko muuten luovuttamalla mahdollista maalierokikkailla? Nyt kun on nähty näitä melkein80-0 pelejä niin voiko esim. 60-0 tilanteessa luovuttaa ja ottaa ”vain” 30-0 kuokkaansa?

 • Eikös se ole? Jos esim on peli tulossa steelersiä vastaan ja oma sijoitus on maalierosta kiinni niin ennemmin sen puolesta kannattaa luovuttaa, jotta tulee ”vaan” 30-0 pataan. Eihän siinä tietty pelaan pääse sit ollenkaan ja itte ottaisin ennemmin sen 60-0 pataan ja pelaisin (niinku tehtiinkin joskus pari vuotta sitten :D ). Yleensä noi selkäsaunapelit on ollu hauskoja ja on oppinu lajistakin paljon, kun ei ole ollu mitää paineita ja on vaan voinu pelata pelaamisen ilosta, tuloksella niin väliä. Tsemppiä Joensuuhun ja koittakaa toki saada jengi pysymään ensi kaudellekin kasassa. Kuulemma meno siellä päässä muuttunut parempaan suuntaan niin mikäs siinä :)

 • Aika säälittävää olisi, jos joku joukkue ”taktikoisi” itselleen luovutuksella paremman maalisuhteen. Näin jos kävisi osoittaisi se myös, että 2 – divarin säännöissä on viilattavaa. Olisiko luovutus kakkosessa esimerkiksi 60-0? Harmi, että luovutuksia on lohkossamme tullut jo kaksi, lisäksi Oulu oli kuulemma lähellä luovuttaa Piratesta vastaan. Toivottavasti ei enää luovareita tule. PS: en vihjaa, että Wolves olisi ”taktikoinut”, toivottavasti saavat pelinrakentajan seuraavaan peliin, kun kohtaamme.

 • Aikoinaan eräässä pelissä, jossa pelasin, yksi linjamies vaihdettiin kesken ottelua joukkueesta toiseen, kun kaverilta loppui pelaajat. Säännöthän eivät tätä salli, mutta molemmat joukkueet halusivat pelata loppuun. :)

 • Näistä luovutusvoitoista ja niiden piste-eroista keskusteltiin ja päätettiin muistaakseni 2010 syyskokouksessa. Kuinka moni oli paikalla päättämässä, käsi pystyyn? Homma ei etene pelkästään saiteille kirjoittamalla, vaan myös osallistumalla syys- ja kevätkokouksiin, joissa oikeasti näihinkin asioihin pystyy vaikuttamaan.

  Kakkosdivarijoukkueiden, joka on määrällisesti suurin sarja, edustus on ollut suoraan sanottuna aivan kuraa kokouksissa. Olisiko ollut 3-4 joukkuetta paikalla ja muut sitten ovat antaneet valtakirjat ts. mandaatin toisille, esimerkiksi vaahterajoukkueille päättää myös kakkosdivaria koskevista asioista.

  Esimerkiksi Lappeenrannassa 2011 kakkosdivaripalaverissa oli muistaakseni edustettuna Falcons, Wolves, Wolverines, Bouncers ja ECG. Muilla oli ilmeisesti parempaa tekemistä?

 • No, vaikka mäkin olisin siellä ollut, samanlaisia persepäätöksiä olisi tullut kuitenkin ;)

 • Muistaakseni otteluita luovuttanut joukkue menettää oikeuden päästä pudotuspeleihin….

 • näin se menee. Jos luovuttaa niin ei oo asiaa pleijjareihin. Sunnuntain päätös oli pelaajilta aivan oikea.

 • Tässä kaksi mielenkiintoista pointtia sen tarkemmin tilannetta tuntematta.

  Wolvesilla oli peräti 9 linjamiesta ja siitä huolimatta sekä QB että vara-QB loukkaantuivat, lisäksi ilmeisen rajusti. Kertoo jotain joukkueiden välisestä (fyysisestä että taidollisesta) tasoerosta.

  Oulun pelaajat ovat selvästi vetäneet siellä pääkallot silmissä. On tietysti mukava päästä pistämään jengiä levyksi, mutta tämänkaltaisessa tilanteessa (jossa toinen joukkue on selvästi huonompi) tulisi ottaa myös pelaajien turvallisuus huomioon. Antaa tahdittoman kuvan suurelle yleisölle, jos joka kerta pitää mätkiä selvästi heikommat lasarettiin.

  Mitä mieltä olette?

 • Touchdown; On hyvä, että näistä keskustellaan saiteilla. Nyt nousi tämäkin asia esiin. Tästä asiasta, kun se nyt nousi esille, on vaikea mennä enää päättämään vuoden 2011 kokoukseen. Koitetaan saada asia tapetille tämän vuoden kokouksessa. btw, itse en ollut paikalla, mutta meidän seurasta oli edustettuna.

  Luulen kyllä ymmärtäväni mitä ajat takaa. Usein kuulee omituista raivoamista liiton suuntaan mitä ihmeellisimmistä asioista. Kaikki päätökset ovat vääriä ja koko liitto suurin piirtein diktatuuri ja muutenkin kaikki on hanurista. Sitten kun asioihin olisi mahdollisuus vaikuttaa niin ketään ei tule paikalle. Surullista.

  Tuo on oikein hyvä sääntö ettei playareihin ole asiaa jos on luovuttanut!

  voivoi; Oululla on varmasti ollut kova halu näyttää ja voittaa Wolvesille luovutetun kauden avausmatsin jälkeen. Ei mun mielestä noin tasaväkisten joukkueiden pelissä voi moittia kovaa pelaamisesta. Linjamiesten homma on, ainakin viimeksi kun pelasin, suojella pelinrakentajaa! =) Vara-quuppa ilmeisesti saanut sen aivotärähdyksen jollakin muulla pelipaikalla?