Trojansin tappioputki vihdoin poikki

Gridiron Staff 30.7.2012 13:42 2 kommenttia

(1-7)

16

(2-6)

13
1 2 3 4 Jatkoaika  
3 3 0 7 3 16
7 0 3 3 0 13

29.07.2012 klo 18:00 Turku

Turku Trojansin perättäisten tappioiden putki päättyi lopulta kahdeksaantoista, kun joukkue otti ansaitun voiton Oulu Northern Lightsista jatkoajalla.

Ottelu tarjosi paikalle saapuneelle yleisölle ja TV-ruudun kautta ottelua seuranneille katsojille jännitystä koko rahan edestä. Ottelu säilyi tasaisena alusta loppuun, eikä joukkueiden välinen ero revennyt missään vaiheessa seitsemää pistettä suuremmaksi. Northern Lights ei ottelun varsinaisella peliajalla ollut kertaakaan tappiolla, vaan johti sekä lukemin 7-0 että 13-6. Mikko Nymanin komea maali toi kuitenkin Trojansin tasoihin viisi minuuttia ennen loppua, ja jatkoajalla Miko Ylikoski potkaisi kenttämaalin, johon Northern Lights ei pystynyt enää vastaamaan. Sadat Chambers katkaisi Brian Harrisin heiton jatkoajan päätteeksi ja käynnisti turkulaisjuhlat.

Turku Trojansin otteluraportti kuvaa taitavasti ottelun tapahtumia. Katsojat saivat seurata tasaista ja jännittävää ottelua, jota varsinkin isäntäjoukkueen puolelta piristivät ajoittaiset pitkät pelit. Joonas Andersson vältti virheitä yhtä syötönkatkoa lukuunottamatta, mutta joutui monta kertaa heittämään pallon katsomoon. Onnistumiset olivat kuitenkin tullessaan erityisen maukkaita. Nopea Juuso Mäkinen pääsi livahtamaan oululaisten takakentän taakse useaan otteeseen napaten lopulta kahdeksan kiinniottoa ja 136 jaardia. Loppuvaiheessa ottelua Mikko Nyman huudatti turkulaisyleisöä toistamalla liki saman kuvion kerta toisena jälkeen. Nymanin onnistumiset osoittivat, että yksinkertainen resepti voi toimia liigatasollakin, jos toteutus on tarpeeksi hyvä.

Lightsin heittohyökkäys jatkoi viime viikoilta tutulla kaavallaan. Pelinrakentaja Harrisilla oli vaikeuksia löytää yhteistä säveltä laitahyökkääjien kanssa. Harris heitti ensimmäisellä puoliajalla peräti kolme syötönkatkoa, jotka pilasivat monesti Lightsin maalintekoaikeet. Oli nähtävissä, että Harrisin loukkaantumisesta johtunut harjoittelemattomuus kostautui sunnuntaina. Lightsin heittohyökkäysestä puuttui rutiini, eivätkä ajoitukset olleet lainkaan kohdillaan.

Ottelun jälkeen on myönnettävä, että pitkään laji-ihmisten hampaissa ollut Trojans on saanut sarjan pohjalle uuden haastajan Northern Lightsista. Viime kaudella 26 pistettä peliä kohden tehnyt oululaishyökkäys ei ole tällä kaudella pystynyt edes puoleen entisestä. Epäonni pelinrakentajan kanssa sekä Aappo Salorannan valitettava loukkaantuminen ovat syöneet Lightsin hyökkäyksestä liikaa tehoja. On kuitenkin aiheellista kysyä, pitäisikö joukkueen pystyä silti kokonaisuutena parempaan? Joukkueen valmistautuminen kauteen ei selvästikään ole ollut sillä tasolla, mitä menestyminen liigassa muutaman pelaajan puuttumisesta huolimatta vaatii. Lightsilla ei ole ollut nostaa joukkueen reservistä riittävän kovatasoisia ja valmiita pelaajia tärkeisiin rooleihin. Yli odotusten sujunut kausi 2011 sai peräänsä lupaavasti alkaneen kauden 2012, joka uhkaa nyt vakavasti päättyä täydelliseen mahalaskuun. Jos tappio Trojansista ei muuta hyvää oululaisille tehnyt, niin ainakin se antaa varmasti ajattelemisen aihetta kauteen 2013 valmistauduttaessa.

Turku Trojansille voitto on tietenkin enemmän kuin toivottu asia. Trojans ei suinkaan vienyt voittoa viekkaudella ja vääryydellä, vaan ansaitsi pitää sarjapisteet Turussa. Vaikka joukkueen juoksuhyökkäys oli jälleen vaatimatonta ja heittopelikin yski vakavasti, joukkue pystyi pitämään Northern Lightsin pääasiassa poissa maalialueeltaan. Trojansilta hylättiin turhaan rähmäyksen palautus maaliin toisella puoliajalla. Joukkueella oli myös mahdollisuus ratkaista ottelu varsinaisen peliajan päätteeksi, mutta silloin kenttäpotku painui ohi haarukan. Northern Lights johti ottelua näennäisesti, mutta tuntui hyökkäyksessä hyytyvän aina tiukan paikan tullen. Joukkueen leijonan lailla taistellutta puolustusta ei tappiosta voi syyttää.

Turun tappioputken päätyttyä molemmat joukkueet palaavat jälleen maanantaina takaisin normaaliin päiväjärjestykseen. On selvää, ettei sarjan peräpäässä majaileminen voi tyydyttää kumpaakaan joukkuetta. Molempien on pystyttävä tunnistamaan suurimmat puutteet omassa pelissään ja reagoitava niihin tulevaa kautta ajatellen. Saako turkulaisryhmä lisää virtaa vielä tämän kauden peleihin apinan nyt pudottua selästä? Entä mitä tekee nöyryytetty Northern Lights? Loppukauden ottelut tulevat kertomaan molemmista joukkueista vielä paljon.

Lue myös

Kommentoi

  • Ainut ja oikea ratkaisu, eipä nuo kumpikaan vakuuttaneet pelikyvyillään,
    ens kaudeksi parempaa rekryä peliin !

  • We want Millus!