Sun Cityn voittoputki sai jatkoa Scorpionsin kustannuksella

Tuomo Tomperi 30.7.2012 12:51 2 kommenttia

(2-5)

20

(2-4)

18
1 2  
10 10 20
6 12 18

28.-29.7.2012

Alkukauden viisi ensimmäistä otteluaan hävinnyt Hanko Sun City nappasi toisen voittonsa putkeen. Salo Scorpions kaatui lukemin 20-18.

Kauden avausottelussa viimeksi kohdanneet joukkueet pelasivat jälleen ennakko-odotusten mukaisesti tasaisen ottelun. Scorpionsilla oli voitolla mahdollisuus säilyttää mahdollisuus pudotuspelipaikkaan, mutta Sun Cityn hyvä peli pilasi salolaisten mahdollisuudet. Alkukauden tappioputken vuoksi Sun City on jo pitempään pelannut lähinnä kunniasta. Kausi näyttää nyt kuitenkin saavan kunniakkaan päätöksen – olihan voitto Salosta joukkueen toinen perättäinen.

Sun City on alkukauden jälkeen yksinkertaistanut pelaamistaan, ja se näkyi jälleen lauantaina. Joukkue pystyi käyttämään pisteidentekomahdollisuudet hyvin hyväkseen, ja sai apua myös puolustukselta, joka onnistui palauttamaan Scorpionsin pelinrakentajan heiton maaliin saakka. Matias Söderblom, Tom Lastunen ja myös pelinrakentajana pelaava Joakim Lindholm johtivat kohtuullisesti läpi ottelun edennyttä Sun Cityn juoksuhyökkäystä. Sun City heitti ottelussa vain 10 kertaa. Heittopeli kuitekin puri. Jonas Österlund nappasi Sebastian Berndtssonin heiton kiinni maalin arvoisesti. Berndtsson onnistui myös kahdessa erittäin tärkeässä potkumaalissa, joista pidempi jopa 38 jaardin etäisyydeltä.

Scorpions ei saanut juoksupeliään toimimaan ottelun aikana toivomallaan tavalla. Joukkue joutui luottamaan aiottua enemmän pelinrakentaja Eino Matikaisen ja laitahyökkääjien suorituksiin. Laitahyökkääjä Micke Ojala onnistui kahdesti pitkässä kiinniotossa, joista myös syntyi kaksi maalia. Muuten heittopelin osumatarkkuus oli koko päivän varsin vaatimatonta. Scorpionsin hyökkäyksen linja onnistui pitämään puolustajat irti pelinrakentajasta, mutta pari välähdystä lukuunottamatta tulokset eivät mairitelleet. Scorpionsin päävalmentaja Asko Kokkonen kommentoi ottelua Gridironille.

– Puolustuksemme oli paikka paikoin pulassa Sun Cityn näppärien keskushyökkääjien kanssa. Erityisesti Sun Cityn Lindholm teki ennen loukkaantumistaan näppäriä juoksuja. Toivottavasti kaveri on kunnossa. Puolustuksen tukimiehemme #98 Markus Pesonen ja #23 Mikko Mustonen antoivat tiukkoja ”pusuja” ja varmasti herättivät kunnioitusta Sun Cityn puolella, Kokkonen kertoi.

Kokkonen ei ollut erityisen tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Kokonaisuutena ajatellen pelasimme kuin ”sumussa”. Annoimme kokemattomalle vastustajalle liian paljon aikaa pallon kontroloimiseen. Jos Wolverines II -peli oli meiltä hyvää pelaamista, niin nyt kyllä menimme riman alitse. Hölmöilimme ottelun alussa kaikenlaisten vaihtovirheiden ja muun turhan säätämisen kanssa moneeen otteeseen, päävalmentaja harmitteli.

Lue myös

Kommentoi

  • Kävin katsomassa tämän viimeisen pelin kun olin muissa asioissa kylillä. Vaimo hevoskisoissa, joten jotain oli ajankuluksi kehitettävä kun oli hallituksen määräys olla mukana viikonlopun.

    Ei taida lohkot olla vertailukelpoisia mitenkään. Vikings, Falcons ja Saints lohkojensa ykkösiä. Olisi väärin asetella näitä järjestykseen pelkkien maalierojen suhteen kun vastus on kaikilla ollut eri. C-lohko on selvästi tiukin ja siksi Saints:n maalisuhde on varmasti myös heikoin toisiin lohkojohtajiin verrattuna.

    Hangon peli ei ole mun mielestä yksinkertaistunut. Pelivalikoimaa on enemmänkin laajennettu uusilla peleillä. Yksinkertaisemman pelisysteemin toteuttaminen on usein paljon haastavampaa kuin monipuolisemman tai sanoisiko monimutkaisemman. Puolustus on myös nostanut tasoaan ja tämä on auttanut hyökkäystä. Hyökkäyksen parantunut kulku on varmasi helpottanut puolustuksen paineita antaen enemmän lepoa. Potkupelien onnistuminen viimeisissä peleissä on numeroiden perusteella ollut aivan ratkaisevaa.

    Hangon joukkue hallitsi täysin koko ottelua. Jälleen kerran numerot eivät kerro koko totuutta. Hangolla on edelleen paljon parannettaa viimeistelyssä. Muutama hieno oivallus pelikutsuissa ratkaisi pelin kulun hankolaisille. Muutama hieno onnistuminen neljännellä yrityksellä käänsi pahasti puukkoa salolaisten puolustuksen kyljessä. Salon hyökkäyspeli oli täysin kaksikon Matikainen Ojala akselin varassa. Juoksuhyökkäys ei ollut uhka tai tämä hallittiin hankolaisten toimesta täysin. Heitoissa joita salolaisilta nähtiin onnistumisia tuli vain sen takia että pelinrakentajalle ei saatu kiirettä aikaiseksi. Hangon takakenttä painostettiin muutamaan virheeseen juuri paineen puuttumisen vuoksi. Paineen alla heittopeli ei toiminut lainkaan ja siitä myös hankolaiset rokottivat interistä tehdyllä maalilla. Hankolaisten pelintekijöiden laajuus antaa paljon lupauksia tulevaa varten. Hankolaisilla on useita onnistujia tässä ottelussa. Juoksuhyökkäys toimii usean keskushyökkääjän varassa. Pelinrakentajia on ainakin kaksi joita käytetään peleissä. Laitahyökkääjissä on taitoa. Heittopeleissä onnistuttiin tehokkaasti ratkaisevalla hetkellä.

    Tämän kokemuksen perusteellä menen kyllä toistekkin kakkosdivarin matsiin. Ei se peli niin kuraa ollut kuin foorumeista annetaan ymmärtää. Tunnelma oli Hangossa mukava. Keli aivan loistava ja tuomarikin sai omansa. Onnea tuomari Enonkoskelle ja tulevalle vaimolle.