Rajaritareille tiukka voitto sateessa

Gridiron Staff 30.7.2012 13:06 Yksi kommentti

(2-5)

08

(1-5)

06
1 2  
8 0 8
0 6 6

28.-29.7.2012

Tavallisesti iloista heittosirkusta pyörittävä Rajaritarit nappasi niukan 8-6 -voiton Päijät-Häme Panthersista erittäin kosteissa olosuhteissa.

Pudotuspelitaistelusta jo pudonneet joukkueet kävivät kovaa taistelua kauden toisesta voitosta. Panthers oli onnistunut kaatamaan Rajaritarit aiemmin kaudella lukemin 43-20. Tällä kertaa samanlaisesta pisteiloittelusta voitiin vain haaveilla, sillä erittäin voimakas rankkasade muutti huomattavasti molempien joukkueiden pelitapaa. Vaikka aurinkokin pääsi ottelun aikana paistamaan, kenttä oli läpi ottelun erittäin kostea ja liukas. Ottelun alkua jouduttiin jopa siirtämään puoli tuntia sateen ja ukkosen vuoksi. Kun lämpötila lähenteli 30 astetta, molempien joukkueiden n. 15-16 miehen pelaajisto joutui todella koville.

Olosuhteiden pakosta molemmat joukkueet juoksivat liki koko pelin. Lappeenranta pyrki etenemään alkuun kiertopelein, ja myöhemmin myös linjan keskeltä. Lappeenrannan nuori pelinrakentaja Juho Väisänen juoksi usein laidalle ja saattoi myös heittää lyhyen kuvion tarpeen mukaan. Pisimmätkin heitot jäivät kuitenkin yleensä noin kymmeneen jaardiin.

Panthers luotti voimakkaaseen juokshyökkäykseen keskeltä. Joukkue pystyi etenemään ottelussa jatkuvasti, muttei kuitenkaan riittävästi voittoon. Panthers ei juuri ottelussa koettanut heittää, mutta harvat heittoyrityksetkin epäonnistuivat järjestään. Ottelu ratkesi lopulta Panthersin rähmäykseen väärään aikaan ottelun loppupuolella.

Rajaritareiden maali syntyi avausjaksolla maalin lähettyviltä kiertopelillä. Onnistunut kahden pisteen yritys teki taukolukemiksi 8-0. Panthers kavensi kolmannella neljänneksellä, mutta lisäpiste epäonnistui pallonkantajan liukastuttua märällä kentällä. Vaikeat olosuhteet ja pelaajien pieni määrä piti ottelun temmon melko matalana, eikä lisäpisteitä enää myöhemmin nähty.

– Meillä puuttui aloittavia pelaajia, ja useat pelaajat pelasivat molempiin suuntiin, Panthersin polvivammasta kärsivä Ilari Kokkonen totesi.

– Mutta ei se peli siihen ratkennut! Peli oli tyypillistä kakkosdivaripeliä. Hauskaa oli!

Molemmat joukkueet kohtaavat vielä runkosarjassa Hämeenlinna Huskiesin. Panthers pelaa lisäksi lohkokärki Falconsia vastaan kahden viikon kuluttua.

Katso myös

Kommentoi

  • Korjaus: Falcons – Panthers 4.8. eli ensi viikonloppuna.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *