Indians niukkaan voittoon Nokiasta

Tuomo Tomperi 30.7.2012 14:30 Yksi kommentti

(5-4)

24

(6-3)

21
1 2 3 4  
0 7 7 10 24
0 7 7 7 21

28.07.2012 klo 17:00 Kuusankoski

Kouvola Indians varmisti pudotuspelipaikan voitollaan Nokia Ghosthuntersista lukemin 24-21.

Ennen ottelua uutisoitu Jukka Lautamatin siirtyminen pelinrakentajaksi kantoi ottelussa hedelmää. Vaikka Lautamatin pyörittämä heittopeli ei juuri tuonutkaan tulosta, pelimiehen jalat kävivät ottelussa tehokkaasti. Lautamatti ja Lucas Cox juoksivat yhteensä 40 kertaa yli 200 jaardin ja kolmen maalin arvoisesti. Aiemmin lähinnä heittojoukkueena tunnettu Indians osoitti, että tarpeen vaatiessa se pystyy myös muokkaamaan pelikirjaansa avainpelaajilleen sopivaksi. Aiempina vuosina myös Kouvolassa pelinrakentajana pelannut Niclas Carpelan otti ottelussa entistä suurempaa roolia puolustuksen puolella Coxin siirryttyä hyökkäykseen.

Indians sai myös pidettyä vahvana tiedetyn Ghosthuntersin juoksupelin aisoissa. Dan O’Connell karkasi ottelun alussa 55 jaardin maaliin, mutta sen jälkeen Ghosthuntersin juoksu ei edennyt juuri minnekään. Lari Siitonen onnistui heittämään ottelussa mukavalla tarkkuudella, mutta heitot olivat verrattain lyhyitä, eikä joukkue pystynyt hallitsemaan ottelua riittävän tehokkaasti. Ghosthunters pysyi Indiansin tahdissa aina viimeiselle neljännekselle saakka. Tiukat loppulukemat eivät kerro aivan koko totuutta, sillä loppulukemat 24-21 syntyivät Nokian maalilla 10 sekuntia ennen ottelun loppua.

Ottelun lopputulos merkitsee sitä, että Kouvola Indians selvittää tiensä virallisesti neljäntenä joukkueena sarjan pudotuspeleihin. Ennen viimeistä sarjakierrosta on jo selvää, että vastaan asettuu runkosarjan voittava Pori Bears Porissa. Mielenkiintoisesti Indiansin pelitapa ja kokoonpano ovat muuttuneet jo niin monta kertaa kauden edetessä, että tulevan välieräkamppailun voimasuhteista on vaikea sanoa mitään ennalta. Bears voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset runkosarjassa, mutta Indiansin uusi pelitapa voi hyvinkin tuottaa erilaisen tuloksen välierävaiheessa.

Tappio hankaloitti Ghosthuntersin tilannetta pudotuspelejä ajatellen. Helsinki 69ersin välierissä kohtaava nokialaisryhmä joutuu matkustamaan Helsinkiin, mikäli 69ers voittaa runkosarjan päätöskierroksella Pori Bearsin.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *