Bouncers varmisti pudotuspelipaikkansa

Tuomo Tomperi 30.7.2012 14:45 Yksi kommentti

(5-2)

06

(2-4)

00
1 2  
6 0 6
0 0 0

28.-29.7.2012

B-lohkon toisesta pudotuspelipaikasta käytiin kova taistelu, jossa Bouncers oli lopulta Huskiesia etevämpi lukemin 6-0.

Yllättävänkin tasaisissa merkeissä käyty ottelu kertoi omaa kieltään hyvän valmistautumisen merkityksestä. Huskies oli saanut harjoiteltua otteluun koko viikon mallikkaasti. Bouncersin valmistautuminen sen sijaan oli mennyt täysin mönkään poissaolojen vuoksi. Myös pelaajia mikkeliläisten joukkueesta puuttui kymmenkunta. Aloittavien puolustajien puutteesta huolimatta Bouncersin puolustus toimi ottelussa varsin hyvin. Puolustuksen työtä helpotti Huskiesin yksinkertainen hyökkäyspeli, joka perustui liki kokonaan juoksuun. Huskies heitti koko ottelussa vain kaksi kertaa.

Bouncersin Petri Toivanen arveli juuri heittopelin puutteen kostautuneen Huskiesille.

– Vanha sanonta siitä, että heittopeli on kikkapeli, ei enää nykyään toimi. Hämeenlinna pelasi hyvin erikoispelit, jonka seurauksena jouduimme usein aloittamaan hyökkäyksen syvältä omasta päädystä. Emme saaneet poissaolojen vuoksi tarvittavaa monipuolisuutta hyökkäykseen, Toivanen arveli.

Bouncersin Henri Heiskanen syötti ottelun ainoan maalin veljelleen Joelille ottelun avausjaksolla. Huskies sai muilta osin pidettyä Bouncersin hyökkäyksen hyvin kurissa. Toivanen kehui Huskiesin piristynyttä otetta. Joukkue oli hänen mukaansa huomattavasti alkukautta kovemmassa iskussa. Hämeenlinnalaisten comeback kuitenkin katkesi Olli Karhun ottaessa jälleen syötönkatkon ottelun ratkaisuhetkillä.

– Karhu on ilmeisesti suurten pelien mies, Toivanen naurahti viitaten Karhun suorituksiin Rajaritarit-ottelussa.

Bouncersin yllättävät poisjäännit ovat huolestuttava merkki näin kauden lähestyessä ratkaisuvaiheitaan. Joukkue mittaa tasonsa Falconsia vastaan ennen pudotuspelivaihetta. Vastaan asettuu todennäköisesti Tampere Saints, Vaasa Vikings tai Kuopio Steelers. Toivanen ei kuitenkaan halunnut lähteä spekuloimaan tilannetta sen enempää vaikka myönsikin, että Steelers on heille tutuin joukkue talvisen harjoituspelin myötä.

– Sama se kuka vastassa. Me lähdemme aina pelaamaan voitosta. En lähde asettamaan liian korkeita odotuksia, mutta emme me niitä matseja lähde häviämään.

– Tavoite on aina voittaa seuraava downi.

Nihkeä voitto Huskiesista kertoo kuitenkin joukkueen ailahtelevista otteista. Heikko harjoittelu ei riitä kovissa otteluissa. Kolme viikkoa ennen Falcons-ottelua joukkueella on nyt hyvä tilaisuus laittaa rivit jälleen kasaan.

Bouncersin Toivanen halusi nostaa hattua Hämeenlinnan joukkueelle.

– Hyökkäyksen yksipuolisuus on heidän heikkoutensa, mutta he ovat kyllä kehittyneet aiemmasta. Falconsia lukuunottamatta Huskies on esittänyt vastustajistamme kovinta jenkkifutista, Toivanen kehui.