Ahmat kompuroivat voiton Jaguaarien kotipesässä

jefumaster 30.7.2012 9:47 Ei kommentteja

(2-6)

09

(7-1)

11
1 2  
3 6 9
2 9 11

29.07.2012 klo 17:00 Jyväskylä

Sarjatalukon ennakkoasetelmat eivät olleet minkään arvoisia Jaguaarien kohdatessa Palokassa sarjakärki Wolverinesin. Ahmat voittivat vain safetyn marginaalilla 9-11.

Jyväskyläläiset lähtivät ennakkoluulottomasti haastamaan hallitsevan mestarin ja alkukaudesta murskalukuja tehtailleen Wolverinesin sunnuntain ottelussaan. Vielä minuuttia ennen ottelun päätöstä kotijoukkue johti kaikkien yllätykseksi ottelua lukemin 9-8. Jo toista kertaa perättäisessä ottelussa ratkaisijaksi astui Wolverines-potkaisija Janne Kalpio, joka sinetöi vierasjoukkueelle niukan 9-11 voiton. Viikkoa aiemmin Kalpio potkaisi Ahmojen voittomaaliksi osoittautuneen kenttämaalin joukkueen kohdatessa Taftin Myyrmäen ISS-areenalla.

Vähämaalisessa ottelussa pääosassa olivat joukkueiden virheet sekä vahvasti pelanneet puolustukset. Ennakkosuosikkina peliin lähtenut Wolverines menetti pallon vastustajalleen neljästi tyrkyttäen voittoa kotijoukkueelle oikein urakalla. Hyvin pelannut Jaguaari-puolustus ei saanut kuitenkaan tukea hyökkäykseltään tarvittavien pisteiden mudossa. Joukkueen hyökkäys ratkaisi pelin väärään suuntaan. Kahden pisteen voittomarginaali syntyi Jaguaari-hyökkäyksen virheestä omalla kenttäpuoliskolla. Ironista ottelussa oli se, että ratkaisusuorituksessa Wolverines-pelaajat eivät koskeneetkaan palloa. Aloitussyöttö eli snappi oli vain liian korkea ja lensi kentän päätyrajan ylitse. Puhelimitse tavoitettu Wolvo-manageri Peetja Mannila ei voinut kuin ihmetellä joukkueensa epäonnea ottelun aikana:

– Jaardit saattoivat olla Wolverines n. 400 ja Jagut 100, ja turnoverit Jaguaarien eduksi 4-0 eli fudisjumalat pyllistelivät meille oikein urakalla.

“Fudisjumalat pyllistelivät meille oikein urakalla” (Peetja Mannila)

Totuus sunnuntailta lienee se, että Wolverines pelasi kauden surkeimman kamppailunsa. Nälkäiset Jaguaarit haistoivat vastustajan epävarmuuden ja haastoivat varmana voittajana pidetyn ahma-lauman ennakkoluulottomasti. Otteluennakossani vähättelemäni jyväskyläläisten amerikkalaispelaajat onnistuivat Wolverinesin jenkkejä paremmin kentällä tiukoissa paikoissa. Keskushyökkääjä Scott Perlin kirjasi oman Vaahteraliigauransa ensimmäisen TD:n ottelun viimeisellä neljänneksellä vieden joukkueen niukkaan johtoon ennen Kalpion ratkaisevaa kenttämaalia. Jos Jarguaarit olisivat onnistuneet pelaamaan kahden pisteen lisäpisteyrityksen maaliin saakka, olisi Jyväskylässäkin nähty jatkoajalle yltänyt kamppailu kuten Porvoossa päivää aiemmin.

Wolverinesin romahdus koski Palokassa lähinnä hyökkäyksen kompurointia. Tähän mennessä liigan tehokkain hyökkäys ei onnistunut oikein missään, vaikka pääsi ajoittain jyräämään pitkä draiveja syvältä omalta kenttäpuoliskoltaan kohti vastustajan maalia. Jaguaaripuolustus pelasi tiukasti ja pakotti Ahmat pallonmenetyksiin ratkaisevilla hetkillä. Ottelun näyttävin suoritus kirjattiin Jaguaarien Joonas Raatikaiselle, joka poimi britti Mike Andrewn rähmäämän pallon kainaloonsa ja palautti sitä lähes Wolvo-maaliin saakka.

Jaguaarien joukkueenjohtaja ja apuvalmentajana tällä kaudella toimiva Santeri Supi ennakoi ottelun alla joukkueensa yllätysmahdollisuuksia. Pettymys paistaakin miehen kommenteista ottelun jälkeen:

– Puolustuksemme pelasi erinomaisen ottelun onnistuen useassa pallonriistossa. Molemmilla hyökkäyksillä oli ongelmia läpi ottelun – kuten tulostaulukin näyttää – mutta vierasjoukkue teki viime minuuteilla pitkällä hyökkäysvuorollaan voittomaalin johon emme kyenneet enää vastaamaan.

Vaikka moni ei meihin uskonutkaan uskoimme itse että voisimme taistella ottelun voitosta ja niin teimme. Harmittaa että puolustavan mestarin ja ennakkosuosikin päänahka jäi niin pienestä kiinni.

“Harmittaa että puolustavan mestarin päänahka jäi niin pienestä kiinni” (Santeri Supi)

Vahvasta esityksestään ja kahdesta jäljellä olevasta pelistään huolimatta Jaguaareilla ei ole play off-paikan saavuttaminen omissa käsissään. Joukkueen on voitettava molemmat jäljellä olevat ottelunsa (Trojans, Northern Lights), mutta samalla toivottava, että nousukuntoinen Butchers ei voittaisi enää yhtään kamppailua. Mahdollisuuden tähän jyväskyläläisten kanssa positiivisesti päättyvään matemaattiseen yhtälöön antaa niinikään loppukauden nosteessa oleva Vantaan Taft, jonka voittoa Buchersista jokainen jaguaarisydäminen henkilö toivoo tulevan viikonlopun kierrokselta.

Wolverinesin peliesitykset ovat hämmästyttäneet viime kierroksilla. Voitto Crocodilesista Roosters-tappion jälkeen nosti tunnelmia joukkueen parissa, mutta kaksi viimeistä ottelua ovat olleet vaikeita. Kaikkea ei voi selittää loukkaantumisillakaan varsinkin kun niiden painopiste on pääosin puolustuksen puolella. Sunnuntaina joukkueen puolustus pelasi kohtuullisesti päästäen kauden otteluistaan tähän mennessä toiseksi vähiten pisteitä. Ongelmat ovat siirtyneet hyökkäyksen puolelle.

Kahdella seuraavalla kierroksella Ahmat kohtaavat liigan kuntopuntarissa tällä hetkellä huonoimmassa hapessa olevat Lightsin sekä Trojansin. Sunnuntain taaperruksen jälkeen pahina mitä joukkue voisi tehdä lauantaina, olisi matkustaa Casterenille Ouluun kevennetyllä rosterilla. Pohjoisen puhuri iskisi tuulettimeen antaumuksella, mikäli alavireiselle joukkueelle siihen mahdollisuus suotaisiin. Myös troijalaiset saattavat saada loppukauden piristysruiskeen katkaistuaan lähes kaksivuotisen tappioputkensa kotikentällään sunnuntaina. Wolverines joutuu pelaamaan play off-kierroksen kotiedusta vielä tosissaan.

Lue myös

 

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *