Crocodiles niukasti parempi Porvoossa

Gridiron Staff 29.7.2012 14:09 Ei kommentteja

(3-5)

35

(7-1)

42
1 2 3 4 Jatkoaika  
13 8 0 7 7 35
14 0 7 7 14 42

28.07.2012 klo 15:00 Porvoo

Selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt sarjajohtaja vei pisteet vasta jatkoajan hyökkäyskilpailun jälkeen.

Ottelusta muodostui todellinen trilleri. Seitsemällä pisteellä tappiolla ollut Butchers sai pallon omalta 14 jaardin linjaltaan, kun pelikellossa oli aikaa enää reilu minuutti. Porvoon pitkä onnistuminen toi kuitenkin kotijoukkueen vieraiden maalin tuntumaan, josta pelinrakentaja Mackenzie McGrady viimeisteli pisteet. Ville Kurvisen potku vei ottelun jatkoajalle. Jatkoajalla Butchers pystyi ensin maalintekoon, mutta ei pystynyt pysäyttämään Crocodiles-hyökkäystä Corey Sonnierin viimeistelessä jatkoajalla kaksi maalia. Butchersin viimeinen oljenkorsi katkesi vieraiden ottamaan syötönkatkoon neljännellä yrityksellä.

Crocodilesin keskimmäinen linjamies Jussi Honkonen oli innoissaan voitetun ottelun jälkeen, mutta muisti myös jakaa kiitosta kotijoukkueelle.

– Hyvä ottelu oli! Tämän takia näitä pelejä on niin mukava pelata. Varsinkin, kun saimme käännettyä lopussa ottelun voitoksi, Honkonen myhäili.

Honkonen kiitteli Dominic Kegelin ja Sonnierin yhteispeliä jatkoajalla, mutta myös puolustus sai tunnustusta. Seinäjoki onnistui lopulta pysäyttämään tehokaan Butchersin hyökkäyspelin ratkaisevalla hetkellä. Crocodiles joutui käyttämään muutaman poissaolon vuoksi Jarkko Suokasta ja Ilkka Laitista puolustuksen takakentällä. Honkosen mukaan parivaljakko pelasi mallikkaan ottelun myös vieraammalla pelipaikalla. Crocodiles oli ajoittain helisemässä ottelussa Butchersin uuden juoksuvoiman kanssa. Crocodiles ei voinut enää keskittyä pelkästään heittopelin puolustukseen McGradyn ja Allenin myötä.

Kauden avausottelussa kotivoiton pistein 42-18 ottanut Crocodiles sai lauantaina vastaansa aivan toisenlaisen porvoolaisjoukkueen. Kauden ensimmäiset kolme otteluaan hävinnyt Butchers on saanut viime aikoina peliään yhä paremmin ja paremmin kulkemaan. Micky Kyei oli jälleen vaarallinen palauttaen aloituspotkun maaliin saakka. Jo Northern Lights -ottelussa pelanneen Alex Allenin lisäksi Butchers pystyi peluuttamaan Crocodiles-ottelussa pitkästä aikaa myös tukimies Rafael Pinedaa. Alkukaudella loukkaantunut Pineda ei selvästikään ollut täysissä voimissa, mutta oli silti mies paikallaan keräten 4,5 taklausta. On selvää, ettei tämän hetken Butchers muistuta lainkaan kauden avausottelun kokoonpanoa. Phung Nguyenin tervehtyminen, Pineda ja Allen ovat nostaneet Butchersin pelin tasoa. Myös alkukaudesta alle omansa tasonsa pelannut tukimies Santtu Äyräväinen on palannut totutulle tasolleen. Äyräväiseltä vietiin kyseenalaisesti tärkeä syötönkatko muualla kentällä tapahtuneen virheen seurauksena. Vaikka Crocodiles johtikin tilastoja, Butchers olisi aivan hyvin voinut lauantain ottelun voittaa.

Mainittavaa on, että aiemmin kaudella Butchersia häirinneet turhat virheet oli saatu Crocodiles-otteluun karsittua liki kokonaan pois. Joukkue ei ottanut vääriä aloituksia lainkaan.

Butchers oli harjoitellut option-hyökkäyksen puolustusta selvästi, mutta Crocodilesin juoksupeli toimi silti. Crocodilesin Honkonen halusi nostaa Veikka Lehtosen erityisesti esiin.

– Lehtonen oli jälleen todellinen työjuhta. Butchersin hyvin pelannut tukimies (Tero) Kontiainen oli pelipäällä, mutta Lehtonen pääsi silti etenemään kuusi, seitsemän jaardia kantoa kohden. Kontiainen on melko lyhyenä ja vahvana kaverina haasteellinen blokata, mutta saimme silti juoksupelin keskeltä toimimaan, Honkonen kehui.

– Butchers on silti aivan kuin uudestisyntynyt alkukauteen verrattuna. Heillä pysyi hyvin pakka kasassa. Jos Butchers selviää välieriin, vastustaja saa olla tarkkana.

Butchers kohtaa pudotuspelitaistelun kannalta tärkeässä ottelussa Vantaan TAFT:n kotonaan ensi viikolla. Voitolla TAFT-ottelusta Butchers olisi hyvin vahvoilla pudotuspelipaikkaa ajatellen. TAFT:lla on alla kotivoitto Butchersista melko selvin lukemin, mutta toisaalta joukkuetta rasittaa tappio Jyväskylän Jaguaareille. Molemmat joukkueet ovat vahvistuneet kauden lähestyessä loppuaan. Ensi viikon ottelusta tuleekin epäilemättä Crocodilesin ja Roostersin kohtaamisen ohella kierroksen kiinnostavin kamppailu. Uudistunut Butchers pystyy haastamaan vastustajansa sekä heittäen että juosten. Voi olla, että parasta Butchersia ei tällä kaudella ole vielä edes nähty.

Crocodilesille niukka voitto oli tärkeä runkosarjan kärkikamppailua ajatellen. Joukkueen on kukistettava Helsinki Roosters ensi viikolla, mikäli kotietu kiinnostaa. Honkonen jakoi kiitosta selvästi parantaneelle helsinkiläisjoukkueelle.

– Roosters on aivan eri joukkue kuin viime vuonna. Meidän on pystyttävä antamaan Robert Johnsonille painetta. Laitahyökkääjät joukkueella ovat kovia, mutta takakenttämme on tikissä. Pelkkä heittopuolustus ei silti auta, koska Henri Jussila tarjoaa vahvaa juoksuvoimaa – varsinkin avoimella kentällä, Honkonen mietti.

Lauantain ottelun avaimiksi Honkonen halusi puolustuksen puolelta nostaa hyvän linjapelaamisen sekä tukimiesten varmat taklaukset. Crocodiles-leirissä tiedetään kuitenkin, että otteita on pakko pystyä parantamaan jatkoa ajatellen. Ensi viikon Roosters-ottelu tulee näyttämään Crocodilesille suuntaa. Onko joukkue todellinen mestarisuosikki tällä kaudella?

Butchersin parantunut peli lupaa hyvää tappiosta huolimatta. TAFT saa olla valmis kovaan otteluun ensi viikolla Porvoossa.

Kommentoi