TV-pelissä Trojans vastaan Lights

Gridiron Staff 28.7.2012 8:20 Ei kommentteja

(0-7)

(2-5)

29.07.2012 klo 18:00 Turku

Turku Trojansilla on sunnuntaina edessään kauden paras tilaisuus ottaa kaivattu voitto pahasti konttaavaa Northern Lightsia vastaan.

Mallikkaasti kautensa aloittanut Oulu Northern Lights on hyvän alun jälkeen taantunut merkittävästi. Viimeisen neljän ottelun ajan katastrofi on seurannut toistaan. Ensin Helsinki Roosters takoi viidessä minuutissa taululle lukemat 0-28, ja juhannuksen jälkeen nähtiin todellinen mahalasku Seinäjoki Crocodilesin leikitellessä voittoon lukemin 3-47. Hyökkäyksen nollapeli Vantaan TAFT:a vastaan edelsi viime viikonlopun häpeällistä esitystä, jolloin Lightsin kuusi pallonmenetystä ja yleinen huolimattomuus tarjoilivat Porvoon Butchersille helpon 42-3 -kotivoiton. Maasta lähteneen Brent Rauschin tilalle hankittu Brian Harris loukkasi itsensä heti TAFT-ottelun ensimmäisellä puoliajalla, ja joutuu pelaamaan heittokäsi vahvasti tuettuna. Aappo Salorannan loukkaantumisen jälkeen Lights-hyökkäyksestä on puuttunut tarvittava rytmi ja taistelutahto. Joukkue tekee aivan liikaa virheitä.

Mitä tahansa muuta joukkuetta vastaan Lightsin ongelmat takaisivat varman tappion, mutta sunnuntain isäntäjoukkue Turku Trojans kamppailee liki täsmälleen samojen ongelmien kanssa. Molempien joukkueiden juoksupeli takertelee, eikä hyökkäys pysy tarpeeksi pitkään kentällä. Trojansin Joonas Anderssonin 15 syötönkatkoa johtavat liigan tilastoja ylivoimaisesti. Northern Lightsilla on vaikeuksia pitää pallosta kiinni. Viime sunnuntain ottelussa Porvoossa Lights rähmäsi pallon seitsemän kertaa. Lights-laitureille merkattiin ottelussa kuusi tiputusta, mikä on aivan liikaa. Brian Harrisin tilastot eivät ole tähän mennessä mairitelleet, mutta suuri syy lankeaa myös hermostuneesti pelanneelle Lightsin laitahyökkääjäkaartille. Jaguaareja ja Roostersia vastaan yhteensä 11 kiinniottoa ottanut Tuomo Tomperi on viimeisessä kolmessa ottelussaan pystynyt vain neljään. Joonas Taina on palannut loukkaantumisestaan takaisin kentälle, mutta kahdessa ottelussa on syntynyt vain kaksi kiinniottoa.

Viimeksi joukkueiden kohdatessa Northern Lights oli parempi lukemin 35-6. Stacey Thomas aloitti pisteidenteon blokkaamalla Trojansin lentopotkun ja palauttamalla pallon samalla maaliin. Nick Garratt ja Saloranta lisäsivät Lights-johdon nopeasti kahteenkymmeneenyhteen pisteeseen, eikä Trojans tästä pommista enää selvinnyt.

– Blokattu puntti, haluton ohitaklaus, täysin käsittämätön palaminen. Yhtäkkiä peli onkin 21-0 kolmen virheen seurauksena. Kyllähän se syö miestä, Trojansin Pauli Ojanen muotoili tuolloin.

Viimeisellä neljänneksellä Trojans ja Andersson yrittivät epätoivoisesti lisäpisteitä, mutta Niklas Krogeruksen johdolla Lights katkaisi turkulaispelinrakentajan syötön peräti neljä kertaa, palauttaen kaksi palloa aina turkulaismaaliin saakka.

– Lights-puolustajan tehdessä tilanteeksi 28-6 kuului joukkueemme selkärangasta naksahdus, jonka kuuli varmasti Turkuun saakka, Ojanen murehti toukokuussa.

Naksahduksen jälkeen ilonaiheet ovat Turussa olleet vähissä. Joukkue oli äärimmäisen lähellä voittaa kotonaan Jyväskylän Jaguaarit, mutta 0-0 -tilanteessa jatkoajalle mennyt ottelu kääntyi kuin kääntyikin vierasvoitoksi. Sen jälkeen Trojans ei ole ollut edes lähellä voittoa. Northern Lightsin puoli kautta kestänyt taaperrus ei varmasti olekaan jäänyt Turussa huomaamatta. Trojansin Ojanen lupaili jo toukokuussa joukkueensa ottavan revanssin sunnuntain ottelussa. Mikäli Northern Lights ei nopeasti paranna otteitaan, näin voi hyvinkin käydä.

Lue myös

Kommentoi