Jaguaarit haluaa yllättää Wolverinesin kotonaan

jefumaster 27.7.2012 16:30 Ei kommentteja

(2-5)

(6-1)

29.07.2012 klo 17:00 Jyväskylä

Vaahteraliigan ensimmäisellä kierroksella EFL-sarjassa pelintuntumaa hakenut Wolverines voitti helposti ilman jenkkipelinrakentajaa pelanneet Jaguaarit. Nyt heinäkuussa asetelma on toinen.

Jaguaarit ovat onnistuneet voittamaan tällä kaudella vain kaksi ottelua, mutta toinen niistä, sarjanousija Taftista saavutettu voitto, saattaa elokuussa merkitä jopa play off paikan avautumista jyväskyläläisille. Ennen ratkaisevia otteluitaan Trojansia ja Lightsia vastaan Palokan kentälle vieraaksi saapuu hallitseva Suomenmestarijoukkue Wolverines joka on tuskaillut loukkaantumissumansa keskellä. Keski-Suomalaisilla ei ennakkoasetelmien mukaan ole ottelussa juurikaan hävittävänä, joten asetelma on otollinen yllätyksestä puhumiselle. Jaguaarien Santeri Supi näkee joukkueellaan olevan mahdollisuuden näin:

– Olemme innoissamme päästessämme pelaamaan Wolverinesia vastaan uudestaan. Otteluun on täysin eri ennakkoasetelmat varsinkin meidän kannaltamme kuin viime kohtaamisessamme, mutta se ei tarkoita sitä, että ottelu tulisi olemaan helpompi.

 Jäljellä olevista kolmesta ottelusta Northern Lights ja Trojans -ottelut ovat niitä, jotka meidän tulee voittaa. Sen siiaan tämä Wolverines -ottelu on meille todellinen mahdollisuus yllättää.

Jaguaarit ovat hetkittäin saaneet hyökkäyksensä rullaamaan valmennuksen odottamalla tavalla. Vain kohtuullisesti pärjänneiden amerikkalaisvahvistusten sijasta joukkueen arvokkain pelaaja on pelaamissaan otteluissa ollut tuulennopea Perttu Ahila, jonka luoma uhka pakottaa vastustajat huomioimaan hänet puolustusryhmityksiä valitessaan. Sen sijaan amerikkalainen keskushyökkääjä Scott Perlin on ollut taidoiltaan pettymys, vaikka hänkin on hieman parantanut tahtiaan kauden vanhetessa. Tukimiehen tontilta pelinrakentajaksi keväällä siirretty Daniel Smithwick on kerännyt jaguaareista eniten jaardeja, mutta ei ole osoittautunut toivotun kaltaiseksi ratkaisijaksi pelipaikallaan. Jaguaarihyökkäys onkin tahkonnut jaardeja 224:n keskiarvolla seitsemässä pelaamassaan ottelussa. Supin mukaan päävalmentaja Benjamin Jensenillä on selkeä suunnitelma otteluun:

– Wolverinesin hyökkäyksestä löytyy aseita isoihin peleihin, jotka meidän tulee estää. Vierasjoukkueen puolustus omaa monipuolisen ja laajan materiaalin, ja tulemme haastamaan heitä kiertopeleillä sekä niiden alustamilla heitoilla.

Sunnuntai vastustajan Wolverinesin pelinrakentaja Cedric Johnsonin johtama hyökkäysmiehistö on ollut liigan tehokkain. Joukkueen ottelukohtainen etenemiskeskiarvo on ennen Palokkaan saapumista peräti 464 jaardia Päävalmentaja Janne Seppä peluuttaa miehistöään tasapainoisesti heittoja ja juoksuja sekoittaen ja takakentän miehistöstä löytyy leveyttä sekä syvyyttä. Joukkueen pelin sydän, Stephen Stokes on liigan vaarallisin pelaaja lähes kaikilla hyökkäyksen pelipaikoilla ja roteva britti Mike Andrew on onnistunut omassa full backin roolissaan erinomaisesti. Laitahyökkääjistä Tommi Pinta on pelote mitä tahansa liigapuolustusta vastaan, mutta viime peleissä esiin on marssinut myös muita ratkaisijoita kuten Tuomas Huusko.

Wolverinesin manageri Peetja Mannila on saanut tuskailla pitkän sairaslistansa kanssa läpi kauden. EFL-liigaa silmällä pitäen kootusta leveästä rosterista on ollut hyötyä nimimiehen toisensa jälkeen loukkaannuttua kauden koitoksissa pelikyvyttömiksi. Menneellä viikolla joukkue raportoi pelaajalistansa osalta vaihteeksi positiivisistakin uutisista kokeneen ex maajoukkuemiehen, Janne Rantasen tehdessä paluun joukkueen hyökkäyslinjan pelotteeksi. Mikäli ahmalauma saa sairastupansa tyhjäksi play off peleihin mennessä, tulee erityisesti hyökkäyslinjan kokoonpano olemaan vaikuttava Rantasen pelatessa Karri Kuuttilan ja Jyväskylä-ottelun väliin jättävän Kamran Osmanin rinnalla.

Ennakkoasetelmien perusteella sunnuntaista on tulossa Jaguaareille hikinen iltapäivä. Edellisen kierroksen rökäletappio Crocodilesia vastaan ei ole ainakaan nostanut joukkueen itseluottamusta liian korkealle tasolle. Myöskään Wolverinesin edellinen ottelu ei aiheuta leijumista miehistön parissa. Sarjanousija Taft, jonka Jaguaarit voitti joukkueiden keskinäisessä väännössä, pääsi lähes yllättämään loukkaantumistensa kanssa kieriskelleet helsinkiläiset. Ennakkosuosikista ei otteluun lähdettäessä ole epäselvyyttä, mutta Wolverinesilla ei ole varaa löysäilyyn.

Kolmessa viimeisessä ottelussaan sinipaitaiset ovat päästäneet vastustajan livahtamaan helposti kahden maalin karkumatkalle ottelun ensimmäisellä neljänneksellä. Vaikka takaa-ajo on onnistunut kaksi kertaa kolmesta, alkaa tässä vaiheessa kautta olla aihetta terästää myös peliin lähtöjä. Knock out-kierros alkaa vääjäämättä lähestyä kesän kääntyessä kohden loppuaan ja pudotuspelivaiheessa on pakko olla hereillä jokaisen neljänneksen aikana.

Kuten Santeri Supi edellä kertoi, löytyy Jaguaarien kannalta ratkaisevat pelit sarjaohjelmassa vasta parin viikon päästä. Joukkueen on voitettava Trojans ja Northern Lights, mutta tämän lisäksi kannustettava Taft voittoon Butchersin ja sarjanousijan toisessa kohtaamisessa. Sunnuntain ottelulla ei tästä realistisesta näkökulmasta ole merkitystä taistelussa viimeisestä play off paikasta, mutta kun ajatusmallina on ”Any Given Sunday”, on kaikki vastustajat kaadettavissa.

Wolverinesia vastaan pelatessa on tullut jo tavaksi katsoa joukkueen poissaolevien listaa Myös sunnuntaina se on pitkä ja listasta on jo poistettu loppukauden sivussa olevat Tarkiainen ja Hennessy.

Vaahteraliigan yhdeksännen kierroksen ottelu Jaguaarit – Wolverines pelataan sunnuntaina 29. heinäkuuta Palokan kentällä Jyväskylässä klo 17.00 alkaen

Ottelusta poissa.

  • Wolverines varmat: Efe Evwaraye, (LB), Kalle Da Silva (LB), Kamran Osman (OL), Lari Andersson (OL), Jukka Satola (WR(K), Hannu Abonce (DB)
  • Wolverines epävarmat: Viktor Sarvi (DL), Anssi Nevalainen (LB)

Lue myös.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *