Ghosthunters matkaa Kouvolaan

Tuomo Tomperi 27.7.2012 10:26 Ei kommentteja

(4-4)

(6-2)

28.07.2012 klo 17:00 Kuusankoski

Liki varmasti runkosarjan neljännen sijan varmistanut Kouvola Indians lähtee haastamaan runkosarjan tämän hetken kakkosjoukkuetta.

Erikoisissa merkeissä sujunut runkosarja lähestyy päätöstään Kouvolassa. Indians on kauden aikana ehtinyt vaihtaa kaikki alkuperäiset amerikkalaisvahvistuksensa sekä ennen kauden alkua palkkaamansa amerikkalaisvalmentajan. Tulokset ovat olleet varsin ristiriitaisia – joukkue on toistaiseksi kyennyt nappaamaan vain yhden voiton toisesta todennäköisestä pudotuspelijoukkueesta.

Muutama päivä sitten Indians tiedotti amerikkalaisen puolustaja Andrew Hornin palkkaamisesta joukkueeseen. Hornin kansalaisuus tarkoittaa sitä, ettei joukkue voi peluuttaa häntä yhtä aikaa toisen vahvistuksensa Lucas Coxin kanssa. Kahteen suuntaan uurastanut Cox saa näin helpotusta työtaakkaansa ja pystyy varmasti paremmin auttamaan joukkuetta jatkossa. Indiansin tiedotuksen mukaan laitahyökkääjä Jukka Lautamatti pelaa Nokiaa vastaan pelinrakentajana.

Lautamatin valinta pelinrakentajaksi on ensisilmäyksellä mielenkiintoinen. Edustaahan joukkuetta kuitenkin pitkään pelinrakentajana pelannut Niclas Carpelan sekä nuori lupaus Henri Kauhanen. Ratkaisussa on kuitenkin järkeä, kun muistaa Carpelanin ottavan nyt entistäkin suuremman vastuun tukimiehenä erinomaisen Coxin siirtyessä täysin hyökkäykseen. Kauhanen ei tällä kaudella ole pelinrakentajana juuri vakuuttanut. Joukkueessa saatetaankin ajatella, ettei Kauhanen ole tällä hetkellä valmis vaativaan tehtävään. Lautamatti on nuoresta iästään huolimatta kokenut pelimies, joka pystyy varmasti nopeudellaan ja peliälyllään auttamaan joukkuetta myös pelinrakentajan paikalta.

Nokia kärsi viime viikonloppuna nöyryyttävän tappion Helsinki 69ersia vastaan. Päävalmentaja Sami Telenius oli ottelun jälkeen nyreissään joukkueen esityksestä.

– Indians tosiaan seuraavaksi. Sitten aletaan valmistautumaan pudotuspeleihin, Telenius kertoi viikko sitten.

– Ensi viikko hakataan kovaa.

Tulevassa ottelussa Indiansin suurimpana huolenaiheena on Nokian tehokas juoksupeli. Dan O’Connell rynni kesäkuisessa ottelussa Indiansia vastaan yli 250 jaardia maata pitkin. Kyseisessä ottelussa loukkaantunut, Kouvolassakin pelannut pelinrakentaja Lari Siitonen on jälleen takaisin tositoimissa tämän viikonlopun ottelussa. Indiansin hyökkäyspeli on ottelun alla pienoinen mysteeri. Ghosthuntersin pelaajien on pysyttävä tällä kertaa kurinalaisina, mikäli voitto halutaan ottaa.

Ottelulla on vaikutus sarjasijoituksiin. Vaikkei uskoisi, Kouvola Indians ei ole vielä tässä vaiheessa matemaattisesti varmistanut paikkaansa pudotuspeleihin. Sipoo Bulldogsilla on yhä ohuen ohut mahdollisuus ohittaa Indians. Toki näin tapahtuakseen saa moni kivi vieriä sipoolaisten kannalta suotuisasti, mutta mahdollisuus on olemassa. Voitolla Ghosthuntersista puheet yllätyksistä voitaisiin unohtaa.

Toisaalta Indiansin mahdollisuudet nousta neljänneltä sijalta ylöspäin ovat myös varsin köykäiset. Helsinki 69ers (5-3) pysyy mahdollisissa tasapisteissä Indiansin (4-4) edellä keskinäisten otteluiden maalieron vuoksi. Indiansilla on periaatteellinen mahdollisuus tavoittaa Ghosthunters (6-2), mutta koska nokialaiset pelaavat runkosarjan viimeisellä kierroksella sarjajumbo East City Giantsia vastaan, mahdollisuus on lähinnä matemaattinen.

Ghosthuntersin kannalta tilanne on selkeä. Voitolla tästä ottelusta joukkue varmistaa runkosarjan kakkossijan ja kotiedun välierävaiheeseen. Todennäköinen vastustaja joukkueelle on joka tapauksessa Helsinki 69ers. Mikäli Ghosthunters ottelun häviää, voi 69ers voitoilla Sipoo Bulldogsista ja Pori Bearsista nousta runkosarjan kakkoseksi.

Kommentoi