Butchers haastaa Crocodilesin Porvoossa

Gridiron Staff 27.7.2012 9:30 Ei kommentteja

(3-4)

(6-1)

28.07.2012 klo 15:00 Porvoo

Viime kauden runkosarjan kaksi parasta joukkuetta kohtaavat nyt toista kertaa tälle kaudelle.

Lauantain ainoasta liigakamppailusta odotetaan ennalta mielenkiintoista vääntöä. Porvoo on noussut pudotuspelitaisteluun voittamalla kolme ottelua neljästä alkukauden tappioputken jälkeen. Crocodiles sen sijaan pyrkii jatkamaan hienosti mennyttä kauttaan entisen mestarijoukkueen kustannuksella.

Avauskierroksella Crocodiles oli ennakko-odotusten vastaisesti selvästi Butchersia edellä. Crocodiles karkasi tuolloin TV-ottelussa jo 35-0 -johtoon, ennen kuin porvoolaisten pistetili aukeni. Lopulta 42-18 -voiton ottanut, sarjan kärjessä keikkuva Crocodiles on kokoonpanoltaan pysynyt sittemmin samana. Butchersissa sen sijaan on käynyt varsinaiset avoimet ovet. Poissa ovat avausottelun pelinrakentaja Ray Wagner, Jeff Langley ja loukkaantunut Rafael Pineda. Lauantain otteluun Butchersia käskyttää vanha tuttu Mackenzie McGrady, jonka aisaparina palloa liikuttaa vahva keskushyökkääjä Alex Allen. Viime viikonloppuna aikaerosta kärsinyt Allen on Crocodilesia vastaan avainasemassa.

– En halua lähteä laskemaan pisteitä, joten meille on selkeintä, että voitamme kauden loput ottelut ja saisimme sitä kautta itseluottamusta myös pudotuspeleihin, Butchersin Sebastian Lind lataa SAJL:n ennakossa.

Butchers toivoo Pinedan palaavan loppukauden koitoksiin, mutta muilta osin joukkue on tässä vaiheessa liki täydessä iskussa. Nopeat Micky Kyei ja Phung Nguyen pyrkivät aiheuttamaan ongelmia Crocodilesin vahvalle takakentälle. Kyein siirtäminen pois keskushyökkääjän paikalta avaa pelimiehelle aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Porvoon linjapeli ei ole ollut kovinkaan kummoista tällä kaudella, ja joukkue on ollut todellisissa ongelmissa juoksupelinsä kanssa. Kyei on parhaimmillaan vapaassa tilassa, jossa hän pääsee käyttämään nopeuttaan vastustajaa vastaan. Joukkueen puolustuksessa Santtu Äyräväinen on nostanut tasaisesti tasoaan kauden edetessä. Alkukauden otteluissa turhautumisen merkkejä näyttänyt maajoukkuemies oli viime viikonloppuna Northern Lightsia vastaan pelipäällä, ja valittiinkin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Crocodiles joutui koville hallitsevaa mestaria Helsinki Wolverinesia vastaan kaksi viikkoa sitten, mutta muilta osin joukkueen peli on ollut mairittelevaa. Pelinrakentaja Dominic Kegel on noussut Gridironin tähtivalinoissakin aivan liigan ehdottomaan eliittiin. Kegelin ja Veikka Lehtosen pyörittämä juoksupeli on toiminut mainiosti. Crocodiles on pystynyt osoittamaan, ettei sen tarvitse asettaa kaikkia pelimerkkejä juoksupeliin. Viime kauden vastaisesti joukkueelta löytyy nyt myös runsaasti heittovoimaa, jos sille on tarvetta. Wolverinesia vastaan Crocodilesin heittopeli tosin hyytyi lopulta täysin, ja oli suurena syynä joukkueen 49-33 -tappioon. Tarvitseeko joukkue heittopeliään Butchersia vastaan?

Kiinnostuksen kohteena ottelussa on Butchersin hyökkäyksen linjan kamppailu Seinäjoen puolustuksen keskustaa vastaan. Butchersin linjapeli on jättänyt tällä kaudella toivomisen varaa. Runsaat rangaistukset ja juoksupelin tehottomuus kertovat omaa kieltään. TV-ottelussa Helsinki Wolverinesia vastaan pelinrakentaja McGrady joutui juoksemaan henkensä edestä Wolverines-paineen edessä. Samaan ei ole varaa lauantaina.

Jos Crocodiles saa otteluun hyvän alun, voi ottelusta muodostua nopeasti hyvinkin epätasainen kamppailu. Butchers tarvitsee alkuun onnistumisia, jotta toiveita voitosta voidaan pitää yllä. Butchersin kohentunut peli antaa kuitenkin viitteitä joukkueen potentiaalista.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *