Bulldogsille vieraita Helsingistä

Gridiron Staff 27.7.2012 9:48 Ei kommentteja

(2-6)

(5-3)

28.07.2012 klo 16:00 Sipoo

Helsinki 69ers kohtaa tulevana lauantaina vierasottelussa Sipoo Bulldogsin. Kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi 69ersin 15-0 voittoon.

Kesäkuun ottelussa moni ehkä odotti suurempia loppulukemia, mutta Bulldogsin puolustus onnistui pitämään isäntänsä melko hyvin aisoissa. Samalla 69ers osoitti, että vaikka hyökkäys ajoittain tökkisikin, pystyy puolustus pitämään vastustajan kurissa. 69ersilla ei puolustuksen puolella ollutkaan juuri missään vaiheessa ottelua sen suurempia ongelmia. 69ersin Jukka Finni valitteli edellisen ottelun jälkeen puutteita kokoonpanossa.

– Melkein kaikki linjamiehemme pelasivat kahteen suuntaan, Finni kertoi ottelun jälkeen.

– Puolustus pelasi kuitenkin ottelussa hyvin. Bulldogs pääsi vain kerran maalin lähettyville.

Siitä huolimatta, että Sipoo Bulldogsin kausi todennäköisesti päättyy runkosarjaan, on joukkue taistellut hyvin ja yhtäläisyyksiä löytyy 69ersin kauteen. Kumpikin joukkue on nimittäin petrannut otteitaan kauden toisella puoliskolla ja vaikka 69ers-leirissä voidaan omalta osalta puhua alakanttiin pelaamisesta kauden alkupuolella, on Bulldogsin otteissa aistittavissa selkeätä eteenpäin menemistä useammallakin mittapuulla. Nousijajoukkueelta tämä on hieno suoritus ja nälkä on varmasti kasvanut jo tämän kauden osalta, eikä pelkästään ensi kautta ajatellen.

Tämä huomioiden on syytä olettaa, että isäntäjoukkue tulee otteluun ryminällä ja ennakkoluulottomasti voitosta taistellen. Bulldogsin menestykseen vaikuttaa varmasti se, miten laajan miehistön joukkue saa lauantaina jalkeille ja kuinka hyvin muut pelaajat astuvat esiin amerikkalaisen Ryan Archien loukkaantumisen myötä. Archie loukkasu aiemmassa ottelussa nilkkansa. Leikkauksen jälkeen miehen kausi oli paketissa ja hän joutui palaamaan takaisin kotiinsa Philadelphiaan. Koiralauman hyökkäyksen kapellimestarina häärii toinen amerikkalaisvahvistus, kokenut Reed Gottula. Gottula väläytteli jo aikaisemmassa kohtaamisessa vaarallisuuttaan sekä heittopeleissä että juosten. Kokenut pelimies on kerännyt kiitosta vastustajiltaan läpi kauden.

69ers puolestaan suuntaa Söderkullaan toisaalta todella vahva momentum taustallaan ja toisaalta entistä monipuolisempi arsenaali takanaan. Hyökkäyspeliin on tuonut täysin uusia kuvioita Donnie Avantin liittyminen joukkueen vahvuuteen, mutta ehkäpä vielä merkittävämpää 69ersille viime otteluissa on ollut pelaajaringin koko: siinä missä kesäkuun puolella otteluihin lähdettiin pahimmillaan 20 miehellä, on viime viikkoina mukana ollut huomattavasti enemmän pelaajia – loukkaantumisista huolimatta. Tämä seikka korostuu entisestään, kun mukaan saadaan selkeästi omiin suuntiinsa pelaavat linjat, sekä selkeä avausmiehistö.

Molemmat joukkueet ovat osoittaneet iskukykynsä kuluvien viikkojen aikana. Lauantaina selviää, jääkö Bulldogsille tästäkin kohtaamisesta vain luu kaluttavaksi.

Kickoff lauantaina 28.7 klo 16:00 Söderkullassa.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *