Naisten välierät viikonloppuna

Gridiron Staff 26.7.2012 17:33 2 kommenttia

Tänä vuonna naisten SM-finaalissa ei nähdä totuttuun tapaan molempia helsinkiläisjoukkueita.

Viimeisellä runkosarjan kierroksella Northern Lights hävisi GS Demonsille lukemin 32-6 ja Nokia Ghosthunters voitti odotetusti Seinäjoki Crocodilesin. Näin ollen runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Roosters ja runkosarjan voittanut GS Demons kohtaavat toisensa jo semifinaaleissa oululaisten tiputtua runkosarjan kakkoseksi. Northern Lightsia vastaan semifinaaleissa tulee kauden toinen yllättäjä, kolmanneksi sijoittunut Nokia Ghosthunters. Runkosarjan kaksi parasta saavat semifinaaleissa kotiedun, joten nokialaiset matkustavat Ouluun pelaamaan.

Northern Lights ja Ghosthunters kohtasivat runkosarjassa jo ensimmäisellä kierroksella, jolloin oululaiset veivät pelin selvin lukemin 34-0. Ghosthuntersit ovat kuitenkin kauden edetessä parantaneet selvästi otteitaan ja yllättivät Roostersin runkosarjan kuudennella kierroksella voittaen heidät lukemin 6-26. Roosters kärsi tässä pelissä useiden avainpelaajien loukkaantumisista ja sairastumisista, joten on mielenkiintoista nähdä miten paljon Ghosthunters on oikeasti parantanut peliään näiden kahden joukkueen ensimmäisestä kohtaamisesta.

Demonsin Nelli Ruotsalainen pääsi juoksemaan sivurajaa pitkin useita pitkiä juoksuja maaliin asti.

Northern Lightsin naisilla on takanaan karvas tappio Demons-pelistä, jossa vastustajan RB:tä Nelli Ruotsalaista ei saatu pidettyä kurissa. Ruotsalainen pääsi juoksemaan sivurajaa pitkin useita pitkiä juoksuja maaliin asti, eikä NL:n hyökkäykselläkään ollut kauden paras päivä. Pisteitä tehtailtiin vähemmän kuin missään aikaisemmassa ottelussa, oululaisten hyökkäys on aiemmin aina päässyt n. 30 pisteen tuntumaan. Semifinaaliotteluun riittää siis parannettavaa edellisestä suorituksesta, mutta toisaalta kauden toistaiseksi ainut tappio on voinut sisuunnuttaa oululaisjoukkueen yrittämään entistä kovemmin.

Roosters huilasi runkosarjan viimeisen kierroksen, ja on siten päässyt valmistautumaan semifinaalipeleihin muita joukkueita aikaisemmin. Joukkue on toivottavasti saanut myös loukkaantuneita pelaajia takaisin rivistöihinsä. Joukkueen otteet ovat kauden aika ailahdelleet huomattavasti sen mukaan, ketä on saatu pelissä kentälle. Avainpelaajista erityisesti Paula Lehtisen kunto on Roostersin menestyksen kannalta erittäin tärkeää. GS:llä on allaan pitkä voittoputki, runkosarjan ainut tappio tuli juuri Roostersille runkosarjan ensimmäisellä kierroksella. Tästä ottelusta Demonittaret ovat kuitenkin ottaneet selvästi opikseen ja lähtevät otteluun hienoisena ennakkosuosikkina aiemmasta tappiosta huolimatta.

NL-Ghosthunters- ottelu pelataan Oulussa Castrenin kentällä lauantaina klo 17 ja Demons-Roosters Helsingin Velodromilla sunnuntaina klo 13.

Kommentoi

  • Korjatkaa, jos olen väärässä. Jos Roosters voittaa, niin finaali pelataan jossain muualla, kuin Helsingissä.

  • Jep. Naisten finaali pelataan paremmin sijoittuneen kotikentällä, eli juurikin noin, jos Roo voittaa.