Wolverines niukasti Taftia parempi

jefumaster 24.7.2012 9:41 3 kommenttia

(3-4)

20

(6-1)

23
1 2  
13 7 20
23 0 23

23.07.2012 klo 18:30 Vantaa

Vantaan ISS-Stadion on Wolverinesille vaikea paikka pelata. Maanantaina joukkue meinasi hölmöillä voiton isäntäjoukkueelle trilleriksi päätyneessä pelissä.

Wolverines on luonut itselleen tavan lähteä otteluihin mahdollisimman huonosta asemasta. Kolmatta kertaa peräkkäin ahmat päästivät vastustajan kahden TD:n johtoon ennen ryhdistäytymistään. Maanantaina joukkue sortui epäonnistumisiin muutoinkin koko aiemman kauden edestä. Viisi annettua turnoveria olisi osoittautunut kohtalokkaasti, ellei isäntäjoukkue olisi kohteliaasti vastannut vierailijoiden virheisiin viidellä omalla turnoverillaan.

Itse ottelu päätty Wolverinesi niukkaan 20-23 voittoon. Ratkaisevat kolme pistettä Wolvot merkkasivat taululle toisen neljänneksen päättyessä. Päävalmentaja Janne Sepän ratkaisu työntää kentälle Janne Kalpio potkaisemaan kenttämaalin osoittautui ottelun ratkaisuksi. Wolverinesin hyökkäyksen jenkit proteistoivat ratkaisua näkyvästi ja olisivat halunneet pelata 3. ja kymmenenen tilanteen Taftin 17 jaardin viivalta 2. neljänneksen viimeisenä pelinä. Seppä piti kiinni päätöksestään ja se päätyi ottelun ratkaisuksi. Kahden sarjapisteen lisäksi Wolverines-valmentaja keräsi itselleen piirun verran lisää auktoriteettia suurten egojen keskellä

Taft esitteli yleisölleen uuden keskushyökkääjänsä Conte Cuttinon. Amerikkalainen osoittautui erinomaiseksi hankinnaksi nakuttamalla tilastoihin Taftin suurimman all purpose-jaardimäärän (145), sekä kaksi joukkueen kolmesta TD:stä. Wolvojen nihkeän alun aikana vaikutti hetken siltä, että Cuttinoa ei osata pydäyttää, mutta puolustuskoordinaattori Mark Garza muutti puolustusryhmitystään riittävästi ja amerikalainen saatiin kuriin. Nopeasta keskushyökkääjästä tulee olemaan vielä paljon iloa Taftin valmennukselle. Liukkaiden juoksujensa lisäksi Conte Cuttinosta tuli jo debyytissään maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiryn heittojen suosikkikohde. Ensimmäisenä varuillaan saa olla Roosters viikon kuluttua samalla ISS:n turffilla. Cuttinon ohella Taftilaisista TD:n taululle kirjasi joukkueen puolustus Okko Outisen peitettyä liian korkean snapin kanssa tuskailleen Kalpion pallon Wolvojen maalialueella.

Taftin puolustusta on kehuttu kauden aikana yhdeksi liigan kovimmista. Maantaina miehistö oli maineensa veroinen. Wolverines pääsi etenemään ottelussa yli 300 jaardin matkan, mutta hetkittän ahmalauma takoi päätään sinipaitaisen Taftin puolustusmiehistöön turhautumiseen saakka. Vantaalaisten puolustusmiehistö ei ole liigan kookkain, mutta nopeudessaan se pärjää kenelle tahansa. Cedric Johnson säkitettiin kolme kertaa ja hänen syöttönsä katkaistiin kahdesti. Taftin ykköstaklaajana hääri Donavan Williams jota säesti näyttävästi kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Antti Kousa. Taft vaikuttaa erittäin valmiilta joukkueelta osallistumaan viimeiseen taistoon siitä viimeisestä jaossa olevasta play off-paikasta.

Wolverines puolustus on vaikeassa tilanteessa. Kun poissaolijoiden listaan ennen ottelua oli kirjattu mm. Ewvaraye, Da Silva, Hennessy, Nevalainen ja Sarvi, ei joukkueen valmennus ainakaan taputellut käsiään Hannu Aboncen liityttyä ottelun aikana tuohon veryttelyasuissa peliä seuranneiden pitkään anti-rosteriin. Leveä ”all stars-rosteri” on kaventunut loukkaantumisten takia ottelu ottelulta ja Taftia vastaan ainakin Tommi Pinta joutui pelaamaan laitahyökkääjän roolinsa ohella läpi ottelun myös puolustuksen endin paikalla onnistuen roolissaan hyvin. Pelipaikka ei tosin ole täysin vieras monipuoliselle Pintalle.

 Joukkueet pelaavat palloa 4 neljännestä ja lopuksi Stephen Stokes ratkaisee ottelun

Suurimman osan pelistä Wolverinesin veryttelyasu-jengiin kuului myös Karri Kuuttila. Kuuttilan katsomokomennus oli kuitenkin ns. itse aiheutettua laatua miehen otettua ensimmäisen neljänneksen toisella downilla henkilökohtaisen rangaistuksen, sekä suihkukomennuksen päätuomari Perttu Hautalalta. Itse olisin kaivannut Kuuttilan ja Jordan Bartan kaksintaistelua, mutta se jäi näkemättä Kuuttilan otettua sääntöjenvastaisen kontaktin vastustajajoukkueen Okko Outisenpuhelimeen”.

Wolverines otti ottelussa useampia tyhmiä rangaistuksia, pelasi uhkarohkeasti väärissä paikoissa ja luovutti pallon vastustajalleen luvattoman monta kertaa. Pieni itsetarkastelun paikka lienee paikallaan Ahma-staffin parissa ennen seuraavia pelejä. Loppujen lopuksi Taft ei kuitenkaan onnistunut punnertamaan itseään mestarijoukkueen ohitse. Potkupallossa on vanha sanonta siitä, että joukkueet potkivat palloa 90 minuuttia ja lopuksi Saksa voittaa. Vaahteraliigassa sanonnan voisi muuttaa muotoon: Joukkueet pelaavat palloa neljä neljännestä ja lopuksi Stephen Stokes ratkaisee ottelun. Pelin viimeisillä sekunneilla Taftin draivin lähestyessä Wolverines maalia vääjäämättömästi, Stokes nappasi Miro Kadmiryn pitkän heiton haltuunsa ja ratkaisi ottelun voiton joukkueelleen. Muutoinkin ontuva amerikkalainen oli Wolvojen kaikki kaikessa.

Osan maanantain ottelun rikkonaisuudesta voi laittaa tihkusateisen sään piikkiin. Välillä katsojista tuntui, että pallo kentällä on saippuoitu. Sen verran moneen kertaan joukkueet onnistuivat hukkaamaan siannahkasoikion kiusallisissa tilanteissa. Pelinä Taft-Wolverines oli kuitenkin yksi kauden viihdyttävimmistä ja nautinto voittajajoukkueen ratkaisemisesta saatiin odottaa aina ottelun viimeisille sekunneille saakka. Myös katsomossa oli tunnelmaa enemmäin kuin useimmissa tämän kauden otteluissa pääkaupunkiseudulla.

Tästä eteenpäin liigajoukkueet ryhtyvät pelaamaan toisia otteluitaan ”oman lohkonsa” joukkueita vastaan. Wolverines kohtaa seuraavaksi Jaguaarit, Northern Lightsin sekä Trojansin. Löysäilyyn ei ole ahmoillakaan varaa, mutta siipirikkoisen joukkueen sarjaohjelma on joukkueen onneksi pahimpia vastustajiaan Crocodilesia ja Roostersia helpompi. Wolvojen taustajoukkojen mukaan osa loukkaantuneista palannee riveihin ratkaisupelien käynnistyessä.

Viimeisestä play off-paikasta rajusti taistelevan Taftin loppukausi on huomattavasti tiukempi. Viikon päästä vastaan asettuu Roosters ja tämän hetkisten tilanteiden valossa vaikuttaa siltä, että joukkueen play off-paikka ratkeaa 4. elokuuta Porvoossa pelattavassa ottelussa Butchersia vastaan. Butchersin ja Taftin ohella neljättä play off paikkaa metsästää Jyväskylän Jaguaarit joka voitti Taftin joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa ja on tasapisteisiin joutuessaan vantaalaisten edellä sarjataulukossa.

Ottelun tilastot:

Lue myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • pikku korjaus: Kuuttila veti meikäläistä puhelimeen, mutta väliäkös tuolla.

  • No mutta korjataan tuo tekstiin. Kiitos palautteesta.

  • Mikäs tää juttu Wolvojen jenkkien protestoinnista on? Oon kuullu, ettei ole ensimmäinen kerta kun joukkueen jenkit haluaa päättää, mitä kentällä tehhään. Tälläkö tavalla jenkkifutista pelataankin? Mä oon tottunu että koutsi on se joka päättää ja muut tekee mitä käsketää.