Sun Citylle vihdoin kauden avausvoitto

Gridiron Staff 23.7.2012 15:36 Ei kommentteja

(2-4)

15

(1-5)

26
1 2  
7 8 15
10 16 26

21.-22.7.2012

Kaikki aiemmat viisi otteluaan hävinnyt Hanko Sun City palasi voittokantaan vierasvoitolla Raisio Oakmenista.

Sateisessa säässä pelatussa ottelussa nähtiin runsaasti juoksupeliä. Hanko Sun City teki pisteensä juosten ja kahdella potkumaalilla. Maaleista vastasi pelinrakentaja Joakim Lindholm, joka juoksi peräti kolme touchdownia. Heittopeli oli sateen takia haastavaa, mutta heittäenkin joukkue eteni muutamiin ensimmäisiin yrityksiin. Tasaisissa merkeissä pelattu ensimmäinen puoliaika päättyi Sun Cityn 7-10 -johtoasemissa. Toisella puoliajalla Sun Cityn sai tehtyä tarvittavat pisteet ja pidettyä Oakmenin takaa-ajon kurissa.

Sun City pelasi lauantaina kelpo ottelun. Onkin vaikea uskoa, että voitto oli joukkueelle vasta kauden ensimmäinen. Sun Cityn päävalmentaja Jari Nippala myönsi, että neljän peräkkäisen tappion jälkeen tilanne oli vaikeammillaan. Joukkueen pelaajat alkoivat hiljalleen menettää uskoaan, vaikka kukaan ei sitä ääneen sanonutkaan.

– Teimme analysoinnin jälkeen muutoksia sekä hyökkäykseen että puolustukseen ja näimme jo harjoituksissa että tekeminen parani selkeästi. Toinen kohtaaminen Wolverinesien kanssa vahvisti tämän havainnon ja valoi pelaajiin uutta uskoa paremmasta loppukaudesta.

Sun Cityn tehty työ palkittiin lauantaina ansaitulla voitolla Oakmenista. Pelaajien päällimmäinen tunne oli ilo onnistumisesta. Päävalmentaja Nippala arvioi, että tulevan viikon treeniaktiivisuus ja intensiteetti tulevat varmasti nousemaan – varsinkin kun vastaan on seuraavaksi tulossa Salon Scorpions, jolle joukkue hävisi kauden avausottelun niukasti. Joukkueen pelaajat odottavat Nippalan mukaan kohtaamista innolla.

Sun Cityn hyökkäyspeli ei alkukaudesta ole kovin kummoisesti toiminut. Miksi tilanne parani niin oleellisesti Oakmen-ottelussa? Päävalmentaja Nippala kertoi, että kauden ensimmäisellä puoliskolla käytetty Fly option-hyökkäys ei lähtenyt toimimaan odotetusti.

– Saattaa olla, että se oli liian vaikea nuorelle joukkueelle tai että treenimäärä ei riittänyt sen tehokkaaseen toteutukseen. Hyökkäyksen koordinaattori Tony Andersson ajoi sisään uusia pelejä ja Fly pistettiin toistaiseksi naftaliiniin.

– Yleisesti voin olla tyytyväinen joukkueen kokonaissuoritukseen. Tehtiin se mitä osataan, juuri niin kuin hommaa on harjoiteltu. Hyökkäys piti pallon liikkeellä ja rähmäyksistä tai intereistä johtuvia pallonmenetyksiä ei tullut. Linjapeli on kehittynyt pari kolme askelta. Puolustus pelasi tarkemmin kuin edellisessä pelissä ja virheitä saatiin edelleen karsittua.

Pelinrakentajana ja keskuhyökkääjänä pelannut Joakim Lindholm pelasi hienon ottelun tehden kaikki joukkueen kolme maalia. Sebastian Berndtsson hoiti niin ikään pelinrakennuksen mallikkaasti ja potki kaksi maalia lisäpisteiden lisäksi. Keskushyökkääjä Matias Söderblom piti draivit hengissä ja oli pariin kertaan karatakin Oakmen-puolustukselta. Sun Cityn puolustus pelasi yhtenä miehenä, samoin kuin hyökkäyksen linja. Päävalmentaja Nippala oli tyytyväinen siitä, että yhtään alisuorittajaa ei joukkueesta löytynyt.

Sun Cityn pudotuspelimahdollisuudet ovat jo menneet, mutta se ei joukkuetta masenna.

– Loppukausi mennään näillä eväillä ja pyritään hakemaan lisää sarjapisteitä. Treenataan hyvin ja keskitytään oleelliseen, Nippala kommentoi.

Lue myös

Kommentoi