Scorpionsille elintärkeä voitto

Gridiron Staff 23.7.2012 15:15 Ei kommentteja

(2-3)

29

(4-2)

13
1 2  
13 16 29
13 0 13

21.-22.7.2012

Salo Scorpions piti ohuet pudotuspelimahdollisuutensa elossa voittamalla Helsinki Wolverines II:n lukemin 29-13.

Puoliajalla tilanne oli vielä tasan, mutta toisella puoliskolla pisteitä takoi vain Scorpions. Joukkue sai ottelun alun jälkeen hyökkäyksensä kulkemaan mallikkaasti. Tasapainoisesti juoksulla ja heitolla edennyt joukkue pystyi linjapelissä hyviin suorituksiin. Pelinrakentaja Eino Matikainen maalit Micke Ojalalle ja Lauri Olsbolle. Heittopelin toimiessa juoksullekin avautui enemmän tilaa.

Kolmen ottelun tappioputkessa olleelle Scorpionsille voitto pitkästä aikaa teki hyvää. Scorpionsin päävalmentaja Asko Kokkonen kiitteli hyvää valmistautumista syynä voittoon. Puolustuksen puolella joukkueen päivän avain oli yhdessä pelaaminen. Suunnitelmallinen toiminta ja toisten tukeminen ratkaisi ottelun Scorpionsille.

Kaksi ensimmäistä hyökkäysvuoroa vietiin pohjiin. Sen jälkeen Scorpions löysi lääkkeet hyökkäyksemme pysäyttämiseen.

– Ottelua edeltävän viikon aikana kävimme mahdollisimman tarkkaan lävitse vastustajan vahvuuksia ja tuon perusteella muutimme puolustuksen pelitapaa, Kokkonen kertoi.

– Erityisesti Wolverinesin kiertopelit olivat suuren huomion kohteena. Mitä pidemmälle peli eteni niin sen toimivammaksi pelitapamme osoittautui. Lisäksi vastustaja kävi yllättävän kuumana erityisesti toisella puoliajalla, vaikka heillä oli omat mahdollisuutensa kääntää pelin kulku.

Kokkonen myös kehui joukkueen terveystilannetta.

– Kerrankin pääsimme pelaamaan omaa peliämme melkein täydellä rosterilla. Muutama työeste ja loukkaantumiset eivät tahtia haitanneet.

Wolverines II:lle tappio oli vasta kauden toinen. Raisio Oakmenin hävitessä Hanko Sun Citylle voitto olisi tietänyt joukkueelle pudotuspelipaikkaa. Toisin kuitenkin kävi.

– Meillä sekosi pakka toisella puoliajalla, Wolverines II:n Marcus Andersson kertoi.

– Aluksi näytti että tehtäisiin enemmänkin maaleja. Kaksi ensimmäistä hyökkäysvuoroa vietiin pohjiin. Sen jälkeen Scorpions löysi lääkkeet hyökkäyksemme pysäyttämiseen.

Hieman yli 30 pelaajalla otteluun lähteneen Wolverines II:n pelaajat kävivät ottelussa ajoittain varsin kuumana. Joukkue otti kymmenisen henkilökohtaista rangaistusta ja auttoi näin kotijoukkuetta melkoisesti. Andersson myönsi, että joukkueen valmistautuminen otteluun ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Virheiden kasaantuessa joukkueen pelaajat reagoivat ylilyönneillä ja rangaistuksilla. Joukkueella oli tosin mahdollisuuksia lisämaaleihinkin. Pohjiin palautettu aloituspotku kuitenkin hylättiin, koska joukkue oli erehdyksessä käyttänyt kolmen miehen kiilaa laittomasti.

Andersson ei ollut lainkaan tyytyväinen joukkueensa pelaajien turhaan hermoiluun.

– Jäitä kypärään! Nyt täytyy herätellä joukkuetta. Jännitys säilyy varmasti viimeiseen kierrokseen asti.

Scorpionsin Kokkonen oli tyytyväinen joukkueensa peliin. Jos joukkue saa säilytettyä hyvät otteet myös jatkossa, voi pudotuspelipaikkakin olla mahdollinen.

– Tämä voitto sekoitti pakkaa ilmeisen mukavasti ja nosti alasvajonutta joukkuehenkeämme ylös. Runkosarjan loppupelit eivät tule olemaan meille millään tapaa helppoja, Kokkonen mainitsi.

Scorpionsilla on kolme ottelua jäljellä, joista kahdella voitolla joukkue saattaa hyvinkin hilata itsensä pudotuspelikamppailuun mukaan. Joukkue tosin tarvitsee apua muilta joukkueilta – mikään ei ole enää omissa käsissä.

– Lohkomme lopuista peleistä tulee erittäin mielenkiintoisia ja panosta riittää. Niin se pitää ollakin, jotta mielenkiinto säilyy kaikilla, Kokkonen summasi..

Wolverines II kohtaa seuraavaksi Tampere Saintsin toista kertaa tälle kaudelle. Hyökkäyksen linjan tilanne huolestutti valmentaja Anderssonia. Muiden kiireiden ja loukkaantumisten vuoksi Saints-otteluun joudutaan todennäköisesti soveltamaan kokoonpanojen suhteen. Puolustuksen tilanne joukkueella sen sijaan vaikuttaa hyvältä.

Scorpions matkustaa ensi viikolla Hankoon Sun Cityn vieraaksi. Voitolla Scorpions säilyttäisi mahdollisuudet pudotuspeleihin. Helppoa ottelusta ei kuitenkaan ole tiedossa. Alkukaudesta Scorpions voitti joukkueiden välisen kohtaamisen niukasti 9-6.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *