Butchers tarrasi pudotuspelipaikkaan

Gridiron Staff 23.7.2012 20:46 Ei kommentteja

(3-4)

42

(2-5)

03
1 2  
28 14 42
3 0 3

22.07.2012 klo 18:30 Porvoo

Neljännestä pudotuspelipaikasta taisteleva Porvoon Butchers vei voiton Oulu Northern Lightsista lukemin 42-3.

Ennakkoon käytännössä pudotuspeliotteluna pidetty ottelu lähti vierasjoukkueen kannalta liikkeelle mahdollisimman huonosti. Porvoon uusi vahvistus Alex Allen karkasi oululaispuolustukselta heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla vieden isännät johtoon. Northern Lights ei pystynyt tilanteessa pelaamaan kurinalaisesti Mackenzie McGradyn ja Allenin viedessä palloa laidalle. Oululaisjoukkueelle tyypilliseen tapaan myös ensimmäinen hyökkäysvuoro oli virheiden sävyttämä. Ensin Joonas Taina pudotti helpon pallon, ja heti perään Olli Mämmelä rähmäsi pallon isäntäjoukkueelle. Butchersin McGrady kiitti kuljettamalla pallon Lightsin viiden jaardin linjalle ja vippaamalla pelivälineen sen jälkeen vieressä juosseelle Allenille. Pelikello ei ollut vanhentunut kolmeakaan minuuttia, kun Northern Lights oli jo kahden maalin tappioasemassa.

Ottelun ensimmäistä puoliaikaa leimasivat lukuisat rangaistukset sekä pelaajien hiiltyminen puolin ja toisin. Butchersin hyökkäyksen linja otti ottelussa useita rangaistuksia kiinnipidoista, mutta varsinkin oululaisjoukkueen mielestä silti liian harvoin. Butchers myös otti erittäin monta turhaa rangaistusta vääristä aloituksista ja muista pienistä virheistä. Kotijoukkue lisäsi johtoaan vielä ennen taukovihellystä kaksi kertaa Phung Nguyenin kopilla ja McGradyn omalla juoksulla.

Toisella puoliajalla Lights sai tilaisuutensa Alex Allenin rähmätessä pallon porvoolaisten omalla kenttäpuoliskolla. Hyvin edennyt hyökkäysvuoro eteni aina Butchersin yhden jaardin linjalle, jolloin Butchersin Santtu Äyräväinen riisti pallon oululaislaiturin käsistä ja palautti sitä muutaman jaardin. Sen lähemmäs touchdownia Lights ei enää päässyt. Butchers pääsi kaunistelemaan luvut viimeisellä neljänneksillä lukemiin 42-3.

Northern Lightsin hyökkäyspeli oli sunnuntaina surullista katsottavaa. Butchers-puolustus antoi vieraille tarvittavan tilan, mutta Northern Lights ei pystynyt käyttämään tilaisuuksia hyväkseen. Väärät aloitukset, virheelliset aloitusmuodostelmat, heikosti juostut kuviot sekä lukuisat pudotukset hidastivat Lights-hyökkäystä merkittävästi. Suunnitelma otteluun oli hyvä, mutta pelaajat eivät pystyneet toteuttamaan sitä.

Vieraiden hyökkäyspeli oli läpi ottelun niin virhealtista, että huolellisemmin pelannut vastapuoli olisi saattanut takoa tauluun paljon enemmänkin kuin nähdyt 42 pistettä. Suurista voittolukemista huolimatta Butchersinkin hyökkäyspelissä on vielä paljon tekemistä. Porvoolaisilla oli vaikeuksia liikuttaa palloa tasaisesti – usein pisteet tehtiin suurilla onnistumisilla. Keskushyökkääjä pysäytettiin aloituslinjan tuntumaan tai sen taakse peräti yhdeksän kertaa 17 juoksuyrityksellä. Suuria virheitä joukkueen on yksinkertaisesti pakko pystyä karsimaan.

Tappio Butchersille käytännössä pudottaa Northern Lightsin pudotuspelitaistelusta. Joukkueen olisi pystyttävä kukistamaan Helsinki Wolverines elokuun alussa pysyäkseen pudotuspelikelkassa. Kaikki on toki mahdollista, mutta tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että joukkue ei lähde suosikkina edes ensi sunnuntaina pelattavaa Trojans-otteluun. Mikäli Lights jatkaa viime viikkojen otteitaan, ei 18 ottelun tappioputkesta kärsivä Turku Trojans pelkästään voita, vaan suorastaan kouluttaa vieraitaan.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *