69ers vei pisteet Nokialta

Tuomo Tomperi 23.7.2012 19:53 Ei kommentteja

(6-2)

03

(5-3)

35
1 2  
3 0 3
21 14 35

21.07.2012 klo 16:00 Nokia

Yllättävän selkeisiin 3-35 -lukemiin päättynyt ottelu Helsinki 69ersin ja Nokia Ghosthuntersin välillä tasoitti divisioonan sarjatilannetta.

Helsingissä yhdellä maalilla joukkueiden ensimmäisen kamppailun voittanut Ghosthunters Ottelun alussa 3-0 -johtoon edennyt isäntäjoukkue taisteli, muttei lopulta pystynyt estämään vieraidensa tehokasta hyökkäyspeliä. 69ersin Charles McCrea pääsi vauhtiin ja puhkoi nokialaispuolustusta tehokkaasti. Ghosthunters pyrki pelaamaan kurinalaista puolustuspeliä, mutta 69ers onnistui löytämään puolustuksen heikot kohdat ja iskemään niihin.

Ennen ottelua yli 20 pisteen eroa veikannut 69ersin Jukka Rantala totesi, että 69ersilla alkaa paketti olemaan kasassa tulevia pudotuspelejä ajatellen. Joukkueen ei tarvinnut lauantain ottelussa käyttää kaikkia harjoiteltuja kuvioita. 69ersilla on siis todennäköisesti jälleen jotain uutta takataskussa, jos ja kun joukkueet kohtaavat uudestaan sarjan pudotuspeleiessä.

– Charles (McCrea) näytti jälleen nopeutensa. Pärjäsimme linjapelissä molempiin suuntiin erittäin hyvin. Hyökkäyksen linja ei antanut nokialaisilla mahdollisuuksia, ja puolustuksen linja tukki tehokkaasti keskustan, Rantala totesi.

– Linjathan ne pelin ratkaisevat.

Nokian päävalmentaja Sami Telenius ei ollut tyytyväinen joukkueensa esityksiin. Teleniuksen mukaan 69ersin ulkomaalaislähtöiset McCrea, Donnie Avant, Jason Thomas ja Marquette Floyd pelasivat hyvän ottelun. Telenius harmitteli parin hyökkäyksen linjamiehen puuttumista, mutta myönsi 69ersin olleen selvästi parempi.

– Ottelu oli meille hyvä opetus, kun näimme nyt heidän pelitapansa. Meiltä yksinkertaisesti loppui bensa kesken, Telenius harmitteli.

Ottelun käännekohtana voidaan pitää alun tilannetta, jossa 69ers pääsi blokkaamaan nokialaisten lentopotkun tilanteessa 3-7. Nopeasti 3-14 -johtoon siirtyneet helsinkiläiset eivät päästäneet enää Ghosthuntersia iskuetäisyydelle. Telenius kehui erityisesti Charles McCrean otteita.

– McCrea on niin nopea, että hän tekisi mitä haluaisi myös liigatasolla. Verkko ei vain pysynyt kasassa. Muutama henkilökohtainen virhe näkyi tulostaululla.

Nokian hyökkäyksellä oli läpi ottelun hankaluuksia pysyä tarpeeksi pitkään kentällä. Liki täysi katsomo joutui seuraamaan Ghosthunters-puolustuksen raivoisaa taistelua, joka ei lauantaina kuitenkaan riittänyt. Joukkue sortui ajoittain ylipelaamaan tilanteita ja tekemään siten ratkaisevia virheitä.

69ersin voitto tasoitti sarjan kärkeä. Pori Bears jatkaa sarjakärjessä yhdellä tappiolla ja kohtaa seuraavien viikkojen aikana vielä East City Giantsin ja 69ersin. Nokian tappio käytännössä takasi Bearsille runkosarjan ykkössijan. Toisesta sijasta käydään vielä kova taistelu. Lauantain kilpakumppanit saattavat hyvinkin kohdata uudestaan heti välierissä. Ghosthunters kohtaa seuraavaksi Kouvola Indiansin.

– Indians tosiaan seuraavaksi. Sitten aletaan valmistautumaan pudotuspeleihin, Telenius kertoi.

– Ensi viikko hakataan kovaa. Jenkkejä vastaan on pakko pelata kurinalaisesti. Pelaajamme tarvitsevat vielä lisää kokemusta.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *