Two teams enter – one team leaves

Gridiron Staff 22.7.2012 7:30 Ei kommentteja

(2-4)

(2-4)

22.07.2012 klo 18:30 Porvoo

Porvoon Butchers ja Oulu Northern Lights kohtaavat sunnuntaina Porvoossa. Vain voittaja jatkaa pudotuspelitaistossa.

Gridironin reilun viikon vanhassa playoffs-ennakossa käytiin läpi viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevien joukkueiden mahdollisuuksia. Vantaan TAFT:n voitto Oulu Northern Lightsista sopi Porvoon Butchersille erinomaisesti. Kesäkuun Jaguaarit-voiton ansiosta Butchers lyö Jyväskylän Jaguaarit, mikäli joukkueet päätyvät runkosarjan jälkeen tasapisteisiin. Niinpä Butchersille saattaa hyvinkin riittää voitot Oulu Northern Lightsista ja Vantaan TAFT:sta. Helpolla porvoolaisjoukkue ei kuitenkaan tule pääsemään, sillä TAFT vahvistui alkuviikosta amerikkalaisella keskushyökkääjällä. Jos Porvoolaiset häviävät siipirikkoiselle Northern Lightsille, TAFT-ottelulla ei ole edes juurikaan merkitystä.

Oulu Northern Lightsin tilanne on vaikea. Viime viikonlopun TV-ottelussa Vantaan TAFT meni menojaan lukemin 22-0. Oululaisten hyökkäys oli kuutamolla ja sai vain harvakseltaan hyviä suorituksia aikaan. Juhannustauolla maasta poistuneen Brent Rauschin tilalle hankittu Brian Harris loukkasi itsensä ensimmäisen puoliajan lopulla, eikä enää palannut peliin. Lassi Heikkilä teki märässä kelissä minkä pystyi, mutta alokasmaiset virheet ja TAFT:n hyvä puolustuspeli torpedoivat Lightsin mahdollisuudet nousta takaisin voittotaisteluun. Jos Harris ei pysty sunnuntaina pelaamaan, Lightsin mahdollisuudet ennen ottelua näyttävät varsin pieniltä.

Porvoossa tunnetaan ottelun tärkeys pudotuspelitaiston kannalta tarkkaan. Saamamme tiedon mukaan Butchers vahvistuu sunnuntain otteluun keskushyökkääjä Alex Allenilla. Allen on isokokoinen pelaaja, joka varmasti tuo lisää juoksuvoimaa porvoolaisten hyökkäykseen. Butchers elättelee tiettävästi myös toiveita loukkaantuneen tukimiehen Rafael Pinedan paluusta kentälle tällä kaudella. Alkukaudella loukkaantunut Phung Nguyen saattaa myös hyvinkin tehdä paluun kentälle sunnuntain otteluun, joten oululaispuolustus joutunee varsin hankalan tilanteen eteen. Nguyen ja Micky Kyei muodostavat kovan kaksikon, joka saa myös apua kokeneelta laituri Ville Kurviselta. Pelinrakentaja Mackenzie McGrady on ehtinyt hioa joukkueen kanssa kuvioita kaksi viikkoa joukkueen viime ottelun jälkeen.

Päähuomio sunnuntain kamppailussa kannattaa siirtää siihen, miten hyvin Northern Lights pystyy antamaan painetta pelinrakentaja McGradylle. Nopeajalkainen McGrady on fiksu pelaaja, joka pystyy löytämään jaloillaan aukot puolustuksen linjassa tarvittaessa. Lights saattaa käyttää tukimies Nick Garrattia vartioimaan McGradya pelinrakentajan omien juoksujen varalta. Lightsin takakenttä saa joka tapauksessa olla tarkkana. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, laitahyökkääjillä tulee olemaan hyvin aikaa etsiä vapaata tilaa Lights-puolustuksen selustasta.

Northern Lightsin kadoksissa ollut juoksupeli näytti heräämisen merkkejä viime viikonloppuna Vantaalla.

Northern Lightsin kadoksissa ollut juoksupeli näytti heräämisen merkkejä viime viikonloppuna Vantaalla. Heittopelin virheiden vuoksi juoksupeli ei tuottanut suurta tulosta, mutta etenemistä nähtiin kuitenkin kohtuullisesti. Stacey Thomas eteni keskushyökkääjän paikalta ajoittain varsin mallikkaasti. Jos Northern Lights pystyy kontrolloimaan peliä myös ajoittaisin heittopelein, vierasjoukkue saattaa hyvinkin pystyä pitämään palloa hallussaan pitempiä jaksoja. Pisteiloittelua Northern Lights tuskin kaipaa, joten tiivis puolustuspeli ja virheiden välttäminen hyökkäyksessä lienevät joukkueen tavoitteet numerot 1 ja 1a.

Molemmille joukkueille kulunut kausi on ollut toistaiseksi pettymys. Porvoon Butchersia pidettiin alkukaudesta jopa Helsinki Wolverinesin ykköshaastajana, mutta joukkueen kehnot suoritukset alkukaudesta hiljensivät nämä puheet hyvin nopeasti. Butchers on jo ehtinyt vaihtaa pelinrakentajansa sekä lähettää amerikkalaispelaaja Jeff Langleyn takaisin kotiin. Joukkueen hyökkäyspeli ei ole varsinaisesti mairitellut. Edes Mackenzie McGradyn paluu ei ole vielä tuottanut todellista täysosumapeliä.

Northern Lights aloitti kauden pirteästi ja nappasi äärimmäisen tärkeän voiton Jyväskylän Jaguaareista kolmannella kierroksella. Aappo Salorannan uroteot Jyväskylä-ottelussa (yli 200 jaardia ja kolme maalia) ovat vain kaukainen muisto. Loukkaantunut Saloranta ei enää pelaa tällä kaudella. Alkukauden pelinrakentaja Rausch poistui myös maasta Roosters-ottelun jälkeen. Kahdessa viime ottelussa Lights on pystynyt tekemään kokonaiset kolme pistettä. Pelinrakentaja Heikkilällä on vielä paljon todistettavaa, ennen kuin häntä voidaan pitää todellisena liigatason aloittavana pelinrakentajana. Alkukauden hyvä tunnelma uhkaa vaihtua epätoivoon, ellei joukkue pian palaa jälleen voittojen tielle.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *