TAFT haastaa mestarit Cuttinon debyytissä

jefumaster 22.7.2012 14:00 Ei kommentteja

(3-3)

(5-1)

23.07.2012 klo 18:30 Vantaa

Maanantaina Vantaalla Wolverines tarvitsee voittoa kipeämmin kuin kotijoukkue Taft saavuttaakseen tavoitteensa. Taft ei ole kuitenkaan alistunut altavastaajan asemaansa.

Jokainen joukkue lähtee liigassa voittamaan jokaista otteluaan. Uskon kuitenkin, että Taftin leirissä maanantaisen ottelun pisteitä ei ole budjetoitu joukkueen tavoitesarakkeeseen kuin parhaissa päiväunissa. Sarjataulukkoa katsottaessa on ilmiselvää, että joukkueen loppujen runkosarjapelien osalta päävastustaja tulee Porvoosta. Kolmen kärkijoukkueen juna on karannut liian kauaksi edelle. Mistään Wolverinesin läpihuutojutusta ei Vantaalla kuitenkaan tule olemaan kyse. Sarjanousija Taft pitää tällä hetkellä hallussaan vähiten pisteitä päästäneen joukkueen tilastoa. Wolverinesia vastaan joukkueen on kuitenkin onnistuttava myös hyökkäyksessään. SAJL:n otteluennakossa Taft-valmentaja Rami Lilja myöntää realiteetit:

– Selvähän se on, että me tulemme otteluun altavastaajana, mutta lähdemme tekemään pää pystyssä parastamme

Taft on nousijajoukkueena osoittanut kuuluvansa Vaahteraliigaan. Joukkue on voittanut puolet pelaamistaan otteluista, eikä ole notkahtanut polvilleen kunnolla vielä kertaakaan tällä kaudella edes kärkijoukkueita vastaan pelatessaan. Joukkue on edennyt otteluissaan alle 250 jaardi keskiarvolla, mutta kun samanaikaisesti vastustajat ovat jääneet Taftia vastaan reiluun 220 jaardiin, on riittävä määrä voittoja kartuttanut sarjan neljänteen sijaan oikeuttavaan pistemäärään.

Maajoukkueen pelinrakentaja Miro Kadmiry on pelannut luotettavasti ja viimeisessä sadekelin pelissään jopa erinomaisesti. Laitahyökkääjistä Kadmiryn suosikkikohteina ovat olleen Pekka Utriainen, sekä Juuso Laherma, mutta onnistujien rintama vantaalaisten riveissä on ollut leveä. Viime peleissä jopa puolustuksen linjan amerikkalainen, Jordan Barta on napannut kiinni muutaman ratkaisevan heiton pitäen nyt hallussaan Taftin ”laitahyökkääjien” parasta etenemiskeskiarvoa (35 jaardia/kiinniotto). Juoksupelin puolella vantaalaisilla on kuitenkin ollut tähän asti suuria haasteita.

Maanantaina Taft esittelee yleisölleen, vastustajilleen, sekä osin myös omalle joukkueelleen uuden keskushyökkääjänsä amerikkalaisen Conte Cuttinon. Varmaankaan aivan parhaassa iskussaan Cuttino ei tule olemaan ensimmäisessä pelissään, mutta tullee tuottamaan vaikeuksia Wolverinesin puolustukselle yllätyksellisyydellään. Amerikkalaisen keskushyökkääjän ilmestyminen vastustajan riveihin on vaikeuttanut Wolverinesin puolustuksen valmistautumista otteluun melkoisesti.

Wolverines puolustus on kärsinyt loukkaantumisista runkosarjan aikana. Avainpelaajien poissaolo on kuitenkin nostanut leveästä rosterista esille uusia ratkaisijoita. Alkukaudesta yleisesti ihmeteltiin Wolverinesin tukimieskaartin leveyttä, mutta suurimpien syömähampaiden kolhut ovat sekoittaneet pakkaa omalta osaltaan. Puolustuksen koordinaattori amerikkalainen Mark Garza on ryhtynyt kierrättämään käytössään olevaa nimilistaa kohtuullisesti. Wolvojen nimimiesten poissaoloista puhuvatkin kaikki muut enemmän kuin joukkue itse. Garza kommentoi tilannetta lyhyesti Croco-pelin jälkeen:

– The defense is getting better every week

Nuoremmista tukimiehistä Sami Toivonen on parantanut otteitaan kauden edetessä ja takakentän amerikkalainen Jeremy Henderson on peli peliltä piristynyt alkukauden flegmaattisuudestaan. Henderson olikin yksi avainpelaajista Crocodilesin optio-hyökkäyksen pysäyttämisessä. Toinen edelisessä pelissä taidonnäytteen antanut takakenttämies on Timo Heikkinen. Britti Ric Hennessyn loukkaannuttua peli-iloa puhkunut Heikkinen toi jämäkkyyttä puolikuntoisena pelanneen britin jättämiin aukkoihin.

Vaikka kauden alla Wolverinesista puhuttiin nimenomaan puolustuksen rosteria analysoiden, on erityisesti joukkueen hyökkäys osoittanut vaarallisuutensa. Päävalmentaja Janne Seppä ja pelinrakentaja Cedric Johnson ovat pelitilanteissa vyöryttäneet kentälle aiempaa tasapainoisemman kokoonpanon, jossa vastuuta pallosta voi kantaa kuka tahansa takakentän pelaajista menestyksekkäästi. Alkukaudesta säästeliäästi käytetty britti Mike Andrew on saanut enemmän vastuuta juoksupeleissä kauden vanhetessa ja avannut Stephen Stokesille tilaa laitahyökkääjänä. Stokes onkin ollut Tommi Pinnan jälkeen ahma-lauman toiseksi tuloksekkain pallon vastaanottaja. Crocodiles-pelissä ratkaisijan rooliin nousi kuitenkin Tuomas Huusko.

Varsinainen kaksintaistelu tullaan näkemään kuitenkin linjassa. Taftin jenkki, Jordan Barta ottaa mittaa Wolverinesin Karri Kuuttilasta

Wolverines lähtee joukkueiden kohtaamiseen ilmiselvänä ennakkosuosikkina, mutta Taftin mahdollisuudet maanantaina perustuvat puolustuksen onnistumisiin. Tyypillisessä Wolverines-pelissä vastustajien puolustajat pääsevätkin kirkastamaan taklaustilastojaan merkittävästi. Tähän mennessä vantaalaisista parhaiten tilastoissa ovat pärjänneet tukimies Riku Sorsa sekä linjan amerikkalainen Jordan Barta. Maanantaina kentälle heitetään myös tuoretta lihaa Antti Kousan palatessa Taftin miehistöön alkukauden kestäneiltä eläkepäiviltään.

Varsinainen kaksintaistelu tullaan näkemään kuitenkin linjassa. Taftin jenkki, Jordan Barta ottaa mittaa Wolverinesin hyökkäyslinjan Karri Kuuttilasta. Silminnäkijälausuntojen mukaan taisteluparin kohtaaminen kevään scrimmageissa oli näkemisen arvoinen koettelemus, eikä jälleennäkemisen liigapelissä voi odottaa olevan ainakaan leppoisampi tunnelmaltaan. Pelkästään tämän kaksintaistelun takia kannattaa saapua ISS-Stadionille maanantaina, mikäli kamppailu-urheilu on lähellä sydäntä.

Vantaalla liigakentällä kohtaavat joukkueet, joiden pelaajilla ja taustavoimilla löytyy paljon yhteistä historiaa. Vaikka joukkueet eivät ole Vaahteraliiga-tasolla kohdanneet kertaakaan, tuntevat pelaajat ja valmentajat toisensa tavallista paremmin. Mistään ystävyysottelusta ei ole kyse kuitenkaan. Kentällä pelataan kahdesta liigapisteestä, jotka kelpaavat mainiosti kummallekin kamppailijalle. Wolverines on ottelun selvä ennakkosuosikki, mutta Taftin puolustus, sekä jokerikorttina ensi-ottelussaan esiintyvä Conte Cuttino voivat olla asiasta eri mieltä. Ottelun alussa ainakin Wolvojen odottaisi olevan kerrankin hereillä. Kahdessa aiemmassa pelissään joukkue on päästänyt vastustajan salama-aluillaan 0-14 johtoon. Tiukasti puolustuavaa Taftia vastaan tähän ei ole varaa.

Vaahteraliigan 8. kierroksen ottelu Taft – Wolverines pelataan maanantaina 23. heinäkuuta Myyrmäen ISS Stadionilla klo 18.30 alkaen.

Lue myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *