Crocodiles isännöi Jaguaareja

Tuomo Tomperi 20.7.2012 12:33 Ei kommentteja

(5-1)

(2-4)

22.07.2012 klo 18:00 Seinäjoki

Sunnuntain URHOtv-ottelussa Seinäjoki Crocodiles kohtaa Jyväskylän Jaguaarit kotonaan.

Edelleen sarjan kärkikolmikossa jatkava Crocodiles kärsi viime viikonloppuna kauden ensimmäisen tappionsa, kun viime kauden mestarijoukkue Helsinki Wolverines piti pisteet Helsingissä. Crocodiles oli ottelun alussa vahvoilla, mutta hyvä ote lipesi ja Wolverines-hyökkäys sai lopulta taottua tauluun 49 pistettä.

– Meillä oli omat paikat ratkaista, mutta lopussa tuli muutama virhe eikä tuomareillekaan voi tulkinnoista puhtaita papereita antaa. Siinä tuli sellaisia tuomiota, joiden seurauksena meidän peli hajosi lopussa, Crocodilesin Juha Laitila harmitteli seuran kotisivuilla.

Jaguaarit pitivät pudotuspelitoiveensa elossa kukistamalla kaksi viikkoa sitten Vantaan TAFT:n lukemin 15-13. Ottelun sankari oli tuolloin kolme potkumaalia potkaissut Mika Kulmala. Kulmalaa auttoi Jaguaarien vahva juoksupeli, joka virheistä huolimatta eteni juuri riittävästi vierasjoukkuetta vastaan. Voiton jälkeen joukkueenjohtaja Santeri Supi halusi jo siirtää katseet Crocodiles-otteluun.

– Seinäjoen vahva juoksu pitää pystyä pysäyttämään. Heidän hyökkäyksensä voi karata millä tahansa yrityksellä maaliin asti. Puolustuksen täytyy huolehtia tontistaan, ja hyökkäyksemme tulee olla parhaimmassa terässään, Supi kommentoi kaksi viikkoa sitten.

Viime viikonlopun tappiosta huolimatta Crocodilesilla on edelleen täydet mahdollisuudet runkosarjan kakkossijaan, ja sitä kautta kotietuun. Vaahteraliigassa runkosarjan voittaminen ei tarjoa kakkossijaan verrattuna suurta etua – pelataanhan Vaahteramalja joka tapauksessa neutraalilla kentällä. Pohjanmaalaisia kiinnostaa epäilemättä välieräottelu Seinäjoella, joten joukkue ei varmasti lähde Jaguaareja vastaan takki auki. Harva odottaa Jaguaareilta voittoa, mutta sen tullessa joukkue tarraisi erittäin vahvasti viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Crocodilesin hyökkäys on yskinyt tällä kaudella Helsinki Roostersia ja Vantaan TAFT:a vastaan, joten Jyväskylässä saatetaan olla toiveikkaita. Crocodilesin optiohyökkäys ei ole viime kauden tapaan täysin pysäyttämätön, jos puolustus pystyy välttämään räikeät virheet.

Jaguaarien juoksupeli on toiminut tällä kaudella ajoittain mallikkaasti. Pisteitä joukkue ei ole silti tehnyt liikaa – parhaassakin ottelussa niitä on syntynyt vain 16. Joukkueen kaksi voittoa ovat irronneet yhdeksällä ja 15 pisteellä. Jaguaarit pyrkivätkin varmasti pitämään ottelun vähämaalisena ja hallitsemaan tapahtumia juoksupelinsä avulla. Jaguaarit pystyvät toki Fly sweep -hyökkäyksellään myös nopeisiin ratkaisuihin.

– Fly sweep perustuu harhaanjohtamiseen, jonka kanssa meidän pitää olla tarkkoina. Suurin huomio on tietysti pelinrakentajassa ja motion-miehessä, Crocodilesin Jim Ward arvioi Jaguaari-hyökkäystä seuran kotisivuilla.

Viime viikolla osaamistaan väläytellyt Perttu Ahila palaa tällä viikolla tositoimiin ryminällä. Nopealle Ahilalle on luvassa täysi työpanos, kun jyväskyläläisjoukkue pyrkii iskemään Crocodiles-puolustuksen heikkoihin kohtiin.

– En halunnut edellisessä ottelussa rasittaa Perttua liikaa ja hän pelasikin vain noin 15 downia. Nyt hän pelaa täydessä roolissa, Jaguaarien päävalmentaja Benjamin Jensen paljastaa Crocodilesin otteluennakossa.

Jaguaarien alkukausi on ollut loukkaantumisista johtuen melko hankala. Tärkeistä pelimiehistä Pasi Raatikainen, Ahila ja Mika Nissinen ovat olleet pitkiä pätkiä loukkaantuneena. Myös pelinrakentaja Supin menettäminen jo ennen kauden alkua oli joukkueelle kova pala. Vaikka alunperin tukimieheksi hankittu Daniel Smithwick onkin paikannut Supia kohtuullisesti, joukkueen koko potentiaali on Supin menetyksen vuoksi jäänyt käyttämättä. Joukkueen taistelutahdosta kertoo se, että loukkaantumisista ja viime hetken tappioista huolimatta joukkue jaksaa silti yrittää eteenpäin. Pudotuspelipaikka ei ehkä ole omissa käsissä, mutta lähellä kuitenkin.

Seinäjoen hyökkäys pystyi viime viikonloppuna 33 pisteeseen, mutta pisteet syntyivät paljolti pitkillä yksittäisillä peleillä. Joukkueesta myönnettiin suoraan, että hyökkäyspelistä puuttui rytmi. Joukkueella oli hankaluuksia ylläpitää pitkiä, tehokkaita hyökkäsvuoroja. Tavallisesta poiketen myös heittopeli oli hukassa. Hyvän alun jälkeen Crocodiles-heittopeli tyssäsi täysin. Pelinrakentaja Dominic Kegel sai lopulta vain neljä heittoa perille. Sunnuntain ottelussa Seinäjoki haluaa epäilemättä jälleen kontrolloida peliä ja pitää palloa mahdollisimman paljon. Heittopelin onnistumisen kannalta Ilkka Laitinen ja Oulu-pelissä tällin saanut Vili Rajamäki ovat suurimmassa roolissa.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *