Kova kovaa vastaan Nokialla

Tuomo Tomperi 19.7.2012 19:19 Yksi kommentti

(6-1)

(4-3)

21.07.2012 klo 16:00 Nokia

Terve kilpailuhenki nostaa päätään runkosarjan lähestyessä loppuaan. Lauantaina Nokialla on kyse muustakin kuin sarjapisteistä.

Viime kaudella kahdesti Ghosthuntersin kukistanut Helsinki 69ers yllättyi, kun nokialaisryhmä asteli ennakkoluulottomasti alkukaudesta Velodromille ja vei voiton ilman yhtäkään amerikkalaisvahvistusta. Loukkaantumisen vuoksi pois tuosta ottelusta jäänyt kivikova Dan O’Connell on kokoonpanossa lauantaina ja haluaa varmasti tutustuttaa helsinkiläishyökkääjät olkapäähänsä heti ottelun alusta alkaen. 69ers on aloittanut runkosarjan toisen puoliskon kahdella vakuuttavalla voitolla East City Giantsista ja Kouvola Indiansista, eikä varmasti lähde Nokialle häviämään. Voisi jopa väittää, että tällä ottelulla on molemmille joukkueille suurempi painoarvo kuin tavallisesti.

Ghosthuntersin päävalmentaja Sami Telenius ei pelännyt hämmentää keittoa nokialaisjoukkueen edellisen ottelun jälkeen.

– Lähdemme peliin downi kerrallaan, Telenius viittasi 69ers-otteluun.

– Heillä useita hyviä pelaajia. Katsotaan, millä asenteella joukkue lähtee liikkeelle saatuaan dunkkuun viimeksi Helsingissä.

69ersin odotuksia hankalampi alkukausi ja tappiot Bearsille, Ghosthuntersille ja Indiansille saivat Helsingissä veren kiehumaan ja kämmenet puristumaan nyrkkiin. Yhden pisteen jatkoaikatappio Indiansille kuitattiin vakuuttavalla 20-48 -voitolla viime viikonloppuna Kuusankoskella. Helsinkiläisjoukkueen Jukka Rantala ei säästellyt sanoja ennakoidessaan tulevaa Nokia-kamppailua. Rantala ennakoi, että ottelu ratkeaa selvästi – yli 20 pisteellä. Rantalan mukaan Ghosthunters ei pysty enää iskemään Velodromilla nähtyihin 69ers-heikkouksiin. Harvinaisen selkeä viesti tulevalle vastustajalle ei varmasti jäänyt huomaamatta Nokialla.

Ennakkoon 69ersin tilanne näyttää paperilla lupaavammalta. Joukkue on terve ja saanut uuden vahvistuksensa Donnie Avantin paremmin ja paremmin mukaan peliin. Jason Thomasin kipparoima 69ers-hyökkäys voi käyttää Avantin lisäksi Marquette Floydia tai Charles McCreaa tuomaan juoksuvoimaa. Vikkelä McCrea on lauantaina jälleen hyvin todennäköisesti kentän nopein ja ketterin mies. Pääasiassa puolustuksessa käytettävä “Q” Floyd sen sijaan tuo 69ers-hyökkäykseen vahvan ja voimakkaan vastapainon. Ghosthunters peluuttaa ottelussa pelinrakentajan paikalla Teemu Kakkoa, mikäli Lari Siitonen ei ole vielä tervehtynyt jalkavammastaan. Siitosen paluu tekisi epäilemättä hyvää Ghosthunters-heittohyökkäykselle.

Lauantain ottelu saattaa hyvinkin toimia ennakkona kohtaamiselle sarjan pudotuspeleissä. 69ersin voitolla joukkueet kohtaisivat suurella todennäköisyydellä välierävaiheessa. Ghosthunters-voitto pitäisi isäntäjoukkueen yhä mukana taistelussa runkosarjan kärkipaikasta. Molemmille joukkueille on tärkeää pystyä ottamaan henkinen yliote vastustajastaan ratkaisupelien kynnyksellä. Nokian Telenius korosti joukkuepelin merkitystä Velodromilla nähdyn vierasvoiton jälkeen.

– Miehet pistivät kroppaa likoon. Joukkueessa ei välitetty, vaikka vahvistuksemme puuttuikin. Tänä vuonna jätkiä ei enää haittaa, vaikka joku tähtipelaaja puuttuukin. Kun 11 kaveria luottaa toisiinsa kentällä, eikä kukaan ala ylipelaamaan, tulos on tämä, Telenius kertoi viitaten Nokian 24-29 -voittoon.

Myös 69ers-leirissä tiedostetaan joukkuepelin tärkeys. Vaikka helsinkiläisjoukkue tunnetaankin nimekkäistä vahvistuksistaan, suuren työn tekevät nimettömämmät suomalaiset työmyyrät linjassa ja muilla tärkeillä pelipaikoilla. Indians-voitto osoitti, että joukkue pystyy pelaamaan hyvin yhteen. Vahvistuksista huolimatta joukkueen peli ei täysin perustu ulkomailta tuotuun voimaan. Nimenomaan suomalaisten pelaajien onnistuminen lieneekin lauantain ottelussa avainasemassa – puolin ja toisin.

Kommentoi

  • Yllättävän yksipuolinen lopputulos: helsinkiläiset kotimatkalle 35-3 voitto taskussa.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *