Kakkosen kierros ennakossa

Gridiron Staff 18.7.2012 17:30 28 kommenttia

II-divisioona palaa kuvioihin kuuden ottelun voimin. Pudotuspelipaikkoja ei tällä kierroksella vielä voiteta, mutta saatetaan hyvinkin hävitä.

A-lohkon lauantain kohtaaminen tuskin vaikuttaa pudotuspelikamppailuun, mutta Piratesin ja Northern Lights II:n kohtaaminen Palokassa on silti mielenkiintoinen. Oulussa Pirates sai yllättäen nöyrtyä hyvän alun jälkeen lukemin 28-6. Joukkueen pelaajavalmentaja Mikko Lyyra harmitteli tappiota aiemmin kesällä, mutta uskoo joukkueensa pystyvän kotonaan parempaan. Keskinäistä ottelua lukuunottamatta joukkue on ollut Northern Lights II:a etevämpi kaikilla mittareilla. Pirates-voiton jälkeen Lights II on hävinnyt kaksi ottelua yhteismaalein 0-139. Oululaisjoukkue on hyvin herkkä kokoonpanomuutoksille. Muutamankin luottopelaajan puuttuminen sotkee joukkueen pakan täydellisesti. Uskomme Piratesin maksavan potut pottuina lauantain ottelussa selvin lukemin.

Toisessa A-lohkon ottelussaa Kuopio Steelers isännöi Joensuun Wolvesia. Steelers on osoittanut alkukauden aikana kuuluvansa toiselle tasolle Wolvesia, Piratesia ja Northern Lights II:a vastaan. Ainoastaan Vaasa Vikings on pystynyt aiheuttamaan Steelersille ongelmia, emmekä usko tilanteen oleellisesti muuttuvaan tälläkään kertaa. Pelimatka ei tosin ole pitkä, joten Wolves saa todennäköisesti liki parhaan miehistönsä jalkeille. Kaikella todennäköisyydellä nuori pelinrakentaja Jukka Pietikäinen saa jälleen runsaasti peliaikaa myös sunnuntaina.

B-lohkon molemmat ottelut pelataan lauantaina. Hyvinkää Falcons saa kotiottelussaan Perttulan nurmikentällä vastaansa nuoret Lappeenrannan Rajaritarit. Rajaritareiden otteissa on nähty tällä kaudella paljon hyvää, mutta nuoruudenintokaan ei taida riittää lohkokärkeä vastaan tällä kertaa. Falcons on ollut otteissaan liki musertavan ylivertainen tällä kaudella. Falcons kuuluu Tampere Saintsin, Vaasa Vikingsin ja Kuopio Steelersin ohella niihin joukkueisiin, jotka ovat olleet askeleen muita edellä tällä kaudella. Mikä tahansa kärkijoukkueista saatetaan nähdä ensi kaudella menestymässä ykkösdivisioonassa.

Nuori lappeenrantalaisjoukkue sen sijaan tarvitsee vielä muutaman vuoden, ennen kuin suuremmasta menestyksestä uskalletaan puhua.

Nuori lappeenrantalaisjoukkue sen sijaan tarvitsee vielä muutaman vuoden, ennen kuin suuremmasta menestyksestä uskalletaan puhua. Joukkueessa on useita taitavia nuoria, jotka ovat kuluneella kaudella ottaneet merkittävää roolia uudistuneessa joukkueessa. Ensi kaudella Lappeenrannassa saatetaan nähdä Tampere Saintsin tämän kauden toisinto, jos joukkue saa muutamia kokeneempia entisiä liigapelaajia takaisin kokoonpanoon. Lauantain otteluun moinen ei liene mahdollista, joten pisteet jäävät tukevasti Hyvinkäälle.

Päijät-Häme Panthersin hento playoffs-oljenkorsi heiluu tuulessa, kun joukkue isännöi Mikkeli Bouncersia lauantaina Mukkulan keinonurmella. Tappio tulokasjoukkue Huskiesille ei parantanut Panthersin toiveita jatkopaikasta, ja tappio Mikkelille hautaisi ne kokonaan. Mikkelissä tiedetään, että voittamalla lauantain ottelun joukkue voisi alkaa leimaamaan jo kisapassejaan pudotuspeleihin. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Bouncers oli selkeästi parempi lukemin 31-0. Kenties liikaa juoksuhyökkäykseen keskittynyt lahtelaisryhmä yllättyi Bouncersin heittohyökkäyksestä jo löysi itsensä nopeasti 11-0 -tappioasemasta. Lauantain otteluun joukkueen on pystyttävä parantamaan peliään joka osa-alueella, tai jatkopelit jäävät varmuudella pelaamatta.

C-lohkossa nähdään lauantaina kaksi ottelua. Salo Scorpionsin pudotuspelihaaveet uhkaavat kaatua, ellei joukkue kykene voittamaan Helsinki Wolverines II:a kotonaan. Pirteästi kauden aloittanut Scorpions on nyt kolmen ottelun tappioputkessa. Viimeisin tappio Tampere Saintsille tuli rumin 41-0 -lukemin. Scorpionsin päävalmentaja Asko Kokkonen mietti pudotuspelikuvioita tappio-ottelun jälkeen.

– Pudotuspelejä ajatellen tämä tappio teki homman entistä vaikeammaksi. Koko joukkueen pelimoraali alkaa pikku hiljaa pahasti rapisemaan. Nyt kaivataan asenteenkohotusta ja terästäytymistä jäljellä oleviin runkosarjan peleihin! Valmennuspuolelle kaipaisimme kipeästi apuja, jotta saisimme resurssit kohdennettua oikein ja kaikille laadukasta valmennusta, Kokkonen kommentoi.

Wolverines II sen sijaan on porskuttanut avausottelun tappionsa jälkeen voitosta voittoon. Joukkueen pudotuspelipaikka ei kuitenkaan ole lainkaan kirkossa kuulutettu. Tappio Scorpionsille asettaisi joukkueen voittoputkesta huolimatta hankalaan asemaan. Yllätyksen ainekset ovat olemassa – voittihan joukkue Scorpionsin kotonaan vain seitsemällä pisteellä. Pystyisikö Scorpions yllättämään vahvan helsinkiläisjoukkueen? Kysymyksen vastaus antanee hyvän kuvan Salo Scorpionsin joukkueesta vuosimallia 2012.

Kerttulan urheilukeskuksessa nähdään Raisio Oakmenin ja Hanko Sun Cityn välinen kohtaaminen. Avauskohtaamisessaan kummallakin joukkueella oli vaikeuksia pisteidenteossa, vaikka palloa saatiinkiin liikuteltua suuntaan ja toiseen. Oakmenin 6-0 -voitto pitää raisiolaisjoukkueen yhä mukana pudotuspelikilvassa, mutta kuinka pitkään? Sun City on tappioistaan huolimatta edelleen nälkäinen, ja varmasti hamuaa Oakmenin päänahkaa. Tappio Sun Citylle tietäisi erittäin kovaa kolausta Raision pudotuspelihaaveille. Hankolaisryhmä haluaa varmasti päättää kauden positiivisessa hengessä, vaikkei jatkopeleihin olekaan asiaa. Arvioimme ottelun olevan kierroksen tiukin. Pisteet jäänevät kotiedun turvin Raisioon.

Arviot

 • Pirates – Northern Lights II 1
 • Steelers – Wolves 1
 • Falcons – Rajaritarit 1
 • Panthers – Bouncers 2
 • Scorpions – Wolverines II 2
 • Oakmen – Sun City 1

Alkukauden haparoinnin jälkeen arviomme ovat nyt kahdesti peräkkäin osuneet täysin oikeaan. Tällä kertaa yllätyksiä on kuitenkin ilmassa useammallakin paikkakunnalla. Miten käy? Millaiset ovat sinun arviosi?

Kommentoi

 • Pirates – Northern lights II 56-0 (28-0)

 • Oakemen – Sun City 15-26

 • Tulihan se Hangon voitto sieltä!! Onnea!!

 • fuu typo.. “Oakmen”

 • Kakkosen matseista tulossa raporttia laajemmin maanantaina :)

 • Hankolaisnäkökulmasta (i.e. Oakmenin takalukset jäivät laskematta) epäviralliset statsit Oakmen-Sun City -matsista täältä: https://www.dropbox.com/s/kr6jbu1akkte2si/Tilastokooste%20Oakmen-Sun%20City.pdf

 • Kiitoksia Oakmeneille hyvästä pelistä.

 • Steelers – Wolves 79-0 (37-0)

 • Falcons – RR 56-0

  Rajaritareille iso hatunnosto siitä, että jaksoivat pelata matsin loppuun asti täysiä ja siististi miehistöpulasta huolimatta!

 • Piti ihan lähtä kattoo futista Kuopioon tänään (eilen) ja tulipahan farssi nähtyä, Steelers pelasi sellaisen viimeisen neljänneksen mitä voisi odottaa junnusarjan jengeiltä. Taisi ottaa niin kaaliin Vikingsille häviö (itkupotkuraivari voitto) että piti pienemmille mennä kukkoilemaan. Toverit on johdossa jo valmiiksi “100-0” ja vielä pitää kelloa hidastaa heittämällä ja tekemällä lisää pisteitä, fair-play aika kaukana. Rispektit on kaukana Savosta, ihan sama vaikka ketään ei kiinnostaisikaan, mielipidevapaus on ihana asia. Wolvesilta luonnollisesti numeroiden mukaista peliä, haparointia perusjutuissa, varmasti osasyynä että ei paljon enää merkitystä miten jatkossa käy ja kaverit pienellä porukalla aika loppu jo.

 • Niin steelershän voitti sen Vaasa-pelin jos olet yhtään uutisointia seurannut. Sinällään ymmärrän pisteiden haun, koska maalieroilla ratkaistaan pudotuspelien sijoitukset tasapisteissä olevien joukkueiden kesken, kun keskinäisiä otteluita ei lohkokärjillä luonnollisesti ole.

 • Olen samaa mieltä Urpån kanssa.Vastustajien kunnioitus on nykyään aika harvinaista.
  Jos esimerkiksi 42-0 ei riitä niin mikä riittää?Mitä se kertoo joukkueesta?
  Miltä nää tulokset näyttää ulkopuolisten silmissä?
  Onko rehtiä voittoa tärkeämpää vastustajan täydellinen nöyryytys?
  Tiedän että pelaajat ei voi himmailla pelissä.
  Mutta tiddän myös että valmentajat voi peluutta joukkuetta niin ettei tulosta tule ja aikaa kuluu.
  Noin henkilökohtaisesti en ymmärrä jos näitä vastustajan nöyryytyksiä perustellaan sarja ohjelmalla.
  Silloin vika on sarjaohjelmassa tai niiden lukijoissa.
  On nimittäin säälittävää jos +- tilastoja täytyy parannella nöyryyttämällä vastustajaa.
  No mutta tää on vain henkilökohtainen mielipiteeni.
  Terveisin Jari Turunen

 • Sarjaohjelmassa on vika. Joukkueet kahteen lohkoon ja voittajat näistä saavat ensimmäisen kierroksen vapaaksi. Silloin tältä vältytään. Nyt tämä on täysin ymmärrettävää ja samalla myös valitettavaa.

 • Lukihäiriötä Ade? “(itkupotkuraivari voitto)”. Pudotuspelien sijoutksethan nyt on ihan yks paskanmaku jos sinne pääsee niin siellä pitää pärjätä pelaamalla jokatapauksessa, viis maalieroista. Ei siellä maalieroilla sarjaa voiteta. Kyllä tuo oli ihan vittuilua mitä Kuopiossa harrastettiin, ja edelleen se tappio, ei luonto kestä.

 • Mun ymmärtääkseni esim. Rautamalja pelataan sen kotona, joka runkosarjassa pärjäsi paremmin. Steelersilla on jonkinmoinen mahdollisuus päihittää Falcons maalierossa ja täten saada kotietu läpi pudotuspelien. Rahastahan tuossa on kyse. Komppaan Raikko Koskea.

 • No eihän toi wolveskaan kaikkein herranmiesmäisin jengi ole ollut mitä olen ymmärtänyt vuosien varrella. Joo eihän toi varmaan kauhean kaunis peli ollut mutta tosiaan jos loppuun asti pelaamalla pystyy säästää 2divarin määrissä puhuttaessa isoja rahoja niin kyllähän se kannattaa. Ja kun en peliä ole nähnyt niin voi sanoa niin olisi kai Wolveskin voinut heittää kuopiolaisille isomman haasteen mitä numerot nyt lopulta oli. Eli ei kai tollasia lukemia voi lyödä taululle missään pelissä jossa molemmat jengit pelaa 100 lasissa loppuun asti.

 • Jos haluaa provoisoida tuloksistaa niin silloin voi mennä 1.Div saitille avautumaan.
  Muutama fakta eilisestä pelistä. Steelers ei käyttänyt ensinmäistäkään aikalisäänsä, qb:nä
  pelasi mopoikäinen junnu ja puolet joukkueesta taitaa tahkota vielä b-junnujen sarjaa.
  Lisäsäksi Kuopion puolustus taisi tehdä eilisen pelin pisteistä ehkä 14 pistettä.
  Vaikka homma olisi hoidettu toisin, olisi täällä silti joku urpo itkemässä.

 • Pojat näytti siis vaan miehille pelaamisen esimerkkiä ;)

 • Sen verran pitää vielä kuitenkin tämän vuoden Joensuusta sanoa, että ainakaan minulla ei ole mitään valittamista. Asiallista toimintaa ja eilenkin 15 miehellä loppuun asti taistellen. Ilmeisesti Urpå ja hänen kaverinsa ovat lopettaneet pelaamisen.

 • ^ Haha juurikin näin :) Kahtena edellisenä kautena Wolves on ollut sikamaisin jengi mitä vastaan on tullut pelattua. Tänä vuonna ei tätä iloa ole minulle suotu lohkojaon vuoksi, mutta olen kuullut samaa, että tänä vuonna meininki on ollut huomattavasti reilumpaa ja rehdimpää.

 • Miten hra. ade perustelee tämän sikamaisin jengi kommentin? Rangaistus tilastoja? Kaikista kirjoittamistasi kommenteista piätellen vakavempaakin jäänyt hampaankolloon? Eipä tule mieleen et missä edes pelaat niin ei voi yhdistää.

 • Piraateissa tuli pari edellistä vuotta tahkottua. Ollaan tästä keskusteltu aiemminkin jossain touchdown.fi foorumilla. Tarkemmat kommentit voi varmaan käydä sieltä lukemassa, mutta sanotaanko näin että vastustajan kaikenlainen vahingoittaminen on etenkin vihellyksen jälkeen mielestäni todella sikamaista. Hummelille vaan terveisiä. Oma kokemukseni on, että en ole yksin näiden kokemuksieni kanssa. Mitä muiden edellisvuoden 2div jengien kanssa jutellut, jotka silloista wolvesia vastaan joutuivat pelaamaan, pitivät joukkueen yleistä ilmettä hävettänä. Mutta pääasia on, että homma hoituu nyt hyvin ja joukkue pelaa siistiä peliä, kuten Raikko tuossa kertoi.

 • Urpå taisikin olla itse pelaamassa siinä wolvesin porukassa.

 • Aika monet pelit videolta katsoneena näyttää kyllä ihan muuta mitä väitetään. Hummelinkin se joku maassa olevaa väitetty potkiminen ei tainnut mitenkään potkimista muistuttaa. Urpån pelaamisesta tms. en tiedä mutta aiempien vuosien joukkue taisi ärsyttää monia kun pärjäsi liian hyvin, yli odotusten. Jatkakaa siitä jos huvittaa mutta mitä tuota vanhoja muistelemaan.

 • ” mutta aiempien vuosien joukkue taisi ärsyttää monia kun pärjäsi liian hyvin, yli odotusten” Siinä meni kohdaltasi viimeinen uskottavuus, että voisit tarkastella tätä asiaa jotenkin objektiivisesti. Kyllä itsekin voisin niitä pelivideoita katsella ja tarkistella tilanteita jälkeenpäin, mutta esim viime vuonna ei videota saatu, useista pyynnöistä huolimatta.

 • Sun city kiittää salo scorpionsseja mahtavasta pelistä, ja ollaan erittäin iloisia ekasta voitosta 20-18

 • Henkilökohtainen voi voi, taisi osua naulan kantaan, patoutumat purkaantui. Nyt voit hyvin mielin jatkaa wolves vastaista elämääsi ^^

 • “Viime kaudella harmittavan lähelle jäänyt play-off paikka on tänä vuonna tavoitteena. Saa nähdä miten kaudella käy.” Suora lainaus Wolvesin sivuilta tällä päivämäärällä. Lisäksi kahtena aiempana vuonna on hehkutettu tavoitetta nousta vaahteraan 2014 mennessä. Että kyllä ne tavoitteet on saavutettu ja “aiempien vuosien joukkue pärjäsi liian hyvin, yli odotusten”

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *