Conte Cuttino TAFT:iin

Gridiron Staff 18.7.2012 11:26 2 kommenttia

Vantaan TAFT on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen amerikkalaisen keskushyökkääjä Conte Cuttinon kanssa.

Cuttino, 24, on pelannut yliopistovuotensa 2006-2009 Stony Brooksin yliopistossa (Div. 1 FCS) Yliopistourallaan Contelle tilastoitiin yli 3000 jaardia juoksupeleissä, 245 jaardia heittopeleissä sekä 20 touchdownia. Hän on yliopistonsa kaikkien aikojen paras etenijä. Vuonna 2010 Cuttino osallistui NFL Combine testeihin sekä Pro Day-leiritykseen ja teki lopulta sopimuksen CFL (Canadian Football League) –sarjaan ammattilaisseura Hamilton Tiger-Catsin kanssa.

TAFT on tällä hetkellä Vaahteraliigassa neljäntenä ja taistelee paikasta sarjan play-offseihin, joka olisi nousijajoukkueelle kova saavutus.

– Olen erittäin tyytyväinen tehtyyn sopimukseen. Conte on todella kovan tasoinen kaveri ja uskon, että saamme hänestä sellaisen isojen pelien tekijän, joka meiltä on tällä kaudella puuttunut. Olemme olleet hyökkäyksessä hieman tehottomia ja Conte pystyy omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan tekemään isoja pelejä ja sellaista lisäpotkua me tarvitsemme ratkaisupelien lähestyessä, TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja sanoo.

Päätös kolmannesta ulkomaalaisvahvistuksesta syntyi Northern Lights –pelin jälkeen ja sopimus solmittiin pikavauhtia.

– Meillä on ollut koko kauden pieni short-lista olemassa. Tämän takia emme lähteneet liikkeelle nollista vaan kun päätös vahvistuksesta tehtiin yhdessä seurajohdon ja edustusjoukkueen kanssa, oli meidän helppo kontaktoida etukäteen listaamamme pelaajat.

Päävalmentaja Lilja myöntää, että joukkueen tavoite on nyt play-offs peleissä.

– Kauden alkaessa virallinen tavoitteemme oli varmistaa liigapaikka ja osoittaa, että pelaajamme ja me joukkueena olemme liigatasoa. Sen olemme mielestäni tehneet tässä vaiheessa. Nyt meillä on kuitenkin mahdollisuus tähdätä vielä korkeammalle ja kun kilpaurheilussa ollaan, siihen myös pyrimme. Uskon, että Conte Cuttino on yksi avain, jolla nostamme hyökkäyspeliämme yhdellä pykälällä kohti play-offsien vaatimaa tasoa –puolustuksen puolella rivimme ovatkin jo tiukat.

Conte Cuttino saapuu Suomeen perjantaina 20.7. ja nähdään ensimmäisen kerran tositoimissa TAFT-Wolverines pelissä, joka pelataan ma 23.7. ISS Stadionilla klo 18.30.

Kommentoi

  • Mielenkiintoista nähdä miten Butchers vastaa tähän Taftin esittämään haasteeseen. Porvoolla on tähän mennessä ollut heikoin juoksupuolustus liigassa ja itse uskon, että Porvoon ja Taftin kohtaamisessa ratkaistaan paljon play off sijoitusen näkökulmasta.

  • Homma ratkeaa jo kun TAFT voittaa Wolvot :)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *