TAFT murjoi Northern Lightsin sateessa

Gridiron Staff 16.7.2012 19:48 Yksi kommentti

(3-3)

22

(2-4)

00
1 2  
14 8 22
0 0 0

15.07.2012 klo 18:00 Vantaa

Selvästi niskan päällä ollut kotijoukkue vei voiton lukemin 22-0. Molemmat joukkueet jatkavat edelleen pudotuspelikilvassa.

Vantaan TAFT onnistui pelinrakentaja Miro Kadmiryn johdolla selättämään vieraansa lopulta yllättävän selkeästi. Laajalla materiaalilla otteluun lähtenyt TAFT ei missään vaiheessa ollut hätää kärsimässä, vaan kasvatti johtoaan tasaisesti ensimmäisen puoliajan lopussa alkaneesta rankkasateesta huolimatta. TAFT-pelaajien keskittyminen oli kohdillaan, eikä pudotuksia juurikaan nähty. Pelinrakentaja Miro Kadmiry linkosi lopulta erinomaiset 323 jaardia 68% heittotarkkuudella.

Edellisenä viikonloppuna Seinäjoen Crocodilesin murjoma Northern Lights lähti otteluun toiveikkaana. Uusi pelinrakentaja Brian Harris oli saatu maahan, ja myös kokenut laitahyökkääjä Joonas Taina puki otteluun ensimmäistä kertaa alkukauden Wolverines-ottelussa tapahtuneen polvivamman jälkeen. Lightsin heittohyökkäykseltä oli lupa odottaa enemmän, mutta toisin kävi. Harris onnistui heittämään vain kolme heittoa kahdestatoista perille. Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä Harris joutui taklatuksi ja loukkaantui. Miehen solisluuvamma piti hänet poissa toiselta puoliajalta. Vamman vakavuus ei tätä kirjoittaessa ollut vielä selvä. Harrisin pelaaminen ensi viikonlopun Butchers-ottelussa on kuitenkin melkoisen epävarmaa.

TAFT:n juoksuhyökkäys ei ottelussa edennyt kovinkaan kummoisesti, mutta heittopelin taso riitti Northern Lightsia vastaan helposti. Pelinrakentaja Kadmiry pystyi löytämään avoimen miehen hyvällä todennäköisyydellä. Suurin osa TAFT:n kiinniotoista tapahtui kaikessa rauhassa, sillä joukkue pystyi löytämään Lights-puolustuksen pehmeät kohdat ja hyökkäämään niitä vastaan. Lightsin taklauspeli oli sateisessa säässäkin melko hyvätasoista, mutta vierasjoukkueen kannalta TAFT-laitahyökkääjä sai ottaa pallon aivan liian usein rauhassa vastaan. TAFT löysi tilaa varsinkin puolustuksen laidoilta hyvin usein.

Toisaalta kotijoukkueen lähestyessä maalialuetta Lights-puolustus sai usein juonesta paremmin kiinni. Northern Lights onnistui kahdesti pysäyttämään TAFT-hyökkäyksen maalinsa edustalla. Toisella kertaa TAFT joutui luopumaan pallosta ja toisella tyytymään potkumaaliin. Vieraiden puolustuspelaaminen oli kaikesta huolimatta kohtuullista, mutta joukkueen hyökkäyspelin tehottomuudesta johtuen se joutui mahdottoman tehtävän eteen.

Toisen puoliajan lakkaamaton rankkasade laski pelin tasoa melkoisesti. Northern Lightsin pelinrakentaja Lassi Heikkilä sai toisella puoliajalla heitettyä yhden hyvän heiton Tuomo Tomperille, mutta muuten Lights eteni juosten. Aiemmista otteluista poiketen oululaisten juoksuhyökkäys toimi ottelussa kuitenkin kohtuullisen hyvin. Varsinkin Stacey Thomas oli juoksijana pelipäällä. Thomasin viidestä juoksusta vain yksi jäi aloituslinjaan miehen juostessa komealla liki kahdeksan jaardin keskiarvolla. Ottelun lopun lähetessä TAFT pystyi kuitenkin reagoimaan Lightsin juoksupainotteiseen pelitapaan paremmin, jolloin juoksutehokkuus heikkeni dramaattisesti. Lights-hyökkäys kokeili kahdesti potkumaalia, mutta sitä lähemmäs joukkue ei maalintekoa sunnuntaina päässyt.

Eri reittejä liigatasolle saapuneet joukkueet osoittivat sunnuntaina olevansa tällä hetkellä matkalla vastakkaisiin suuntiin.

Eri reittejä liigatasolle saapuneet joukkueet osoittivat sunnuntaina olevansa tällä hetkellä matkalla vastakkaisiin suuntiin. Suuri osa Lightsin tämän hetken ongelmista johtuu toki loukkaantumishuolista, joten vertailu ei välttämättä ole täysin reilu. Yli neljälläkymmenellä pelaajalla otteluun lähtenyt TAFT puki kuitenkin otteluun 15 miestä enemmän kuin sunnuntaina vastustajansa. Vain pelinrakentaja Kadmiry on korvaamaton, muiden pelaajien tilalle joukkue pystyy tuomaan reservistä toisen pelaajan tilalle. Northern Lights sen sijaan ei vastaavasta ylellisyydestä nauti. On kuitenkin selvää, että tulevaisuutta ajatellen myös oululaisjoukkueen on keksittävä keinoja pelaajamateriaalinsa kasvattamiseen. Northern Lights tarvitsee lisää syvyyttä ja pysyvyyttä tulevaisuudessa. Nykyisistä pelaajista on myös selkeä tarve saada jatkossa kaikki irti.

Ottelun lopputulos pitää TAFT:n yhä mukana pudotuspelikilvassa. Joukkueella on jäljellä ottelu Porvoon Butchersia vastaan, joka joukkueen on pakko voittaa. Pudotuspelipaikan varmistamiseksi TAFT:n on lisäksi kenties voitettava myös yksi sarjan kolmesta kärkijoukkueesta loppukauden aikana. Voitto Northern Lightsista oli kuitenkin selvä askel oikeaan suuntaan.

Tappio vähentää oululaisjoukkueen virhemarginaalin nollaan. Joukkueella on yhä kaikki omissa käsissä, mutta ellei tehoton hyökkäyspeli parane oleellisesti, pudotuspelipaikasta ei juuri tarvitse haaveilla. Joukkue on tehnyt vain 14 pistettä ottelua kohden, joista liki puolet kauden ensimmäisessä ottelussa Turku Trojansia vastaan. Aappo Salorannan loukkaantumisen jälkeen joukkueen aktiivisesta hyökkäyksestä vain Nick Garratt ja Tomperi ovat pystyneet tällä kaudella maalintekoon. Jos pelinrakentaja Harrisin loukkaantuminen osoittautuu vakavaksi, Northern Lights on ehkä suuremmissa ongelmissa kuin osataan uskoakaan. Viime kaudella 26 pistettä ottelua kohden tehnyt oululaishyökkäys on tällä hetkellä vain varjo itsestään.

Gridiron julkaisee myöhemmin TAFT:n päävalmentaja Rami Liljan kommentteja ottelusta.

Kommentoi

  • Puolustuksessa oli kyllä yhden katsomisen perusteella LB R.Sorsa jälleen kova sana. Taklauksia linja takana tuntui tulevan vähän joka downilla, tilastoheebo taisi kyllä ”muutaman” missata. G-Huntersien isot pojat D-linjan keskustassa olivat hyvä lisä ja mahdollistivat hurjan rotaation DT paikoilla. Rissut joo paransivat, mutta silti taas tukku helppoja pudotuksia varsinkin matsin alkupuolella.