69ers haki vierasvoiton Kouvolasta

Tuomo Tomperi 16.7.2012 20:01 Yksi kommentti

(3-4)

20

(4-3)

48
1 2 3 4  
7 0 0 13 20
12 7 0 29 48

15.07.2012 klo 17:00 Kuusankoski

Helsinki 69ers löi Kuusankoskella Kouvola Indiansin lopulta yllättävänkin selvästi lukemin 20-48.

Vielä kolmannelle neljänneksellä pisteiden valossa tasaisena pysynyt ottelu ratkesi viimeisellä neljänneksellä 69ersin tehdessä neljä touchdownia. Vajaamiehisenä otteluun lähtenyt Kouvola Indians ei pystynyt enää vastaamaan vieraiden ilotulitukseen, vaikka joukkue Lucas Coxin johdolla kaikkensa tekikin. Jason Thomasin johtama helsinkiläishyökkäys oli kuitenkin kouvolalaisille sunnuntaina selvästi liikaa. 69ers pystyi etenemään monipuolisesti ja varmasti läpi ottelun.

Indiansin kesätauon aikana hankittu monitoimimies Cox oli jälleen joukkueelle kaikki kaikessa. Cox juoksi kaksi pitkää maalia ja lisäksi heitti kolmannen. Puolustuksessa kymmenen taklausta kerännyt pelimies ei kuitenkaan pystynyt voittamaan ottelua joukkueelle yksin. Muusta joukkueesta ei sunnuntaina Coxille ollut tarpeeksi apua. Pelinrakentajana pelannut Henri Kauhanen onnistui saavuttamaan 13 heitolla vain 11 heitettyä jaardia. Indians käytti lopulta myös Niclas Carpelania pelinrakentajana, vaisuin tuloksin. Brittivahvistus Brett Rosenbaum ei pelannut ottelussa, mutta palannee myöhemmin tällä kaudella jälleen tositoimiin.

69ersin Jukka Rantala oli tyytyväinen joukkueensa esityksiin. Indians-voitto oli 69ersille ensimmäinen tämän kauden voitto sarjan kärkijoukkueista.

– Nyt alkavat palaset loksahtelemaan paikoilleen, Rantala myhäili.

– Saimme peliin hyvin porukkaa mukaan. Meillä oli kauden avausottelun lisäksi nyt ensimmäistä kertaa liki täysi miehitys pelipäivänä.

Poria ja Nokiaa vastaan 69ersilta puuttui tärkeitä aloittavia tukimiehiä. Sunnuntain ottelussa joukkue pystyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella peluuttamaan jokaista linjamiestä vain hyökkäyksessä tai puolustuksessa. Rantalan mukaan joukkue ei tuonut Indians-otteluun mitään uutta tai ihmeellistä. Menestys johtui puhtaasti hyvästä peruspelistä ja riittävästä miehistöstä. Joukkue ei luota kikkailuun – 69ersillahan on ollut liki sama pelikirja jo useamman vuoden. Sunnuntain ottelussa suomalaispelaajista paras onnistuja oli Harry Tauro, joka otti kiinni kaksi tärkeää touchdownia.

Indiansin peliä on tärkeä tarkastella se seikka mielessä, että joukkue tulee hyvin todennäköisesti hankkimaan uuden amerikkalaisen pelinrakentajan pudotuspeleihin. Joukkueella on hyviä laitahyökkääjiä, jotka tarvitsevat ammattimiehen linkoamaan palloa. Jos Indians saa hankittua pätevän pelimiehen loppukaudeksi, joukkueen osakkeet tulevat nousemaan merkittävästi. Lucas Cox ei pysty mitenkään voittamaan joukkueelle sarjaa yksin, sen Pori Bears ja nyt Helsinki 69ers ovat tuskallisesti Indiansille osoittaneet.

Uskon että teemme Nokiaa vastaan yli 40 pistettä. He tekevät uskoakseni alle 20.

69ersin voitto tarkoittaa sitä, että ensi viikonlopun vastus Nokia Ghosthunters on myös joukkueen todennäköinen vastustaja elokuun pudotuspeleissä. Mikään ei ole vielä varmaa, mutta seuraava ottelu saattaa hyvinkin toimia välieräkamppailun ennakkona. 69ersin Rantala puhkui itsevarmuutta.

– Uskon että teemme Nokiaa vastaan yli 40 pistettä. He tekevät uskoakseni alle 20, Rantala ennakoi.

– Olemme korjanneet alkukauden heikkoudet. Nokialla ei ole mitään annettavaa meitä vastaan, jos pysymme terveinä eikä meille tule siten odottamattomia poisjääntejä.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *