Bears karkuun toisella puoliajalla

Gridiron Staff 14.7.2012 20:51 Ei kommentteja

(2-6)

21

(7-1)

59
1 2  
14 7 21
20 39 59

14.07.2012 klo 16:00 Sipoo

Sarjakärki Pori Bears ei antanut Bulldogsin yllättää. Vielä puoliajalla mukana pysytellyt kotijoukkue sai lopulta nöyrtyä lukemin 21-59 (14-20).

Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen tapaan Bulldogs esitti parasta peliään ensimmäisellä puoliajalla. Pelinrakentaja Reed Gottulan johtama Bulldogs-hyökkäys on parantanut tasaisesti peliään kauden edetessä ja onkin useamman kerran pystynyt kahdenkymmenen pisteen ylitykseen. Myös lauantain ottelussa Bulldogs osoitti parantunutta hyökkäysvirettään, mutta puolustukselle asetettu tehtävä sarjajohtajaa vastaan oli liian kova. Hector Ayalan johtama porilaishyökkäys eteni viime viikosta poiketen pääosin erittäin vahvan juoksupelinsä avulla. Keskushyökkääjät Samu Sjövall, Markus Kivero ja Juho Wiren pystyivät kaikki maalintekoon. Bulldogsilla oli vaikeuksia pysäyttää vahvaa porilaishyökkäystä, ja useimmat vieraiden hyökkäysvuorot päättyivätkin touchdowniin.

Bearsin Klaus Alinen kiitteli oman joukkueensa hyökkäypeliä sekä otteluun hieman uusiutunutta puolustusta. Alisen mukaan puolustuksessa jouduttiin peluuttamaan pelaajia hieman vieraammilla pelipaikoilla.

– Ottelu oli Sipoolta kuitenkin hatunnoston arvoinen suoritus! (Reed) Gottula aiheutti meille päänvaivaa, Alinen kommentoi.

– Hyvin kuitenkin taisteltiin! Linjat ja keskushyökkääjät pelasivat alusta asti erittäin vahvaa perusjenkkifutista.

Pelinrakentaja ja Ayala eivät Alisen mukaan päässeet missään vaiheessa kunnolla mukaan ottelun rytmiin. Muutama hyväkin porilaissuoritus heittopelissä nähtiin, mutta pääosin joukkue eteni juoksupelillä. Viime viikon Indians-ottelusta eroten Bears näytti, että myös sen juoksupeli on alkukauden tapaan edelleen tallella.

Alinen ei kuitenkaan ollut huolissaan heittopelistä kokonaisuutena, vaikka lauantain ottelussa juoksupeli veikin päähuomion. Alkukaudesta ajoituksen puutetta valitellut porilaisvalmentaja kertoi, että hänen mielestään joukkueen pelinrakentajan ja laitahyökkääjien välinen työskentel on jatkuvasti parantunut. Porissa ei olla huolissaan heittopelistä pudotuspelejä ajatellen. Valmennusjohdolla on runkosarjan lähestyessä loppuaan täysi luotto myös Hector Ayalan johtamaan heittopeliin.

– Kyllä siitä vielä hyvä paketti saadaan ennen kauden loppua, Alinen vakuutti.

Bearsin kohuvahvistus David Howard pelasi puolustuksen linjassa jälleen hienon ottelun. Väkivahva ja tekinen Howard on viihtynyt Suomessa hyvin ja auttaa mielellään joukkuetovereitaan harjoituksissa ja myös ottelun aikana. Porissa ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä Howardin halukkuuteen opettaa asioita ja jakaa tietoa suomalaisille. Valmentaja Alisen mukaan myös hyökkäyksen linjan pelaajilla on Howardin avulla mahdollisuus kehittyä tehokkaammin. Onhan selvää, että kovempi harjoitusvastus auttaa kehittymään.

– Howard on ollut tosi hyvä vahvistus. Hän on täysi ammattilainen, ja sen huomaa kaikesta mitä hän tekee. Tänään hän aiheutti yhdessä muun puolustuksen linjan kanssa päänvaivaa Bulldogsin pelinrakentajalle, jolla ei ollut aikaa pysytellä linjan takana, Alinen totesi. Gottula joutuikin ottelussa useaan kertaan ottamaan jalat alleen ennenaikaisesti.

Molemmilla joukkueilla on tässä vaiheessa vielä kaksi runkosarjaottelua jäljellä. Vain yhden ottelun toistaiseksi hävinnyt Bears varmisti Bulldogs-voitolla käytännössä runkosarjan kotiedun, eli paikan kahden parhaan joukossa. Joukkueella on myös täydet mahdollisuudet runkosarjan voittoon.

Bulldogsin kausi päättyy kaikella todennäköisyydellä joukkueen tulokaskaudella runkosarjaan. Todennäköinen runkosarjan viides sija on kuitenkin joukkueelta varsin mallikas suoritus. Joukkue on osoittanut läpi kauden pelaavansa oikeassa sarjassa, vaikka tulokset kärkijoukkueita vastaan ovatkin jääneet vaillinaisiksi. Bulldogs on on kuitenkin käytännössä varmistanut sarjapaikkansa divisioonassa myös ensi kaudelle.

Kommentoi