Divarin kärkiottelussa Indians ja 69ers

Gridiron Staff 13.7.2012 16:27 Ei kommentteja

(3-3)

(3-3)

15.07.2012 klo 17:00 Kuusankoski

Pitkään divisioonassa viihtyneet joukkueet ovat asettuneet tukevasti sarjan keskikastiin.

Sunnuntaina Kuusankoskella pelattava ottelu on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella. Kaksi viikkoa sitten Kouvola Indians oli Käpylän Velodromilla pisteen parempi. 69ersin kurssi osoittaa kuitenkin ylöspäin – nähdäänkö tälläkin kertaa vierasvoitto?

Molemmat joukkueet vahvistuivat kesätauon jälkeen uusilla pelaajilla. Indiansin Lucas Cox ja 69ersin Donnie Avant ovat molemmat osoittautuneet kelpo pelimiehiksi, ja pystyvät varmasti auttamaan joukkueitaan merkittävästi sunnuntain ottelussa. Indiansille lisämurheita tuo pelinrakentaja Nick Gauthier’n sopimuksen purkaminen alkuviikosta. Epätasaisesti pelannut Gauthier ei tyydyttänyt Indiansin seurajohtoa pelisuorituksillaan ja sai pakata kamppeensa. Amerikkalaisvahvistuksen lähtö tarkoittaa samalla sitä, että kukaan seuran ennen kautta palkkaamista ulkomaalaisvahvistuksista ja -valmentajista ei jatka joukkueessa. Päävalmentaja Freddie Weinken irtisanominen ja Ryan McGuinnessin lähtö samaan aikaan toukokuun lopussa täydentävät epäonniset Indians-valinnat. Gauthier’n tilalla 69ers-ottelussa pelaa joko Niclas Carpelan tai Henri Kauhanen. Tulevasta amerikkalaispelinrakentajasta seura tiedottaa epäilemättä pian.

69ersin kausi on sujunut tuloksellisesti alakanttiin. Vaikka joukkueen vahvistukset ovat osuneet nappiin, voittoja on tähän mennessä tullut vain sarjan kahdesta viimeisestä joukkueesta, ECG:sta ja Sipoo Bulldogsista. Kaikki 69ersin tappio-ottelut ovat olleet tiukkoja, mutta tulokset ovat jääneet puuttumaan. Yhden pisteen jatkoaikatappio Indiansille halutaankin 69ers-leirissä epäilemättä kuitata Kuusankoskella. Uusi vahvistus Donnie Avant saataneen entistä paremmin mukaan peliin myös hyökkäyksen puolella viikonlopun ottelussa.

Indians on osoittanut, että Lucas Cox pystyy auttamaan joukkuetta puolustuksen lisäksi myös hyökkäyksessä. Väkivahva Cox saakin sunnuntaina suuren roolin – onhan hän joukkueen ainoa amerikkalaispelaaja tällä hetkellä. Mikäli mahdollista, Indians-johto pyrkiikin epäilemättä hyödyntämään Coxin kykyjä mahdollisimman laajalla skaalalla. Toisaalta vaakakupissa painavat myös loppukausi, ja erityisesti elokuun pudotuspelit. Indians on vahvasti menossa pudotuspeleihin joka tapauksessa – onko Coxin ylityöllistäminen kuitenkaan siis välttämättä viisasta?

Ottelussa kenties suurin merkitys on sillä, miten Kouvolan pelinrakentaja ja laitahyökkääjät saavat ilmahyökkäyksen kuntoon. Pelkällä juoksupelillä Indians tuskin 69ersia selättää. Miten vastaa 69ersin oma, vahva juoksuhyökkäys? Kumpi joukkue säilyttää realistiset mahdollisuudet kotietuun? Näihin kysymyksiin saadaan vastaus sunnuntaina Kuusankoskella klo 17 alkaen.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *