Taistelu viimeisestä playoff-paikasta

Gridiron Staff 12.7.2012 18:30 Ei kommentteja

(2-3)

(2-3)

15.07.2012 klo 18:00 Vantaa

Sunnuntai-illan ottelussa Vantaalla pelataan kovin panoksin. Tappiolla kotijoukkue voi unohtaa puheet pudotuspeleistä.

Viimeksi kaudella 2010 I-divisioonassa kohdanneet joukkueet odottavat sunnuntain kamppailua innolla. Kaksi vuotta sitten joukkueet pelasivat divisioonan runkosarjassa kaksi erittäin tasaista ottelua, jotka päättyivät vierasvoittoihin. Spagettimaljassa TAFT:n johtaessa niukasti Lightsin pelinrakentaja Scott Mackey loukkaantui melko vakavasti ja joutui jättämään pelin kesken. Lights-hyökkäyksen pysähtyessä TAFT onnistui käyttämään hyväkseen lukuisat Lights-virheet ja viemään ottelun lopulta liki murskalukemin 38-13. Oulussa ei kyseistä ottelua varmasti ole unohdettu.

Spagettimaljan jälkeen joukkueet ovat kulkeneet eri teitä päästäkseen sunnuntain tilanteeseen. TAFT päätti jatkaa divisioonassa, ja voittikin sarjan viime kaudella ylivoimaisesti. Northern Lights selvisi villillä kortilla liigatasolle ja voitti viime kaudella kolme ottelua kymmenestä. On mielenkiintoisella tavalla sopivaa, että kahden vuoden jälkeen joukkueet kohtaavat näin tärkeässä ottelussa. Northern Lights voi voitolla maksaa vanhat kalavelat kertaheitollla ja pudottaa vantaalaisjoukkueen pudotuspelikelkasta. Vantaalaisvoitto pitäisi joukkueen yhä täpärästi mukana kilvassa ja pudottaisi Northern Lightsin loppukauden virhemarginaalin nollaan.

Lightsin hyökkäys oli viime lauantain Crocodiles-ottelussa kuutamolla. 54 edettyä jaardia ja kolmet uudet yritykset koko ottelussa riittivät kokonaiseen kolmeen tehtyyn pisteeseen. Amerikkalaisen pelinrakentajan, Aappo Salorannan ja Joonas Tainan puuttuminen kokoonpanosta näkyi äärimmäisen selvästi. Tiistaina maahan saapunut Brian Harris tulee auttamaan Lights-hyökkäystä selvästi sunnuntain ottelussa. Lightsin on ottelussa saatava jaettua palloa tasaisesti eri pelaajille.

TAFT:n tilannetta heikentää kuluneella viikolla kantautunut uutinen hyökkäyksen linjan Tero Parttimaan loukkaantumisesta. Parttimaa loukkasi polvensa tiistain harjoituksissa ja on todennäköisesti sivussa loppukauden. Parttimaan paikan kokoonpanossa ottaa Ville Siiskonen.

– Loukkaantuminen on todella harmittava joukkueen ja ennen kaikkea Teron itsensä kannalta, sillä hän pelasi erinomaista kautta. Hyökkäyksen linjapelaaminen on ollut meille ilonaihe, kundit ovat onnistuneet hienosti. Siiskonen on valmis vastuuseen ja luotan hänen täyttävän Parttimaan jättämän aukon, TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja kertoi.

Ottelusta on lupa odottaa ennakolta varsin vähämaalista. TAFT-hyökkäys on pystynyt keskimäärin 12 pisteeseen ottelua kohden, Lights kuuteentoista. Lightsin puolustusta on kuritettu järkyttävästi kolmen kärkijoukkueen toimesta, mutta Jaguaareja ja Trojansia vastaan oululaisten päätyyn on tehty yhteensä vain 22 pistettä. TAFT:n hyökkäyksen ongelmat tuntien on helppo uskoa, että Lights-puolustus pystyy ottelussa kohtuulliseen suoritukseen. Kolme touchdownia saattaakin olla kova sana sunnuntain ottelussa.

Vähämaalisissa kamppailuissa erikoisjoukkueiden ja virheiden merkitys korostuvat. Jos kumpikaan hyökkäys ei intoudu ottelussa ylittämään omaa tasoaan merkittävästi, voi ottelu ratketa yhteen tai kahteen virheeseen väärässä paikassa. Potkupelin palautus pohjaan tai epäonninen rähmäys voi hyvinkin merkitä eroa voiton ja tappion välillä. Molempien joukkueiden kohdalla laitahyökkääjien peli nousee merkittävään asemaan. Jos TAFT jatkaa pallojen pudottelua Jaguaarit-ottelun malliin, ei joukkueen tarvitse varautua voitonjuhliin. Northern Lightsin laitahyökkääjäosasto on samaan tapaan arvaamaton. Tarvitseeko joukkue sunnuntaina uusia ratkaisijoita?

TAFT:a voidaan pitää ottelussa kuitenkin ennakkosuosikkina. Kovan paineen alla pelaava joukkue tietää pystyvänsä pitämään Lightsin hyökkäyksen kurissa. Jos kotijoukkueen heittohyökkäys onnistuu, saattaa TAFT valssia helppoon voittoon. Northern Lightsin toiveet lepäävät lähinnä pelinrakentaja Harrisin ja alkukaudesta heikosti toimineen juoksupelin varassa.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *