Kakkosen Power Rankings – viikko 6

Gridiron Staff 12.7.2012 12:35 2 kommenttia

Kesätauon otteluiden otteluiden jälkeen lohkokärjet jatkavat yhä puhtaalla pelillä. Mutta kuka muu on rynnimässä pudotuspeleihin?

Runkosarjan ylitettyä puolivälin II-divisioonan voimasuhteet alkavat jo selvitä. Otteluita on pelattu harvanlaisesti ristiin, ja jokaisessa lohkossa on havaittavissa selkeät suosikit pudotuspeleihin.

Jokaisella joukkueella on kuitenkin vielä vähintään kolme ottelua jäljellä, joten pudotuspelipaikkoja ei suinkaan ole vielä jaettu. Raisio Oakmenilla (2-3) on tappioista huolimatta edelleen varsin hyvä mahdollisuus ohittaa Helsinki Wolverines II (4-1). Oakmenin loppukausi on helpompi, ja joukkueiden kohtaamisessa Velodromilla saatetaan hyvinkin pelata pudotuspelipaikasta.

B-lohkossa Bouncers on nostanut itsensä kakkossuosikiksi, mutta pitääkö savolaisten ote loppuun saakka?

Saammeko esittää – Gridiron.fi Finnish American Football 2nd Division Season 2012 Week 6 Official Power Rankings to the Max:

1 Falcons (5-0) Hyvinkää Falcons on ollut tällä kaudella lohkossaan suorastaan mykistävän ylivoimainen. Miten juuri Hyvinkäällä on onnistuttu luomaan voittava joukkue näin nopeasti?
2 Vikings (5-0) Vikings jatkaa Rankingsin kakkospaikalla. Walter Vasanojan johtama hyökkäys toimii, eikä puolustuskaan päästä vastustajia helpolla. Lohkon toinen kärkijoukkue Steelers valmistaa Vikingsia pudotuspelien kovempaan tasoon.
3 Saints (5-0) Saintsin viimeisen kolmen ottelun maaliero on loistava 93-0. Tampereella on tehty hienoa työtä talvikaudella, ja se näkyy. Musta makkara on lähiseudulla ollut muutenkin kovassa kulutuksessa – myös Pirkanmaan toinen joukkue Nokia Ghosthunters porskuttaa vahvassa myötätuulessa.
4 Steelers (4-1) Steelers on harmittavan Vaasa-tappion jälkeen jatkanut kovia otteitaan. Vaasaa lukuunottamatta kukaan ei ole pystynyt maalintekoon savolaisjoukkuetta vastaan. Vikings-kotiottelua odotetaan Kuopiossa jo vesi kielellä.
5 Wolverines II (4-1) Wolverines II otti vahvan kiinnityksen pudotuspelipaikkaan kukistamalla Raisio Oakmenin vieraissa. Joukkueella on kaikki täysin omissa käsissä, mutta tappiot Saintsille ja Oakmenille loppukaudesta saattaisivat sysätä playoff-junan raiteiltaan. Joukkueen on pakko pysyä varpaillaan jatkossakin, lepsuiluun ei ole varaa.
6 Bouncers (3-2) Tiukka Rajaritarit-koitos nosti savolaisten pulssia, mutta voitto on aina voitto. Gridironin arveluiden mukaan Bouncers on nyt osoittanut taistelevansa lohkon toisesta pudotuspelipaikasta tosissaan. Mutta pystyykö joukkueen hyökkäyspeli haastamaan kärkijoukkueet mahdollisisa jatkopeleissä?
7 Oakmen (2-3) Kolme peräkkäistä tappiota sysäisivät joukkueen yleensä paljon alemmas, mutta Oakmenin kärsimykset ovat tapahtuneet lohkon kahta kärkijoukkuetta vastaan. Joukkue kohtaa Wolverines II:n elokuussa Velodromilla. Jos joukkue ottaa voitot Sun Citysta ja Scorpionsista, Helsingin ottelussa voidaan ratkaista pudotuspelipaikka!
8 Huskies (2-3) Selkeä tappio Falconsille ei varsinaisesti nosta joukkueen osakkeita, mutta Scorpionsin tarpeettoman suuri tappio Saintsille nostaa hämeenlinnalaisjoukkueen sijoitusta ainakin hetkellisesti. Bouncersia vastaan olisi jollain keinolla otettava voitto tauon jälkeen, jos pudotuspelit kiinnostavat.
9 Scorpions (1-3) Scorpionsin alkukauden hyvä taistelu uhkaa haihtua savuna ilmaan, kun tuloksia ei vain näy. Saints kirjasi selkeän 41-0 -voiton kotonaan salolaisjoukkueen edellisessä ottelussa. Pystyykö joukkue kokoamaan rivinsä loppukaudeksi? Pudotuspelipaikkakaan ei ole täysin mahdoton!
10 Panthers (1-3) 31-0 -tappio Bouncersille oli kenties odotettu, mutta Lahdessa sitä on vaikea sulattaa. Varsinkin ottelun avausjakso oli joukkueelle murheellinen. Vieläkö joukkue voi nousta takaisin pudotuspelitaistoon? Tarvitaan voittoja.
11 Rajaritarit (1-4) Rajaritareiden kausi 2012 ei tuloksellisesti mairittele, mutta paljon hyvääkin joukkueen otteissa on nähty. Käytännössä juniorijoukkueella aikuisten sarjaan osallistunut joukkue on osoittanut, että Lappeenrannassa osataan yhä pelata jenkkifutista. Jos joukkueen runkoa saadaan vahvistettua ensi kaudella kokeneilla pelimiehillä, joukkue voi nousta haastamaan sarjan voitosta.
12 Pirates (1-3) Piratesin haaveet viime kauden pudotuspelipaikan uusimisesta voitaneen kuopata. Joukkue on ollut aivan liian virhealtis. Heittopainotteiselle joukkueelle ei yksinkertaisesti sovi jatkuva pallojen pudottelu ja mentaalitason virheet. Lisäharjoitusta kaivataan! Joukkue on kuin tennispelaaja, jonka ensimmäinen syöttö osuu aina verkkoon.
13 Wolves (1-4) Wolves-hyökkäys sai vihdoin kauden ensimmäiset pisteet taululle Vikingsia vastaan viikonloppuna. Viestit Joensuun esityksistä eivät joukkuetta kuitenkaan mairittele. Yksinkertainen pelitapa kielii siitä, että joukkue ei pysty harjoittelemaan uusia asioita kauden edetessä. Millainen on Wolvesin treenimotivaatio?
14 NL II (1-4) Kahden viimeisen ottelun maaliero on miellyttävä 0-139. Pirates-voitto on ainoa syy, miksi joukkue välttää Rankingsin jumbosijan.
15 Sun City (0-5) Hangossa tehdään kovaa työtä eikä luovuteta, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Uskomme, että Sun City vielä ottaa voiton tällä kaudella. Sitä odotellessa viidestoista sija on ehdoton tosiasia.

Sijoituksissa nähtiin tällä kertaa melko vähän liikehdintää. Vieläkö joku joukkue voi nostaa osakkeitaan loppukaudella merkittävästi? Kuka on loppukauden yllättäjä?

Kommentoi

  • Ei kurnuttamista. Tuntuuko minusta vaan vai onko tällä kertaa rankingeissa nojattu enemmän lukuihin kuin aijemmin? Aikaisemmissa power rankingeissa haiskahti hieman monenkin joukkueen kohdalla sellainen piilopotentiaalin arvostus.

  • Ekan kierroksen jälkeen on huomattavasti helpompi rankata jengejä. Sun Cityä en kyllä rankkaisi viimeiseksi, lohkot on mitä on.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *