Playoffs? You kidding me? Playoffs?

Gridiron Staff 11.7.2012 13:37 Ei kommentteja

Tässä vaiheessa kautta liigan kolme kärkijoukkuetta ovat selvinneet, mutta neljännestä pudotuspelipaikasta taistelee yhä neljä joukkuetta.

Mielenkiintoisesti Gridironin kautta edeltävät arviot ovat osuneet tietyllä tavalla oikeaan. Arvelimme kolmen kärkijoukkueen erottuvan selvästi ja neljän seuraavan muodostavan tasaisen keskikastin, josta mikä tahansa joukkue voisi selviytyä pudotuspeleihin. Arvioiden vastaisesti Helsinki Roosters on kuitenkin pakottanut tiensä kärkikolmikkoon vahvaksi arvioidun Butchersin haparoidessa.

Sijoilla 4-7 majailevat joukkueet ovat kaikki voittaneet kaksi ottelua. Ovatko kaikki joukkueet kuitenkaan samalla viivalla? Jyväskylän Jaguaarien kotisivuilla asiaa ehdittiinkin jo käsitellä, mutta halusimme toimituksessa lähestyä asiaa vielä hieman toiselta kannalta.

Arviomme perustuvat todennäköisiin tapahtumiin. Vaikka periaatteessa joku kolmikosta Crocodiles, Roosters, Wolverines saattaakin ajautua pudotuspelien ulkopuolelle, emme ota moista mahdollisuutta toimituksessa kovinkaan tosissaan. Turku Trojansillakin (0-6) on yhä matemaattiset mahdollisuudet jatkopeleihin, mutta senkään puolesta emme uskaltaisi löydä vetoa. Itseasiassa väitämme, että mikään neljännestä pudotuspelipaikasta taistelevasta joukkueesta ei kykene kukistamaan yhtäkään sarjan kolmesta kärkijoukkueesta, kertaakaan.

Arviomme voi toki osoittautua vääräksi, mutta kovin suuresta todennäköisyydestä ei voida puhua. Näin ollen nähdään, että realistisesti kuusi voittoa on suurin määrä, jonka mikään keskikastin joukkueista voi tällä kaudella saavuttaa. Kysymme: kuinka monella voitolla tänä vuonna pudotuspeleihin mennään? Vaihtoehtoja on – käykäämme siis asiaan.

Kuusi voittoa

Keskikastin joukkueista Oulu Northern Lightsin otteluohjelma vaikuttaa kaikkein helpoimmalta. Lights (2-3) kohtaa viidessä viimeisessä ottelussaan neljä joukkuetta kärkikolmikon ulkopuolelta. On sanomattakin selvää, että voittamalla kaikki haastajat Northern Lights selviytyy pudotuspeleihin.

Muilla joukkueilla ei ole realistisia mahdollisuuksia kuuteen voittoon.

Viisi voittoa

Northern Lightsille riittää jäljellä olevista neljästä voitettavasta ottelusta kolme voittoa, jotta joukkueen kokonaissaldoksi muodostuisi 5-5. Mikään muu joukkue ei voi viiteen voittoon yltää ilman kärkijoukkueen kukistamista, vaikka joukkue voittaisikin Oulu Northern Lightsin. Näin ollen viidellä voitolla Oulu Northern Lights matkustaa pudotuspeleihin muiden jäädessä rannalle.

Neljä voittoa

Sekä TAFT, Northern Lights, Butchers että Jaguaarit pystyvät realistisesti saavuttamaan neljä voittoa. Mihin neljä voittoa riittää? Miten joukkue voi saavuttaa neljä voittoa?

TAFT: voittamalla Northern Lightsin ja Butchersin. Tämä riittää pudotuspeleihin, mikäli

  1. Northern Lights ei voita Butchersia, Trojansia sekä Jaguaareja
  2. Jaguaarit eivät voita Trojansia ja Northern Lightsia

Arvioimme mahdollisuudet neljälläkin voitolla vaatimattomiksi.

Northern Lights: voittamalla kaksi ottelua neljästä TAFT:a, Butchersia, Trojansia ja Jaguaareja vastaan. Tämä riittää pudotuspeleihin, mikäli

  1. Muiden otteluiden tulokset päättyvät sopivasti ristiin ja Lights voittaa juuri oikeat joukkueet.

Neljällä voitolla Northern Lightsin mahdollisuudet ovat varsin kehnot. Lähes väistämättä jokin toinen joukkue päätyy myös neljään voittoon ja vie paikan tasapisteillä.

Butchers: voittamalla Northern Lightsin ja TAFT:n. Tämä riittää pudotuspeleihin, mikäli

  1. Northern Lights ei voita TAFT:a, Trojansia ja Jaguaareja

Neljällä voitolla Butchers on itseasiassa erittäin hyvissä asemissa. Voitto TAFT:sta pudottaisi vantaalaisjoukkueen käytännössä pois pudotuspelitaistelusta. Jaguaareja vastaan Butchersilla on tasapisteissä etu keskinäisen ottelun vuoksi. Jos Northern Lights häviää viikonloppuna Vantaalla, Butchersilla on kaikki omissa käsissä.

Jaguaarit: voittamalla Trojansin ja Northern Lightsin. Tämä riittää pudotuspeleihin, mikäli

  1. Butchers ei voita Northern Lightsia ja TAFT:a
  2. Northern Lights ei voita TAFT:a, Trojansia ja Jaguaareja

Jaguaareilla on hyvät mahdollisuudet päätyä neljään voittoon, mutta mitään ei ole omissa käsissä.

Kolme voittoa

Uskokaa tai älkää, jopa kolmella voitolla ja seitsemällä tappiolla on periaatteessa mahdollisuudet selvitä liigakauden 2012 pudotuspeleihin! Tämä tapahtuu vaikkapa näin:

  1. TAFT voittaa Northern Lightsin mutta häviää Butchersille
  2. Butchers voittaa TAFT:n mutta häviää Northern Lightsille
  3. Northern Lights voittaa Butchersin, mutta häviää TAFT:lle, Trojansille ja Jaguaareille
  4. Jaguaarit voittavat Northern Lightsin, mutta häviävät Trojansille

Toimituksemme ei tässä vaiheessa näe tarpeelliseksi miettiä tätä tilannetta yhtään pidemmälle… :)

Kaksi voittoa

Vitsit vitsinä! Kahdella voitolla EI mennä tälläkään kaudella yhtään mihinkään!

Yhteenveto

Koska emme halua ajatella kolmen voiton riittävän tänäkään vuonna pudotuspeleihin, tilanne on sinällään yksinkertainen. Neljästä joukkueesta Northern Lightsilla on varaa tuhria yksi ottelu, ei enempää. Muut joukkueet eivät saa hävitä kertaakaan kärkikolmikon ulkopuolisille joukkueille, tai pillit voidaan laittaa pussiin.

Viikonlopun TAFT – Northern Lights -ottelu selventää pudotuspelitilannetta joka tapauksessa entisestään.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *