Butchers vei pisteet Turusta

Tuomo Tomperi 10.7.2012 13:02 2 kommenttia

(0-6)

06

(2-4)

33
1 2 3 4  
0 0 6 0 6
7 5 14 7 33

09.07.2012 klo 18:30 Turku

Turku Trojansin tappioputki sai jatkoa, kun Butchers Porvoosta haki vierasvoiton lukemin 6-33.

Maanantai-illan ottelusta odotettiin ennakkoon melkoisen tasaista, vaikka Butchers lähtikin otteluun ennakkosuosikkina. Butchers-puolustus ei ole alkukaudesta kuulunut liigan eliittiin, joten Trojansin uskottiin pystyvän haastamaan vieraansa heikosti sujuneesta hyökkäyspelistään huolimatta. Trojans saikin ottelussa joitain onnistumisia, mutta vieraiden päästyä heti niskan päälle todellista taistelua voitosta ei päässyt syntymään. Butchers kasvatti johtoaan tasaisesti läpi ottelun ja vei pisteet lopulta selkeällä neljän maalin erolla. Lopullinen naula arkkuun oli Micky Kyein 83 jaardin palautusmaali heti turkulaisten ainoaksi jääneen touchdownin jälkeen.

Trojansin Pauli Ojanen oli pettynyt tappiosta, mutta löysi kuitenkin myös hyviä asioita kotijoukkueen otteista.

– Juoksuhyökkäys oli vähän jo sinnepäin, nyt alkaa jo vähän löytymään ne omat miehet sieltä kentältä. Vielä vaan pitäisi pystyä voittamaan niitä taisteluja siellä linjassa paremmin. Aika pitkälle kuitenkin mentiin ihan suomalaisella setillä siellä, Ojanen totesi.

Miko Ylikosken 62 juoksujaardia ja maali näyttivät jo pieniä merkkejä paremmasta.

– Ylikosken suoritusta parantaa vielä se tosiseikka, että sen miehen nivelillä normaali-ihminen ajelisi varmaan rullatuolilla pisin jokirantaa – sen verran mies on romuna! Mutta sydäntä löytyy aina, päävalmentaja Ojanen kehaisi.

Heittohyökkäyksessä on helppo nähdä joukkueiden suurin ero maanantaina. Vaikka Butchers-juoksukin takkuili oikein urakalla, heitoilla Mackenzie McGradyn johtama hyökkäys eteni 181 jaardia. Heittomaalit mieheen napanneet Kyei ja Roope Karlsson saivat apua Ville Kurviselta, joka nappasi kaksi heittoa ja 61 jaardia. Butchersin heittohyökkäystä oli vaikea kuvailla dominoivaksi, mutta tuloksellisesti vieraat olivat valovuosia isäntiään edellä. Joonas Anderssonin murheellinen kausi sai jatkoa, kun Trojans eteni hänen 20 heitollaan vain 30 jaardia. Kolme syötönkatkoa auttoivat Butchersia myös merkittävästi.

– Ei kulje niin ei kulje, vaikka tänään olisi ollut paljon parempaan mahdollisuus, Ojanen murehti.

– Alkukaudesta Joonaksella oli aikaa heittää, mutta silloin ei vaan ajoitukset olleet kohdallaan. Nyt ollaan tilanteessa, jossa aika ja tila on pelinrakentajalta järjestään aina pois. Tämä ei ainakaan paranna sitä heittofiilistä.

Amerikkalaisessa jalkapallossa hyökkäys on kuitenkin aina kokonaisuus, jossa hyvä juoksupeli avaa heittoa ja päinvastoin. Trojansin Ojanen uskoi, että jos joukkue alkaa saamaan juoksun tehokkaaksi, niin heittokin alkaa varmasti kulkemaan paremmin.

– Tässä on myös paljon kiinni siitä paineesta pelaajien sisällä, yritystä on ehkä liikaakin. Pelissä oli usesti kyllä kuvia auki, mutta Porvoon kova paine ei tosiaan antanut aikaa heittää. Nostan hattua Porvoolle, he tekivät heittopelimme vaikeaksi. Pirun vaikeeta on heittää kun kolme miestä tulee koskematta kohti, Ojanen harmitteli.

Kausi 2012 ei ole tuloksellisesti sujunut Turku Trojansilta. Miksi Trojans-fanin kannattaisi kuitenkin pysyä vielä positiivisena ja odottaa hyviä asioita joukkueelta tänä vuonna? Mitä positiivista valmentaja Ojanen näki tänään joukkueen otteissa?

– Taas kerran on kiitettävä yleisöä. Paikalla oli hyvä määrä ihmisiä. Ikävä kyllä vieläkään ei onnistuttu antamaan heille sitä minkä he ansaitsisivat. Juokkue on vielä verrattain nuori, joten tulevaisuutta on hyvä odottaa. Kyllä niitä isoja onnistumisia vielä alkaa tulla, kunhan saadaan kaikki häiritsevät tekijät kitkettyä pois ja keskityttyä todelliseen tekemiseen, Ojanen kertoi.

– Päivän positiivisimmat asiat olivat meidän nuoret pelaajamme. Juuso Mäkinen otti taas ison vastuun hyökkäyksessä, Lindrothin Niklas ja Jaakko Tirkkonen pelasivat puolustuksen takakentällä ihan hyvän matsin myös. Aina varma Arttu Koivisto oli omalla paikallaan taas erittäin hyvä.

Butchersin voitto nostaa joukkueen taas taistelemaan pudotuspelipaikoista. Vantaan TAFT:n tappio Jaguaareille sekoitti sarjan keskikastin pakkaa huomattavasti. Pudotuspelipaikkaan ei ole enää olemassa selkeää suosikkia, vaan se joukkue vie paikan, joka pelaa loppukaudella parhaiten. Yhteenkään tappioon paikasta taistelevilla joukkueilla ei toisiaan vastaan kuitenkaan enää ole varaa.

Kommentoi

  • Turku voi ottaa jo järjen käteen ja pistään amerikan miehet kotiin, jos kerran
    “mentiin ihan suomalaisella setillä”. Samaan järkeen voisi myös miettiä,
    saako nykyinen päävalmentaja joukkueestaan mitään irti, vai saadaanko
    sieltä joka viikkoinen selitys, “Kyllä niitä isoja onnistumisia vielä alkaa tulla”

  • Ehkä linjassa mentiin suomalaisella setillä, mutta katsomoon näyttää jenkeillä olevan aika iso rooli kentällä. Turussa tarvittaisiin pukuhuoneeseen voittamisen kulttuuria, eikä sitä nykyinen (~ viime vuosien) valmennus näytä pystyvän tuomaan.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *