Bouncersille pisteet Lappeenrannasta

Gridiron Staff 10.7.2012 12:26 Yksi kommentti

(1-4)

18

(3-2)

20
1 2  
6 12 18
14 6 20

7.-8.7.2012

Mikkeli Bouncers vei sarjapisteet Lappeenrannan Rajaritarien nenän edestä niukin lukemin.

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa oli mukana runsaasti panosta. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Rajaritarit olivat yllättäneet Bouncersin täydellisesti voimakkaalla heittopelillään. Nähtäisiinkö nyt avausottelun tapahtumien toisinto? Ottelulla oli suuri merkitys molemmille joukkueille pudotuspelipaikkaa ajatellen.

Lappeenranta ei yllättänyt, vaan heitti myös sunnuntain ottelussa palloa voimakkaasti. Pelinrakentaja Juho Väisänen näytti jälleen osaamistaan laittamalla pelivälinettä ilmaan Bouncersin kovasta paineesta huolimatta. Bouncers vastasi voimakkaalla juoksupelillä, jonka avulla joukkue sai lopulta vietyä sarjapisteet Lappeenrannan voimakkaasta loppuryntäyksestä huolimatta. Loppulukemiksi kirjatut 18-20 säilyivät Bouncersin Olli Karhun lyödessä kahden pisteen lisäpisteyrityksen maahan ja Joel Heiskasen poimiessa Väisäsen syötön parempaan talteen ottelun lopussa.

Väisänen löysi avausottelun tapaan vastaanottajansa hyvällä prosentilla, jos Bouncersin ryntäys vähänkin hidastui. Lappeenrannan aiempien vuosien jenkkipelinrakentajien kanssa työskentely on selvästi auttanut Väisästä tälle kaudelle. Bouncersin Petri Toivanen piti nuoren pelinrakentajan työskentelyä ihailtavana.

– Lappeenrannan Väisänen on hyvä pelinrakentaja. Hän malttaa heittää rauhassa, vaikka painetta tuleekin. Lappeenranta sai hyökättyä hyvin nuorta takakenttäämme vastaan. Kotimaiseksi pelinrakentajaksi Väisänen on mielestäni maan parhaimmistoa. Kaverilla on potentiaalia vaikka liigatasolle, Toivanen totesi.

– Rajaritarit yllättivät meidät heitolla viimeksi. Nyt lähdettiin ehkä hieman ylipelaamaan heittoa pois. Alussa homma toimi, mutta kun heitot rupesivat onnistumaan, meille tuli tyhmiä ylilyöntejä ja päästimme vastustajan takaisin peliin.

Fyysisesti vahvempi savolaisjoukkue teki ottelusta itselleen hankalan nopeita ja järkevästi pelanneita nuoria vastaan.

Lähes pelkästään heittopeliä harrastanut kotijoukkut juoksi kuitenkin kaksi maalia lähietäisyydeltä. Lopussa Rajaritareilla oli vielä kaikki mahdollisuudet voittoon, mutta myöhäinen syötönkatko pilasi mahdollisuudet. 16 pelaajalla taistellut joukkue laittoi kuitenkin pystyyn hyvän taistelun. Bouncers pystyi dominoimaan linjapelissä, mutta Lappeenrannan nopeus oli ajoittain liikaa vahvemmille mikkeliläisille. Lappeenrannan taitavat laittahyökkääjät poimivat pallot varmasti ja juoksivat kuvionsa tarkkaan. Bouncers pyrki pelaamaan pitkät heitot pois, joten Väisänen löysi usein miehensä lyhyistä kuvioista.

Bouncersin Toivanen kertoi, että joukkueen bussimatka takaisin Savoon ei sujunut riehakkaissa tunnelmissa, vaikka voitto tulikin. Fyysisesti vahvempi savolaisjoukkue teki ottelusta itselleen hankalan nopeita ja järkevästi pelanneita nuoria vastaan.

Mikkeli Bouncersilla on voiton myötä erinomaiset mahdollisuudet sarjan pudotuspeleihin. Viime kauden kaksi aloittavaa keskushyökkääjää eivät tällä kaudella pelaa, joten joukkue on joutunut etsimään uusia ratkaisijoita. Toivanen kuitenkin uskoi, että kunhan joukkue vahvistuu loppukaudella parilla pelaajalla, joukkueella on hyvät mahdollisuudet järjestää yllätyksiä. Tärkein tavoite Toivasen mukaan Bouncersille on järkevöittää peliä hyökkäyksessä loppukautta ajatellen.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *