Vikingsille helppo voitto Joensuussa

Tuomo Tomperi 8.7.2012 17:43 Ei kommentteja

(1-4)

07

(4-1)

57
1 2  
0 7 7
21 36 57

7.-8.7.2012

Lohkon kärkijoukkue Vikings nappasi selkeän voiton Joensuu Wolvesista lukemin 7-57.

Tappioitta jatkava Vikings ei tarvinnut otteluun voittamiseen joukkueen parasta peliä. Viimeviikkoisen Oulu-ottelun tapaan kentällä nähtyjen joukkueiden tasoero oli myös lauantaina suuri. Wolves pyrki pelaamaan tuttua option-peliään läpi koko ottelun. Joukkue sai kuitenkin tehtyä kauden ensimmäiset pisteensä toisella puoliajalla. Wolvesin aiemmat 30 pistettä syntyivät 30-0 luovutusvoitossa Oulu Northern Lights II:a vastaan.

Vierasjoukkue Vikingsin puolustuksen kapteeni, tukimies Juuso Saikko ei suitsuttanut kotijoukkueen esitystä lauantaina. Saikko vertasi Wolvesin esitystä Oulu Northern Lights II:n pelin tasoon viikko sitten, jolloin Vikings voitti lukemin 60-0.

– Kyllä Oulu oli parempi vastus. Oulu pelasi huomattavasti laadukkaampaa jenkkifutista. Wolvesilla peli oli yksinkertaista ja yksitoikkosta optionia sekä juoksua keskeltä.

– Näkee, että Oulussa on pelattu jenkkifutista pidempään.

Hyökkäyksen koordinaattori Anssi Viirun puuttuminen matkasta tarjosi nuorelle pelinrakentaja Walter Vasanojalle mahdollisuuden harjoitella pelien kutsumista itse. Näin Vikings sai ottelusta kuitenkin hyödyllistä harjoitusta jatkopelejä ajatellen. Joukkue hyödynsikin ottelun hyvänä harjoitteena koko joukkueen voimin. Kuten monilla muillakin jenkkifutispaikkakunnilla, myös Vaasassa on usein vaikeuksia saada yli 20 pelaajaa paikalle harjoituksiin yhtä aikaa.

Walter Vasanojan otteet ovat monen muun lisäksi vakuuttaneet myös puolustuksen kapteeni Saikon. Vasanojan otteet ovat ottaneet aimo loikan eteenpäin Anssi Viirun opastuksessa. Viirun kokemus ja kyky opettaa pelinrakentajalle tärkeitä asioita nuoremmalleen lupaavat hyvää joukkueen tulevaisuutta ajatellen. Kuinka pitkälle Vikings voi tällä kaudella yltää?

– Kyllä mä sanoisin, että jos vaan kaikki saadaan paikalle, voidaan voittaa tämän kauden sarjassa kenet vaan, Saikko arvioi.

– Meillä on sopivasti tuoretta verta ja kokemusta matkassa. Uskon, että kaikki pelit ovat voitettavissa.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *