Steelers helppoon voittoon Northern Lights II:sta

Tuomo Tomperi 8.7.2012 18:57 2 kommenttia

(1-4)

00

(5-0)

79
1 2  
0 0 0
47 32 79

7.-8.7.2012

Kuopio Steelers haki selkeän voiton Oulu Northern Lights II:sta sunnuntaina lukemin 0-79.

Northern Lights II:n pelaajatilanne oli jälleen ennen ottelua mielenkiintoinen. Aloittavan pelinrakentajan, keskushyökkääjän sekä tärkeiden linjapelaajien puuttuessa joukkue joutui improvisoimaan ennen ottelua. Avuksi joukkue sai kuitenkin muutaman juniori-ikäisen pelaajan, joiden avulla ottelua päästiin pelaamaan 15 pelaajan miehityksellä.

Kuopio Steelers näytti kuitenkin heti ottelun alkuun, ettei isäntäjoukkueella tulisi olemaan ottelussa juurikaan sanottavaa. Kaikilla osa-alueilla isäntinään edellä ollut Steelers pommitti taululle jo ensimmäisellä neljänneksellä yli 30 pistettä. Northern Lights II:n hyökkäyksellä oli suuria vaikeuksia saada ottelussa edes uusia yrityksiä. Oululaisten joukkueenjohtaja Matias Westerberg harmitteli jälleen joukkueen hankalaa tilannetta.

– Jouduimme peluuttamaan tänään takakentän pelaajia hyökkäyksen linjassa. Tomi Paananen pelasi pikakomennuksella ensimmäistä kertaa aikuisten sarjoissa pelinrakentajaa. Viimeksi Tomilla on kokemusta pelinrakennuksesta yli viiden vuoden takaa nuorten sarjoista, Westerberg totesi.

– Muutamia valonpilkkuja nähtiin, mutta kyllä Steelers oli kaikilla osa-alueilla parempi.

Steelersillä oli aiempin kamppailujen tapaan jälkeen mahdollisuus peluuttaa jälleen nuorta pelinrakentaja Jukka Pietikäistä. Joukkueen nuoret pelaajat saivat alun jälkeen totutusti enemmän vastuuta, mikä piti lukemat oululaisten kannalta näinkin “siedettävinä”.

Kahden viikon kuluttua jatkuva sarja tarjoaa Northern Lights II:lle jälleen mahdollisuuden palata voittojen tielle, kun vastaan asettuu Jyväskylä Pirates Jyväskylässä. Viimeksi Oulussa Lights II otti 28-6 -voiton, mutta onko tällä kertaa toinen ääni kellossa? Lights II:n akuutti pelaajapula ja jatkuvat muutokset pelaajistossa eivät lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

Katso myös

Kommentoi

  • Missä on NL2 joukkueen valmentaja(t)? Jos joukkue on ns. kakkosjoukkue / kehitysjoukkue, niin eikö joukkueella kuitenkin tulisi olla joku, joka valmentaja, ohjeistaa ja opettaa?

    STE #81

  • Esa, olet täsmälleen oikeassa. Ulkopuolisenkin on helppo nähdä, ettei kehitysjoukkueen ajatus ole Oulussa täysipainoisesti tänä vuonna onnistunut. Aihe on sellainen, jota ei julkisuudessa ole kauheasti puitu, eikä välttämättä tulla kovin tarkasti puimaankaan.

    Riittänee todeta, että kauteen valmistautuessa ei osattu ottaa huomioon kaikkia niitä asioita joita olisi pitänyt. Toivon oululaisen jenkkifutiksen puolesta, että tästä kaudesta otetaan opiksi.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *