Pori Bearsille selkeä voitto Indiansista

Tuomo Tomperi 8.7.2012 20:30 Yksi kommentti

(3-3)

07

(6-1)

49
1 2  
7 0 7
21 28 49

07.07.2012 klo 17:00 Kuusankoski

Ennakolta tasaiseksi arvioitu ottelu Pori Bearsin ja Kouvola Indiansin välillä päättyi lopulta yllättävänkin selkeään 7-49 -vierasvoittoon.

Bears oli päättänyt lähteä otteluun vahvasti heittopainotteisella hyökkäyksellä. Alkukaudesta ajoittain parjattu pelinrakentaja Hector Ayala oli todellisella pelipäällä. Ayalan ajoitukset laitahyökkääjäduo Topias Holopaisen ja Tony Sandhun kanssa olivat lauantaina erittäin tarkat. Hyvä valmistautuminen ja harjoittelu toi ottelussa tulosta molempien laitahyökkääjien rikkoessa helposti 150 jaardin rajapyykin. Bears sai murrettua tasatilanteen tekemällä kaksi maalia aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Toisella puoliajalla vauhti vain kiihtyi Topias Holopaisen tehdessä itse peräti neljä maalia.

Bearsin päävalmentaja Kimmo Mattila kehui hyökkäyksen otteita.

– Hyökkäys sai heti alussa pelin lähtemään käyntiin. Kaksi maalia ennen puoliaikaa olivat meille todella tärkeitä.

Indiansille murhetta toi tukimies Brett Rosenbaumin loukkaantuminen. Mies loukkasi ilmeisen vakavasti jalkansa pelitilanteessa ja joutui poistumaan hoidettavaksi ambulanssilla. Indians tiedottanee Rosenbaumin tilanteesta myöhemmin. Loukkaantuminen oli paha isku Kouvolalle jo siitäkin syystä, että joukkueen tukimiesosasto joutui lähtemään peliin ilman Niclas Carpelania. Amerikkalaisvahvistus Lucas Cox teki Indians-puolustuksessa minkä pystyi, mutta lämmin sää alkoi tuntumaan lopulta myös Coxin jaloissa.

Bearsin David Howard oli ottelussa erityisen paha pideltävä. Ajoittain jopa kolmella miehellä blokattu Howard antoi kovaa painetta ja aiheutti harmia Indians-hyökkäykselle. Pelinrakentaja Nick Gauthier joutui usein heittämään pallon haluttua aiemmin. Howardin arvoa porilaisjoukkueelle ei voida vähätellä kauden lähestyessä ratkaisuhetkiään.

Myös puolustuspeli miellytti päävalmentaja Mattilaa.

– Puolustus pelasi tänään unelmapelin. Kouvola sai tehtyä yhden maalin hyvällä pelillä, mutta muuten suoritus oli hyvä. Meillä oli puolustuksessa niin paljon kovuutta ilmassa, että pallot tuntuivat polttavan Indians-pelaajien käsissä. Indiansilla oli epäonninen päivä – tuntui ettei joukkueelta onnistunut mikään.

Tukimies Carpelanin poissaolo vaikeutti myös Indians-hyökkäystä. Koska pelinrakentaja Gauthier ja Lucas Cox eivät voi sääntöjen mukaan pelata samaan aikaan, Coxia ei pystytty hyödyntämään monipuolisesti hyökkäyksessä. Näin joukkueiden tasaisesta ensimmäisestä kohtaamisesta noussut toiveikkuus muuttui Indians-leirissä pian suureksi pettymykseksi. Bearsin Mattila kehui Indiansin kuitenkin taistelutahtoa ja potentiaalia. Lauantaina ei ollut Indiansin päivä, mutta joukkue voi toisella kertaa haastaa porilaisjoukkueen jälleen voitosta.

Tämän kauden Bears-ryhmä vaikuttaa sopivalta sekoitukselta nuoruutta ja kokemusta. Moni avainpelaaja on pelannut jo nuoresta saakka, ja on siksi kokenut pelaaja verrattain nuoresta iästään huolimatta. Joukkue saa ensi viikolla asioitaan vielä paremmin järjestykseen myös laitahyökkääjäosastolla. Armeijan harmaista palautuvat pelaajat pääsevät jälleen harjoittelemaan kunnolla joukkueen kanssa, eikä kukaan laitureista ole loukkaantunut. Bearsin Mattila uskoo, että joukkue pystyy jatkossa näyttämään vielä parempaa heittopeliä. Heittopelin onnistumista lauantaina auttoi myös hyvä hyökkäyksen linjan peli.